Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Użytkownicy Forum - pmki, e-maile, uwagi ogólne. |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 11-04-2010, 15:19
|
|
|
Okej, ponieważ po raz kolejny padło pytanie ze strony użytkowniów o jakieś symboliczne zaznaczenie żałoby narodowej, warto by było opracować jakieś wspólne stanowisko. Robimy cokolwiek, czy uznajemy, że to indywidualna sprawa każdego? |
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-04-2010, 15:28
|
|
|
IMHO, akurat Tanuk nie jest najlepszym miejscem na ogłaszanie żałoby... Nie widzę żałoby na stronach o podobnej tematyce. Oczywiście, możemy wrzucić newsa dot. tego, że Tanuk włącza się w żałobę narodową... Ale w sumie, nie sądzę, aby takie działanie było sensowne.
Oczywiście, jeśli potrzebna nam jest przerwa techniczna / anything else, zawsze możemy upiec dwie pieczęcie na jednym ogniu. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-04-2010, 15:33
|
|
|
Ja generalnie jestem przeciw - nie uważam, żeby Tanuk był odpowiednim miejscem na eksponowanie żałoby - chyba że wymaga tego od nas, jako od czasopisma, prawo - ale na tym, to się już nie znam.
I pozwolę sobie przeprosić Redakcję za nieporozumienie spowodowane moim postem - będę teraz bardziej uważać jak może zostać odebrane to co piszę. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-04-2010, 15:49
|
|
|
Gdyby nie było problematycznym wstawienie jakiegoś subtelnego elementu oznaczającego żałobę albo np. zmienienie layoutu na czarno biały - to byłoby fajnie. Nie jest to jednak coś, o co walczyłbym jak o niepodległość. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 11-04-2010, 15:59
|
|
|
Zmiana całego laya odpada z przyczyn technicznych, jakiś dodatkowy element pewnie mógłby być, ale o to trzeba by dokładnie pytać Gonika, Cracka i Tilka. Ja nie mam nic przeciwko jakiejś subtelnej formie zaznaczenia żałoby, absolutnie żadnej pokazówki w stylu innych poratli czy telewizji. Przerwa techniczna też zupełnie mi nie przeszkadza. Natomiast jeżeli te formy są nie do przyjęcia przez redakcję, jestem za napisaniem informacji na forum, co, jak i dlaczego. |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:11
|
|
|
Ze stron, które znam, jedynie Mirriel - zmieniło lay na czarno-szary i dodało małą flagę ze wstążeczką przy logo wygląda to tak: http://forum.mirriel.net/index.php
Mała flaga ze wstążeczką jest subtelna. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:12
|
|
|
Nie uważam, żeby to było absolutnie konieczne, ale jeśli redakcja zagłosuje za jakimś subtelnym zaznaczeniem żałoby na stronie, nie widzę problemu. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:14
|
|
|
Manipulowania z layoutem zupełnie nie widzę - wyglądałoby to albo głupio, albo śmiesznie, a nie o to przecież chodzi. Jak najbardziej natomiast popieram pomysł, by napisać jakieś kondolencje i zamieścić na stronie.
Czasowe zawieszenie działalności... W sumie można, przynajmniej o tyle, że jeżeli zamiast strony pojawi się tekst o żałobie to będzie bardziej widoczny niż normalnie jest z newsami. Ale też nie uważałbym tego za absolutnie konieczny gest. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:18
|
|
|
Również Gildia i Poltergeist zdecydowały się na zaznaczenie żałoby. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:23
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Manipulowania z layoutem zupełnie nie widzę - wyglądałoby to albo głupio, albo śmiesznie, a nie o to przecież chodzi. Jak najbardziej natomiast popieram pomysł, by napisać jakieś kondolencje i zamieścić na stronie.
Czasowe zawieszenie działalności... W sumie można, przynajmniej o tyle, że jeżeli zamiast strony pojawi się tekst o żałobie to będzie bardziej widoczny niż normalnie jest z newsami. |
Podpisuję się pod tym. Zaznaczenie żałoby jakimś newsem - tak, zmiana layoutu - nie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:34
|
|
|
To ja jestem za wstążeczką/flagą ze wstążeczką na logo. Tylko tyle. |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 11-04-2010, 16:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:35
|
|
|
I to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:37
|
|
|
Jak najbardziej wypada oznaczyć żałobę - popieram w pełni pomysł ze wstążeczką. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:38
|
|
|
Ja wiem, że nie bardzo mam prawo głosu, ale osobiście wydaje mi się, że drobny akcent w rodzaju wstążeczki jest nienachalnym i odpowiednio subtelnym dowodem, że "zauważyliśmy" tragedię. Ewentualnie news, ale to chyba naprawdę bardzo trudno napisać tak, żeby było na miejscu i w żadną stronę nie przeszarżowane. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:42
|
|
|
Cóż, do tej pory chyba nie zaznaczaliśmy na stronie żałoby narodowej. Teoretycznie jakoś powinniśmy, bo (choć prawnikiem nie jestem, więc mogę się mylić) w rozporządzeniu widzę coś takiego:
ROZPORZĄDZENIE MARSZAŁKA SEJMU WYKONUJĄCEGO OBOWIĄZKI PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ z dnia 10 kwietnia 2010 r. w sprawie wprowadzenia żałoby narodowej na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej napisał/a: | § 3. Jednostki publicznej radiofonii i telewizji, nadawcy koncesjonowani oraz redakcje dzienników i czasopism uwzględniają w czasie trwania żałoby narodowej potrzebę uczczenia pamięci ofiar tragicznej katastrofy rządowego samolotu pod Smoleńskiem. |
Z tym że w takim razie powinniśmy zaznaczać każdą żałobę - bo decydowanie która jest wystarczająco żałobna to nie jest dobry pomysł.
Co do wstążeczki - estetycznie nie mam nic przeciwko, merytorycznie zaś - cóż, prawo nas obliguje, więc sprzeciwiać się nie będę. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|