Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ouran High School Host Club |
Który bizon? |
Tamaki - książę na białym koniu |
|
24% |
[ 82 ] |
Kyouya - makiaweliczny manipulant |
|
15% |
[ 51 ] |
Hikaru - diaboliczny bliźniak 1 |
|
13% |
[ 46 ] |
Kaoru - diaboliczny bliźniak 2 |
|
10% |
[ 34 ] |
Mori - milczący olbrzym |
|
6% |
[ 21 ] |
Honey - słodkie maleństwo |
|
6% |
[ 20 ] |
Haruhi - genialny naturszczyk |
|
9% |
[ 32 ] |
Wszycy! - jak harem, to harem |
|
13% |
[ 44 ] |
|
Głosowań: 141 |
Wszystkich Głosów: 330 |
|
|
|
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-05-2006, 19:18 Ouran High School Host Club
|
|
|
No dobra... Nie wiem, czy ktoś coś napisze, czy cała para pójdzie w irc. Ale jedna z najlepszych komedii, jakie zdarzyło mi się widzieć, zasługuje na własny temat. Czy myślicie, co myślicie i dlaczego myślicie? A tak na początek, może tak: od której sceny wiedzieliście, że to jest TO? Dla mnie był to chyba sam koniec pierwszego odcinka i reakcja Tamakiego na "rewelację" dotyczącą Haruhi...
Ankietę macie na maksymalnie trzy opcje do zaznaczenia, bo mało osób to widziało, a sympatia może się rozkładać. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere...
Ostatnio zmieniony przez Avellana dnia 15-05-2006, 19:26, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-05-2006, 19:23
|
|
|
W zasadzie od początku wiedziałam, że to jest "TO", bo mnie nastawiłyście cholery jedne... Tak to jest, jak trzy czarownice sprowadzają uczennicę na manowce >.> Chociaż ten sam począteczek mnie trochę zdziwił - ale jak weszły bliźniaki... I Honey-kun O____o' Ilość słodyczy na jednego osobnika wręcz powalająca... ("Honey-kun! Zjedz ciastka!")
Strasznie mi się główna bohaterka podoba... Takie... Naturalne stworzenie >.> Poza tym jest całkiem realistyczna... (i ma śliczne oczy)
A fanserwis yaoiowy by Bliźniaki był świetny! XD"
(i czy ja mam wrażenie, czy ja tego w końcu nie wzięłam? Oh well, nic nowego...) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-05-2006, 20:07
|
|
|
Ja też doszłam do wniosku, że to jest TO w końcówce pierwszego odcinka, a dalej było już tylko lepiej... I teraz ciągle lata mi po głowie opening.
Moimi ulubionymi bizonami są Kyouya, bo jest makiawelicznym manipulantem, tak właśnie :D Haruhi, bo to kochane stworzenie i ślicznie podsumowuje chłopaków często) i bliźniaki ze swoim jaojowym fanserwisem (acz w ankiecie zaznaczyłam Hikaru, jest jakby ciut bardziej diaboliczny ;))... Jeszcze się Tamaki plącze w okolicach czołówki, głównie za Scenę w Deszczu (TM). I tak spoza klubu - Renge ze swymi pomysłami... XD A Honey-kun mnie przeraża O_o
Może i widziałam niewiele w porównaniu z co poniektórymi tutaj, ale to anime wyraźnie zmierza do stania się jednym z moich najulubieńszych... Pytanie - ile tego będzie i czy nie zdążą jeszcze zepsuć - ale czemu mam krakać tak od razu ;) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 15-05-2006, 22:01
|
|
|
Mnie Ave wzięła z zaskoczenia... pokazała kilka scenek z jedynki, bez komentowania (dobrze zarzucona przynęta...) a potem bez ostrzeżenia zapuściła CAŁY pierwszy ep.
Normalnie najeźdźcy z planety Bizonia mnie najeżają, ale... tu siedzę jak zaczarowany!
Cała menażeria jest akceptowalna, a to jak ich Haruhi podsumowuje jest zwyczajnie BOSKIE... jak np. poszukiwanie zapomnianego przymiotnika na Tamakiego xD Wychodzi na to, że tego lata mamy dwie świetne komedie, których główna bohaterka nosi to imię >:)
Wystawiam warunkowe 10 (jak coś zepsują, będę zdejmował) ale narazie nie ma za co odejmować punktów! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Teukros
Gość
|
Wysłany: 16-05-2006, 09:47
|
|
|
Możecie sobie wyobrazić, jakie były moje wrażenia, gdy po trzech odcinkach nudnego horroro-thrillera TO zobaczyłem. Pierwsze skojarzenia (jak najbardziej pozytywne) - Utena i Fruits Basket. Tyle że Haruhi jest bardziej naturalna od Uteny, i nie reprezentuje typu mangowej ciamajdy jak Tohru.
