Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-08-2010, 14:43
|
|
|
O tak, odcinek o grzybach zdecydowanie był typowy dla całej serii.
Owszem, humoru jest sporo, ale powiedziałbym, że raczej jest to osłoda dla większości przedstawianych historii, które bez tego byłyby zbyt gorzkie dla przeciętnego widza. Zresztą nawet w odcinkach komediowych wyraźnie widać, że to płytka warstewka, spod której co i rusz wyziera brutalna prawda życia. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Sihill
Gość
|
Wysłany: 29-08-2010, 19:41
|
|
|
Moglibyście polecić mi coś podobnego do Code Geass bądź Death Note? Chodzi mi o to aby główny bohater był inteligenty miał jakiś sekret, ciemną stronę swojego jestestwa, w tle nie zaszkodzi humor czy romans. :)
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
 |
RavenV 
Power is Back...

Dołączył: 20 Kwi 2010 Skąd: się biorą dzieci? Status: offline
|
Wysłany: 29-08-2010, 19:43
|
|
|
Sihill napisał/a: | Moglibyście polecić mi coś podobnego do Code Geass bądź Death Note? Chodzi mi o to aby główny bohater był inteligenty miał jakiś sekret, ciemną stronę swojego jestestwa, w tle nie zaszkodzi humor czy romans. :)
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. |
Eh, ile razy już zadawali to pytanie. Powiem bez uzasadniania: Monster |
|
|
|
|
 |
Sevitas
Gość
|
Wysłany: 29-08-2010, 20:12
|
|
|
Witam wszystkich mam małą prośbę szukam anime w stylu Death Note lub Code Geass nie wiem czy powstało jakieś anime podobne do wymienionych tytułów lecz jeśli tak to będę bardzo wdzięczny za podanie tytułu :) |
|
|
|
|
 |
Tren 
Lorelei

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-08-2010, 20:14
|
|
|
Sevitas, dwa posty wyżej ktoś pytał się dokładnie o to samo ==". |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
 |
hubert1602 
|
Wysłany: 29-08-2010, 23:04
|
|
|
Poszukuje anime osadzonego w przyszłości(najfajniej jesli postapokaliptyczej ale niekoniecznie ;p ) z dobrą fabuła i z dawka przemocy :) oglądałem Blue Gender,texhnolyze, ergo proxy,code geass,ghost in the shell i szukam cos w podobnych klimatach;p czyli taka w miare realna przyszłośc bez nadmiaru super-mocy itp |
|
|
|
|
 |
seshiro 

Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-08-2010, 23:17
|
|
|
Może mi ktoś polecić jakąś dobrą komedie, coś lekkiego i naprawdę śmiesznego. Raczej nie satyrę( a już na pewno nic w rodzaju FLCL, bo nie dotrwam do 2 odcinka). Może być jakiś jakiś komedio romans, ale nie chcę żeby wątek romantyczny był głównym wątkiem i dobrze by by było, gdyby to anime nie miało za dużo wspólnego ze szkołą. To by było na tryle wymagań. Obejrzane komedie mogę wyliczyć na palcach u jednej ręki i nie mam zielonego pojęcia za co się zabrać, aby się pośmiać. Mam nadzieję, że polecicie mi coś fajnego:] |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
 |
|
|
|
 |
Hermina
Gość
|
Wysłany: 30-08-2010, 00:06
|
|
|
Cześć, może mi ktoś polecić jakieś dobre anime w klimacie Slayersów?
Ewentualnie chętnie obejrzałabym coś podobnego do Uchuu no Stellvia.
Chodzi mi o to aby było w nim trochę akcji i humoru, jakieś niezwykłe moce, ale bez przesady z romansem czy mechami bo tego nie lubię.
Mam wielką ochotę coś takiego obejrzeć, pomożecie?? |
|
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-08-2010, 00:12
|
|
|
Hermina napisał/a: | Cześć, może mi ktoś polecić jakieś dobre anime w klimacie Slayersów?
|
"Lost Universe", nieprzypadkowo nazywane "Slayers w kosmosie". |
|
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 30-08-2010, 00:35
|
|
|
Cytat: | Cześć, może mi ktoś polecić jakieś dobre anime w klimacie Slayersów? |
Rune Soldier Louie, Those Who hunt Elves i Gokudo to pierwsze co mi przychodzi do głowy. Wszystko to szalone komedie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
krysto 

|
Wysłany: 30-08-2010, 08:14
|
|
|
hubert1602 napisał/a: | Poszukuje anime osadzonego w przyszłości(najfajniej jesli postapokaliptyczej ale niekoniecznie ;p ) z dobrą fabuła i z dawka przemocy :) oglądałem Blue Gender,texhnolyze, ergo proxy,code geass,ghost in the shell i szukam cos w podobnych klimatach;p czyli taka w miare realna przyszłośc bez nadmiaru super-mocy itp |
Nie wiem czy do końca o to ci chodziło, ale możesz zobaczyć to:
Iria: Zeiram the Animation
Highlander: Vengeance
RideBack |
_________________ さるもきからおちる |
|
|
|
 |
KurosakiVasto 

|
Wysłany: 30-08-2010, 11:45
|
|
|
A wiec , jestem nowy ale anime oglondam już ok. 3 lata, od jakiegoś miesiąca czy dwóch oglandam romanse,ecchi,szkolne,komedia zawsze oglądałem shouen a teraz mnie jakoś naszło. Wiec mam pytanie kto mi doradzi jakieś fajne anime oprócz tych co wymienię: Kissxsis,B gate H kei,Chu-Bra,Kampfer,Ichiban Ushiro no Daimaou,Amagami SS w trakcie,Kaichou wa Maid-sama! w trakcie wiec pytanie znacie coś jeszcze fajnego ? ;] |
_________________ Bleach 4EVER !
 |
|
|
|
 |
krysto 

|
Wysłany: 30-08-2010, 12:23
|
|
|
na stronie 246 wymieniłem spora liczbę romansów.
zerknij tam.
dopisać mogę jeszcze:
Akikan!
Zero no Tsukaima
Mahoromatic
Love Hina
Ichigo 100%
Sekirei
Maburaho
Ayashi no Ceres
Girls Bravo - w tym anime to akurat zapomniano o fabule, ale może się spodoba xD
Kimi ni Todoke |
_________________ さるもきからおちる |
|
|
|
 |
KurosakiVasto 

|
Wysłany: 30-08-2010, 13:21
|
|
|
Eem zna ktos jeszcze jakies anime muzyczne ale chlopakow i prosze nie K-On ! ;] ? Jak znacie to dzienkuje za odpowiedz |
_________________ Bleach 4EVER !
 |
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-08-2010, 13:24
|
|
|
Prettypls, używaj przecinków i pl ogonków. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|