Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Użytkownicy Forum - pmki, e-maile, uwagi ogólne. |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-02-2009, 17:26
|
|
|
Niech ktoś wytłumaczy Oyowi, co to jest opcja "cytuj", bo jego post w dziale o jegoż pisemku wygląda, jakby był jedną wypowiedzią, tymczasem składa się w połowie z cytatów. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-02-2009, 12:02
|
|
|
MegamanNoTsukaima w PMce do mnie napisał/a: | takie mam pytanie
Czemu mój temat został skasowany i jeszcze dostałem nie uzasadnione ostrzeżenie ?? |
Odpowiedź napisał/a: |
MegamanNoTsukaima napisał/a: | Całą seria Axess jest dostępna na serwisie AnimeTV po polsku a niktóre odcinki Serii Stream oraz całe serie Beast i Beast + na serwisie YouTube. Życzę miłego oglądania ! |
Konstytucja Forum Tanuki napisał/a: | 2. Linki do stron oferujących ściąganie lub odtwarzanie pirackich plików (muzycznych, filmowych lub graficznych), gier i programów, a także linki do stron z crackami i pirackich serwerów będą kasowane. Pytania o takie strony będą kasowane lub ignorowane. Usuwane będą także linki do innych stron, zawierających treści zakazane przez prawo lub naruszające normy obyczajowe. |
Byłeś wielokrotnie ostrzegany, i uparcie ignorujesz zasady zachowania na naszym forum.
Jeśli nie potrafisz się nauczyć zachowywać tak, jak tego oczekuje administracja forum, to nie dziw się że "obrywasz". |
|
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-02-2009, 12:56
|
|
|
Marcox2x i http://animecenter.tk/
Po standardowym odesłaniu tematu do spamu z 2 pkt. przyszła urocza odpowiedź
Marcox2x napisał/a: | tak wiec ... onemanga nie musi mieć licencji na to co robi ... w stanach to dozwolone .. tylko w Polsce takie coś jest zakazane a serwery nie sa na polskim serwerze wiec nie jest pogwałcone prawo ... |
|
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-02-2009, 13:02
|
|
|
Faktycznie, urocze. Tych mitów w kwestiach prawnych krąży w sieci coraz więcej... |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-03-2009, 17:29
|
|
|
Łodpuścić... Najwyżej ktoś będzie się do niego od ostów odwoływał :D |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-03-2009, 18:29
|
|
|
IKa, ale to jest coś w rodzaju 'maluch - prawie jak samochód' :D |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-03-2009, 11:56
|
|
|
Pan papi89 otrzymał pmkę w sprawie awatara. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-03-2009, 22:42
|
|
|
Dobra, nie wiem, gdzie to wkleić. Dostałam coś takiego:
Cytat: | Od około 2 lat interesuję się tworzeniem aplikacji webowych. Jestem programistą PHP. Myślę, że mógłbym się przydać w tworzeniu serwisu.
Znam PHP, MySQL, Smarty PHP, XHTML, CSS, podstawy JS i Ajax. Od paru tygodni pogłębiam swoją wiedzę w odniesieniu do framework'a PHP zwanego Symfony.
Uważam, że mógłbym się przydać ;) Moje może nie jedyne, ale najbardziej godne zobaczenia to strona dla autorów wierszy, opowiadań, książek itp. http://poetica.pl. |
Ja trochę nie rozumiem, ale oszacujcie, jeśli można - co odpowiedzieć? Czy może któryś z Was (Tilk, Crack?) mu odpisze? |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-03-2009, 11:39
|
|
|
Dobra, rzuciłam okiem na wczorajszą rozmowę z IRC-a dotyczącą powyższego maila. Ja też mam pewne wątpliwości wobec osób całkowicie "z zewnątrz", tym bardziej, że - jak już zresztą przy innej okazji była mowa - informatyk dostawałby dostęp do dość wrażliwych części Tanuka. Trudno też powiedzieć, czy on przypadkiem nie myśli, że możemy go zatrudnić na zlecenia (takie aplikacje już raz czy dwa dostałam).
Mój pomysł byłby taki, żeby odpowiedzieć mu, wyjaśniając status serwisu (w sensie: nie płacimy, bo i nie mamy z czego) i jeśli jest zainteresowany, zaprosić go na IRC (w sensie - na #tanuki.pl). Tylko uwaga: miałoby to sens, tylko gdyby któryś z informatyków go wziął na priwie w obroty i wypytał, bo z mojego punktu widzenia problem jest taki, że nie bardzo wiem, o czym należy rozmawiać i kompletnie nie jestem w stanie oszacować jego umiejętności.
Co myślicie, bo odpowiedzieć chciałabym jeszcze dzisiaj? |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 31-03-2009, 11:55
|
|
|
Tak, myślę że to dobry pomysł. Zaproszenie na IRC, wypytanie i zorientowanie się co to za człowiek bardzo by pomogło w rozważeniu, czy przyjmujemy jego ofertę. Popieram również pomysł wcześniejszego uświadomienia go mailowo, że na jakiekolwiek pieniądze nie ma co liczyć, tak aby wiedział czego się spodziewać, przychodząc na kanał.
I jeszcze jedno - czy na pewno na #tanuki.pl? Na kanale jest pełno osób, zawsze dużo szumu informacyjnego, nawet jeżeli poprosimy o ciszę (czego niektóre osoby na pewno nie zauważą), i tak będą pojawiać się nowi (w związku z czym powitania), spam z playerów itp. Proponuję zaprosić na redakcyjny, względnie na wydzielony kanał specjalnie do tej rozmowy. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-03-2009, 12:32
|
|
|
Na #tanuki.pl, bo zwykle niechętnie podaję namiary na redakcyjny. Oczywiście, że NIE będziemy go wypytywać bezpośrednio na kanale - tylko albo któryś informatyk weźmie go na priwa, albo, jeśli stwierdzimy, że to ma sens, otworzymy tymczasowy kanał/zaprosimy na redakcyjny. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-04-2009, 13:31
|
|
|
Dobra, w skrzynce mam od dwóch dni dalszy ciąg wymiany mailowej, ale nie wiem - Crack, odpowiedziałeś mu coś, czy sprawa się zawiesiła? Jeśli nie, to może zaproś go na IRC? |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-04-2009, 13:37
|
|
|
Jeszcze nie odpisywałem. Może niech ktoś się dziś wieczorem zainteresuje i powie CO mógł by robić bo na razie nie słyszałem nic konkretnego. Zaproszenie go i zostawienie z informacją "teraz myślimy czy coś mamy, wróć za tydzień" mi się nie uśmiecha. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-04-2009, 13:43
|
|
|
Moja propozycja - niech na początek spróbuje kalendarz zrobić, a jeżeli mu to wyjdzie, to zatrudnimy go przy drobnych zmianach na Mandze i Anime. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|