A tak przy okazji, po pięciu odcinkach mam wrażenie, że nie tylko komedię tu zobaczymy. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-05-2006, 11:04
|
|
|
Skojarzenia z Uteną nie tylko Ty miałeś, chociaż serie w zasadzie różnią się jak noc i dzień. Wykryłam, że za "series composition" w obu odpowiadał ten sam gość i to by sporo tłumaczyło. W Ouranie, tak samo jak w Utenie, niesamowicie "grają" różne rekwizyty i detale (żaróweczki, latawiec...), nie wspominając o podobnej kompozycji niektórych scen (jedzenie banana, anyone?)
Ale uczciwie mówiąc, nie przypuszczam, żeby ta seria miała bardzo spoważnieć. Autorzy są za dobrze świadomi wszystkich ogranych motywów gatunku, żeby w nie nagle powpadać. Chyba, że dostaną zbiorowego zaćmienia umysłu, w co na razie wątpię. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-05-2006, 11:33
|
|
|
Mnie właśnie wzięło, jak zobaczyłam różne motywy jak w Utenie... czyli, UWAGA: w chwili, gdy strzałka zaczęła pikać na wazę w pierwszym odcinku. Poza tym, róże, czcionka, i taka specyficzna szkoła... Tak, wiem, że te serie niezwykle się od siebie różnią (i całe szczęście, bo inaczej Ourana bym znienawidziła, a nie pokochała, za bycie kopią mojego ukochanego anime :D)
Czyli: IKa, jesteś zła, paskudna, i niedobra XD
Moim ulubionym bohaterem jest Okaa-sama... to znaczy pan z imieniem które ewidentnie mi łamie język XD Kyouya ^^ i Hikaru z bliźniaków, bo chociaż przez długi czas nie wiedziałam który jak ma na imię, to prawie zawsze ich odróżniałam między sobą (między innymi po tym, że Hikaru zawsze staje z prawej strony XD) |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 16-05-2006, 15:06
|
|
|
aaaa....
Haruhi w trybie "złośliwa jędza" zaraz po wypróbowaniu używania "Ore" w odniesieniu do siebie x3
evil_Haruhi.jpg
|
|
Plik ściągnięto 5001 raz(y) 21,11 KB |
|
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-05-2006, 15:24
|
|
|
Totem, a "ore" to...? ^^" Zwasz, żeśmy nie wszyscy japońskojęzyczni... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-05-2006, 15:57
|
|
|
A nie męska wersja mówienia "ja", czy też o sobie? ^^` |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 17-05-2006, 14:31
|
|
|
Dokładnie... na końcu 1szego epa Haruhi mówi że mogłaby zacząć mówić o sobie w tej formie...
Dodam tylko, że to taka 100% "samcza" forma, w wyższych sferach uważana za co najmniej nieelegancką. Dlatego też w scenie z tym screenem Tamaki wrzeszczy do "matki" że Haruhi "używa brzydkich słów" xD |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 21-05-2006, 14:13
|
|
|
xD hahaha!
siódemka w nastroju plażowo-historycznym...
że zacytuję Haruhi "Głębokie... to... jest... BARDZO... głębokie..."
albo "Czemu tu są Aligatory!?" |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-05-2006, 16:21
|
|
|
Taa, głębokie... A jakie wyrachowane... Honey przeraża mnie coraz bardziej XD Podobnie zresztą jak Renge, która chyba zawsze i wszędzie potrafi się wyłonić spod ziemi na tym swoim... Czymś. Za to zaczynam lubić Moriego, chyba przez tę jego milkliwość - to taka jakaś miła odmiana @_@
A następny odcinek będzie nad morzem, to może być jeszcze bardziej evil...
I czemu mam ochotę usiąść w kąciku i chlipać, że nie było incestu? *;__;* |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 21-05-2006, 17:42
|
|
|
...eee no, daj jedynemu rodzeństwu czas... ^^;
No chyba że komuś się w następnych rodzeństwo objawi!
I czy tylko mnie strój Haruhi (to biało-różowe "wdzianko", bo z tą ilością materiału o kostiumie kąpielowym trudno mówić xD) przypomina lata 60te i Audrejkę?
khy khy khy...
...ale nie było ani razu "K-Kanemochi me... ¬_¬"
uguu... ;__; |
|
|
|
|
|
Teukros
Gość
|
Wysłany: 29-05-2006, 12:25
|
|
|
A jednak. Tak właśnie przypuszczałem - prędzej czy później do tej beczki śmiechu musieli dolać łyżkę dramatu, chociażby dla kontrastu. I faktycznie, w ósmym odcinku dostajemy sporą dawkę humoru, ale komedią nie sposób tego nazwać. Tak coś czuję, że od tej pory zacznie się właściwa fabuła (zgodnie z zasadą, że seriale anime potrzebują czasu na rozkręcenie). Ale kto wie, może się mylę, i to był tylko taki sobie przerywnik... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|