Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
pasikonik
|
Wysłany: 25-04-2011, 22:49
|
|
|
No właśnie zaczynam oglądać ouran zobaczymy co z tego będzie. Zastanawiałam się nad Nadeshiko Shichi Henge tylko zebrało słabe recenzje na Tanuki...ale jeśli ktoś po obejrzeniu to poleca to moze spróbujemy^^ |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-04-2011, 01:09
|
|
|
Bo to jest tytuł kontrowersyjny. Albo się go kocha, albo nie przejrzy się przez skorupę i się go nienawidzi. Z resztą to nie jest jedyny taki tytuł, co wcale źle o nich nie świadczy. Lepiej aby tytuł wywoływał skrajne emocje niż aby był mdły. Trzeba przyjąć założenie, że jest to parodia gatunku. Z resztą jest raczej częściej polecanym tytułem na forum i nie tylko przeze mnie (Pod nazwami Perfect Girl Evolution i Wallflower, które również są poprawne. Jedna do mangi, druga do anime.)
Jak mówię, gdy się zahaczy humor turlaniu niema końca. Gdy się go nie polubi ... no cóż...
Widziałem nawet avatary i inne pierdołki z Sunako na tym i innych forach internetowych, więc postać głównej bohaterki jest raczej popularna. |
|
|
|
|
|
Majo-san
|
Wysłany: 26-04-2011, 12:12
|
|
|
kokodin napisał/a: | Bo to jest tytuł kontrowersyjny. Albo się go kocha, albo nie przejrzy się przez skorupę i się go nienawidzi. |
Właśnie. Ja jestem z tych kochających ponad wszystko (patrz avatar), w moim przypadku turlaniu się ze śmiechu nie było końca.
Także, pasikoniku - polecam, naprawdę warto spróbować. |
|
|
|
|
|
Nina-Lazur
|
Wysłany: 26-04-2011, 15:12
|
|
|
Moja siostra przegrała zakład i ma ze mną oglądnąć jakieś głupie anime, ale żebym i ja to przeżyła to szukam czegoś co mnie się spodoba. Oavy nie wchodzą w grę, bo za krótko bym siostrę męczyła.
Niezbyt mądre anime które mi się podobały:
Princess Princess
Shugo Chara
Vampir hunter D żądza krwi
Skip Beat
Lovely Complex
No i nienawidzę parodii jakiś znanych tytułów itp. Podpowiecie mi coś? |
|
|
|
|
|
DD
Split Personality
|
Wysłany: 26-04-2011, 15:26
|
|
|
School Rumble i School Rumble Nigakki - głupie, 52 odcinki i humor czasem rozwala ;]. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 26-04-2011, 16:35
|
|
|
Niezbyt mądre anime powinno być z klasą , dlatego Shinryaku Ika Musume gesse gesso gesso. A School rumble owszem może się podobać, ale było zaznaczone, że "nie parodia" a to jest zdecydowanie parodią romansu.
Princess Princess - gender bender - Otoboku
Shoujo Chara - shoujo - Sugar: A Little Snow Fairy
Vampir hunter D żądza krwi - wampiry:P - Moon Phase (Przepraszam ale znajdą się elementy parodii planu filmowego, wplecione w całkiem fajny wątek mhroczny)
Skip Beat - idole, nie znoszę - Full Moon wo Sagashite śmierć idolom
Lovely Complex - trójkąt bermudzki - Wallflower+Lovely Complex+Kimi ni Totoke a w okolicach snuje się Kare Kano bo się uzupełniają. |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 26-04-2011, 17:23
|
|
|
Poszukuję anime o akumach, a dokładnie że człowiek ma jakieś moce dmonów, np: d gray man, ao no exorcist, defense devil, beelzebub. Znajdzie się coś jeszcze? |
|
|
|
|
|
Yunnie
|
Wysłany: 26-04-2011, 17:46
|
|
|
A jakieś anime podobne tematycznie do NANY? |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 26-04-2011, 17:58
|
|
|
Yunnie, Jak muzyka, to Beck, jak romans to school days |
|
|
|
|
|
Yunnie
|
Wysłany: 26-04-2011, 18:07
|
|
|
Ok. Dziękuję, zobaczę oba tytuły. A jeszcze jakaś dobra komedia? Widziałam Ouran Host Club, Yamato Nadeshiko Shichi Henge, Special A, Lovely Complex , B Gata H Kei i Kaicho wa Maid-Sama! . |
|
|
|
|
|
Nina-Lazur
|
Wysłany: 27-04-2011, 14:57
|
|
|
W zasadzie komedie raczej mnie nie ruszają, więc może nie powinnam się wypowiadać, ale ostatnio shugo chara udało się mnie rozśmieszać i polecam je.
A przy okazji podziękuje Kokodinowi za fachową pomoc, zapewne będę męczyć siostrę Wallflower'em |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 27-04-2011, 17:37
|
|
|
Komedia romantyczna- Arakawa under the bridge z dużym akcentem na komedia, wręcz parodia, Kare kano- starsze, ale geniusz komedii i romansu, Maria+holic- jednostronne zauroczenie, szantaż i świetny humor, Yojouhan shinwa taikei- romans przedstawiony w bardzo oryginalny sposób, którego jeszcze nie było. Z romansów jak NANA nie padło jeszcze Paradise kiss. Ristorante paradiso to tak, gdybyś miała ochotę na coś lekkiego i relaksującego. To anime ma w sobie dużo ciepła i opowiada o miłości różnych ludzi. Zrobił na mnie przemiłe wrażenie. <-POLECAM |
|
|
|
|
|
Etem
Gość
|
Wysłany: 27-04-2011, 19:20
|
|
|
Najlepsze tytuły anime jakie zapadły mi w pamięci to:
Code Geass: Lelouch of the Rebellion R1 + R2 - Bardzo fajne anime według mnie nawet najlepsze chociaż nie przepadam za MECHą,
Death Note - Psychologiczne można powiedzieć że detektywistyczne anime jeśli jeszcze nie obejrzałaś/eś obejrzyj :),
Elfen Lied - Pierwsze anime jakie kiedykolwiek oglądałem również bardzo polecam :),
Gantz - Dziwne ale zarazem wciągające, godne uwagi ;).
A teraz również warte obejrzenia (moja ocena):
BLASSREITER - 7/10,
CHAOS;HEAD - 8/10,
Heroic Age - 7/10,
Ichiban Ushiro no Daimaou - 9/10,
Isekai no Seikishi Mo nogatari -7/10,
Infinite Stratos - 7/10,
Maburaho - 6/10 ,
Legend of the Legendary Heroes - 8/10,
Nyan Koi - 6/10,
Zero no Tsukaima - 9/10,
Chrome Shelled Regios - 8/10,
Black Butler,
DEMONBANE - 5/10,
Koihime Musou - 7/10,
Rosario to vampire - 9/10.
Może poradzilibyście mi co oglądać następne? Chodzi mi o jakąś Akcje z wątkiem psychologicznym może być każdy gatunek byle nie yaoi |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 27-04-2011, 19:47
|
|
|
Gurren Lagann
Utawarerumono
Twelve Kingdoms
Eureka Seven
Darker Than Black
Black Lagoon
Oczywiście mogę się mylić |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 27-04-2011, 23:11
|
|
|
Patrząc na listę i oceny.
Martian Successor Nadesico
Cytat: | jakąś Akcje z wątkiem psychologicznym |
Evangelion. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|