Mangi (ew. komiksy) aktualnie czytane |
Wersja do druku |
Dembol
|
Wysłany: 20-12-2007, 14:55
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | W empikach sprzedają to cudo?! |
Powinno być, ale ostatnio coraz ciężej nowości znaleźć w Empiku (przynajmniej ja mam problemy).
Tengen Toppa Gurren Lagann - To chyba pierwszy przypadek, że manga na podstawie anime nie jest tylko odcinaniem kuponów od serii TV. Bardzo dobra adaptacja (przynajmniej graficznie, bo nie mam czasu na razie, żeby usiąść ze słownikiem i przeczytać :/) |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
Ras Zielin
Jah bless You!
|
Wysłany: 05-01-2008, 00:16
|
|
|
Jestem właśnie w trakcie czytania Elfen Lied :P
A przy tym słucham OST z anime, lubię takie mieszanki ^^
BTW: Zna ktoś może źródło gdzie mogę zdobyć rozdziały od 77 w górę
(najlepiej NIE-torrent)? ^^
Pomoże ktoś? |
_________________ Iku zo!
Ostatnio zmieniony przez Ras Zielin dnia 05-01-2008, 12:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Anonymous_
facepalm.jpg
|
Wysłany: 05-01-2008, 11:04
|
|
|
Skończyłem czytać wszystkie rozdziały dostępne Berserka, a teraz kończe najnowszy rozdział Beck . Kochaaam te mangi <3
No i oczekuje na najnowszy rozdział Naruto. |
_________________ facepalm.jpg |
|
|
|
|
ProgCooler
Master Exploder
|
Wysłany: 05-01-2008, 12:36
|
|
|
Mx0
Magiczno-szkolna komedia akcji, nic górnolotnego, ale jak sie przyjemnie czyta |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-01-2008, 17:12
|
|
|
Ras Zielin napisał/a: | BTW: Zna ktoś może źródło gdzie mogę zdobyć rozdziały od 77 w górę
(najlepiej NIE-torrent)? ^^ |
A Konstytucję Forum Tanuki czytał? Proponuję ponowną lekturę (ze szczególnym uwzględnieniem punktu drugiego). Chyba, że bardzo ci zależy na ściągnięciu sobie na głowę moderacji.
Czuj się ostrzeżony. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ras Zielin
Jah bless You!
|
Wysłany: 05-01-2008, 17:53
|
|
|
Gomen nasai! T.T |
_________________ Iku zo! |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 22-01-2008, 14:32
|
|
|
Slayers tomy 4 i 5...
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Czarnobylski żółwik z 4-ego tomu jest uroczy ^_^
Natomiast tom piąty to znaczne streszczenie drugiej połowy serialu. Nie mamy tutaj pojedynku Gourry'ego z Zangulusem, nie pojawiają się kopie Vrumuguna. Za to mamy Amelie i Sylphiel i kopię Rezo... Co do Sylphiel to nie rozumiem Gourry'ego - kobieta ewidentnie leci na niego (do tego całkiem ładna :) ), a i tak poszedł z Liną... >.>
|
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 01-02-2008, 21:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-01-2008, 15:10
|
|
|
Przeczytałem całego "Spunky Knighta", gdyż pisze o nim tekst. Jak na hentaj, to rzecz bardzo wesoła i z fabuła. Niestety, dwie kolejne serie są sporo słabsze. |
|
|
|
|
|
Kitsune
Tsuki
|
Wysłany: 27-01-2008, 13:05
|
|
|
A czy poradniki również się wliczają ? ;) Na chwile obecną skrupulatnie studiuję całą serię "Jak powstaje manga" i im więcej tomów czytam tym jestem bardziej zdezorientowana. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-01-2008, 19:39
|
|
|
Mam wreszcie pierwszy tomik Uteny z Waneko.
Zastrzeżeń tłumaczeniowych miałbym sporo. Dobrze natomiast prezentuje się warstwa techniczna, sporo lepsza od hitlerowskiej. Szkoda, że Waneko nie zdecydowało się na japońską okładkę, jest dużo ładniejsza.
Generalnie jednak cieszę się bardzo, że mamy tą mangę w Polsce. A że jakiś tam, skromny bo skromny, ale jednak wpływ na jej popularność w Priwiślańskim Kraju miałem, to cieszy dodatkowo. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-02-2008, 19:29
|
|
|
Jestem na 47 rozdziale Lovely Complex i jestem po prostu urzeczona. Manga jest przezabawna i ma naprawde fajnych bohaterow. Obawialam sie tych wybuchow placzu u Risy, ale w mandze nie razilo to az tak bardzo.
Zastanawiam sie nad czytaniem Tsubasa Chronicle, anime bardzo mi sie podobalo, a mange juz wczesniej przegladalam i nie mialam zastrzezen. Pewnie sie wezme, bo jednak wole byc na biezaco. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-02-2008, 21:22
|
|
|
"Kriss Valnor" - czyli kolejny Thorgal. Po dwóch absolutnie nieudanych poprzednich zeszytach dałem sobie na kilka lat spokój z Thorgalem...i trzeba było przy tym zostać. Ten odcinek grzęźnie w banale, próbuje humanizować Kriss, zaś na końcu funduje jej idiotycznie patetyczną śmierć (który już raz?). Słabizna. |
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 21-04-2008, 19:00
|
|
|
Houshin Engi, chaptery od 1 do 18. Ha, tak jak podobało mi się anime tak podoba mi się manga (ba, manga nawet bardziej). Kreska bardzo miła dla oka, nieustanie raczeni jesteśmy eSDeczkowatymi pozami głównych bohaterów (głównie Taikoubou i Suupuushan) oraz zabawnymi sytuacjami. Akcja, też nie daje nam prawa do narzekania, choć o ile pamięć mnie nie myli zawiera kilka elementów których nie znajdziemy w anime. Wszystko dzieje się szybko i sprawnie. Co i rusz autor raczy nas odniesieniami (dosłownymi) do Fengshen Yanyi. A tak poza tym to za jedną tylko scenę pan Fujisaki zdobył u mnie kolejne punkty. Chodzi oczywiście o końcówkę 18 chaptera i...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- ...ujęcie żywcem wzięte z gier pokroju Street Fighter czy Mortal Kombat, ze stojącymi naprzeciwko siebie Taikoubou i Raishinshi, razem z paskiem życia, czasem do końca walki i teksetm "Time for round one" :D
|
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Kage
zaklepane seme
|
Wysłany: 22-04-2008, 14:04
|
|
|
Dzisiaj mam zamiar wziąć się za czytanie Death Note. Z tego co wiem jest super i mam nadzieję, że się nie zawiodę. |
|
|
|
|
|
|