Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
CoraX
Yorozuya
|
Wysłany: 08-01-2012, 17:24
|
|
|
Może mi ktoś coś powiedzieć o dwóch seriach minionego sezonu: Bento i Working!! ? Chodzi mi o wyróżnienie plusów i minusów obu serii. O pierwszej wiem, że nie jest zbyt ambitna, ale nic a nic mi to nie przeszkadza, co do drugiej widziałem jej prequel i bardzo mi się podobał. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-01-2012, 18:41
|
|
|
Working w wersji drugiej to praktycznie tylko Yamada, trochę ruszyło się jeszcze w domu głównego bohatera a poza tym zero postępów. Kreska jest jakaś w nieokreślony sposób inna i gagi są nieco mniej śmieszne, ale poza tym charakter pozostał, jest za to znacznie mniej Poppoli i Mahiru. Jest to po prostu kontynuacja bez pomysłu, ale nie jakaś skopana. Więc da się oglądać. |
|
|
|
|
|
arhol
|
Wysłany: 08-01-2012, 20:10
|
|
|
Hmm to ja się ciutke ustosunkuje do romansów jakich ew. szukam: Głównie mi chodzi w nich o kreskę... jakie mi najbardziej przypadły do gustu?
Kaichou wa maid sama,toradora,b gata h kei - jeśli macie coś podobnego (zależy mi na kresce najbardziej) to proszę tytuły ;).
Co do shounenów,itp - to chyba lista którą dałem... nie wiem, nie mogę znaleźć nic godnego choć może durara ?
we shall see... ;] |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 08-01-2012, 20:54
|
|
|
Cytat: | Working w wersji drugiej to praktycznie tylko Yamada, trochę ruszyło się jeszcze w domu głównego bohatera a poza tym zero postępów. Kreska jest jakaś w nieokreślony sposób inna i gagi są nieco mniej śmieszne, ale poza tym charakter pozostał, jest za to znacznie mniej Poppoli i Mahiru. Jest to po prostu kontynuacja bez pomysłu, ale nie jakaś skopana. Więc da się oglądać. |
Nie słuchaj go, on się nie zna. Working!! jest praktycznie takie samo jak pierwsza seria. |
|
|
|
|
|
Geneza5
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:04
|
|
|
Obejrzałem Code Geass : Lelouch of the rebellion. Odcinków było 25 a akcja zakończyłą się w dziwny sposób (będę troszkę nieudolnie opowiadal sytuacje). Akcja zakończyła się gdy lelouch chyba szukał swojej siostry a totalnie akcja zakończyła się gdy lelouch i ten 2 koleś (nie pamiętam imienia) oddali wobec siebie strzał i tadaa... Ponoć są 3 serie ale nei mam bladego pojęcia która to właśnie ta jest. Może 2, nie wiem. Ktoś mi może pomóc i udostępnić jakąś stronę gdzie będę mógł dokończyć serię? Nie mam pojęcia na jakich stronach znaleść kolejne odcinki
Czy tą kontynuacją jest code Geass: Lelouch of the Highschool Rebellion? |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:10
|
|
|
Serie są dwie, a ty oglądałeś pierwszą i faktycznie dostępność drugiej jest trochę mniejsza, ale ktoś z pewnością wskaże ci drogę. Ja tego raczej nie zrobię, bo CG jest jednym z najsłabszych anime jakie widziałem i nie przyłożę ręki do jego popularyzacji :p |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Geneza5
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:17
|
|
|
Ja sądzę że jest całkiem niezła. Wypowiadasz się dość ogólnie bez żadnej przyczyny. Może to seria nie jest zła tylko po prostu tobie się nie podoba :) Mi całkiem przypadła do gustu i z chęcią ją będę kontynuował w miarę możliwości :) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:19
|
|
|
To teraz zacznij oglądać sezon drugi "r2" i dojdziesz do końca. A jak ci będzie mało obejrzysz ten trzeci(którego chyba niema jeszcze, ale za to są dwa filmowe streszczenia obydwu serii).
Cytat: | Nie słuchaj go, on się nie zna. Working!! jest praktycznie takie samo jak pierwsza seria. |
Mógł bym wymienić parę zauważalnych zmian graficznych, no może nie tak wielkich jak w Minami-ke ale zawsze. O fabularnej stronie też możemy podyskutować.
Oglądałem obydwie serie jedna po drugiej jako całość i różnica była, może z roczną przerwą były by mniej widoczne.
edit---------------------
kurcze ale ja powoli piszę, już nawet dialog się zawiązał.:]
Przypomnę tylko, że "drogi" nikt tutaj wskazywać nie będzie. Chyba że regulamin się zmienił. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:29
|
|
|
Cytat: | Ktoś mi może pomóc i udostępnić jakąś stronę gdzie będę mógł dokończyć serię? Nie mam pojęcia na jakich stronach znaleść kolejne odcinki |
Cały drugi sezon na DVD można kupić tutaj. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:33
|
|
|
Shugohakke - a tak z ciekawości, jakie są Twoje ulubione anime? Bo aktualnie trudno mi ocenić, czy to kwestia tego, że widziałeś niewiele i miałeś spore szczęście do oglądanych tytułów, czy tego, że masz gust w który anime w stylu Geassa kompletnie nie trafiają, czy to po prostu taka hipsterska poza i Geass jest dla Ciebie zbyt mainstreamowy - bo na tego Geassa plujesz tak jakby Ci zasłużył przynajmniej smarując klamki w Twoim domu pastą do zębów codziennie przez ostatni miesiąc. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:42
|
|
|
Vodh, serio Ty chcesz tutaj takie wątki poruszać? |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:51
|
|
|
Ja bym nie poruszał wątku, ale ja już swoje zdanie uzasadniałem, grząskie bagno i chyba lepiej rozpętywać takie burze w alfabecie. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:56
|
|
|
Przyznaję, że to lekki offtop - ale że odnosi się bezpośrednio do postu Shugo tu chyba pasuje najbardziej. Jeżeli wykluje się z tego większy offtop, jestem pewien że moderacja go wytnie i przeniesie do bardziej odpowiedniego tematu, więc myślę, że możecie spać spokojnie. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 09-01-2012, 00:12
|
|
|
Odpiszę ci w Geassowym temacie (jak znajdę chwilkę, bo to ciężko wyrazić w dwóch zdaniach), ok? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 09-01-2012, 00:14
|
|