Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
Pankracy
|
Wysłany: 30-03-2012, 00:52
|
|
|
Jako Dropmaster Another'a zdropowalem po pierwszym odcinku ;P, choć przyznaję, że tworzy niezłą atmosferę. Aktualnie znalazłem dobry kryminał/horror Karakuri Zoushi Ayatsuri Sakon - kolejna zapomniana perełka, bez bzdur i wygłupów, a jednocześnie seria nie jest sztywna dzięki pacynce - podwójnej osobowości głównego bohatera.
Oprócz tego oglądam komedie z absurdalnym humorem (na zmianę): Arakawa Under the Bridge oraz Yondemasu yo Azazel-san. Potrafią rozśmieszyć do łez. |
_________________ Moja spitapiwem dusza ma w sobie więcej smutku niż wszystkie umarłe choinki świata. |
|
|
|
|
Lord87
|
Wysłany: 30-03-2012, 07:22
|
|
|
Obecnie oglądam nie licząc oczywiście serii wypuszczanych na bierząco głównie Fairy Tail odcinek 21 oraz Prince of Tennis gdzie jestem obecnie na 84 odcinku,i jakoś nie mogę jej "wymęczyć" do końca jednak narazie wrażenia są pozytywne co do obydwu serii,zobaczymy jak będzie dalej. |
_________________ http://myanimelist.net/profile/Lord87
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-03-2012, 13:31
|
|
|
shugohakke napisał/a: | PS: Jak następnym razem zacznę coś oglądać, bo się ludiom podoba i o tym gadają to poproszę o żyrandol na głowę. |
Zdajesz sobie sprawę, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w połowie oglądanie przerwać, prawda? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 30-03-2012, 14:16
|
|
|
Keii napisał/a: | Zdajesz sobie sprawę, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w połowie oglądanie przerwać, prawda? |
Nie mam takich zachowań w zwyczaju. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 30-03-2012, 15:11
|
|
|
Czasami warto, dla zdrowia psychicznego. Tak na marginesie, nadal uważam że Another nie było złe. Szkoda że cała sprawa była tak tajemnicza przez to że autorzy postanowili pominąć kilka ważnych "detali", znanych bohaterom od samego początku.
Ale za to grafika była dobra! I Higuraśność xD |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
Piontek
człowiek z lasu
|
Wysłany: 31-03-2012, 09:16
|
|
|
Oglądam teraz Zero no Tsukaima F i szczerze jestem zawiedziony tą serią, pierwsze dwa sezony były o niebo leprze, teraz seria mimo iż lubię fanserwis zrobiła się nie smaczna i głupia aż. |
_________________ Znajdę cię gdziekolwiek byś nie był... I zabiję Cię... Rozerwę Cię na pół... Zmiażdżę twoje kości i zjem twoje ciało.. Wypiję twoją krew... Pochłonę Cię. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 31-03-2012, 09:47
|
|
|
Niestety, jeżeli coś było dobre w gówniarskich latach, kontynuacja jest skierowana raczej do podobnie gówniarskiej grupy. Z zasady kontynuacje są gorsze niestety. często powody są dwa. Zmęczenie materiału i zmęczenie widza. A jeżeli twórcy ulegli presji grupy docelowej i jeszcze doprawili serię, to wyjdzie zakalec za każdym razem.
Mnie po raz pierwszy od tygodnia udało się wyluzować i znaleźć chwilę czasu na animki a tu zonk. Moje seriale pokończyły się w zeszłym tygodniu :] Poza tym ukochane żabki tak około 285 odcinka zaczynają być lekko ograne Owszem nadal są śmieszne , ale jakoś ciągnie mnie bardziej w stronę tych miniserii niż codziennych odcików. Parę dziesiąt odcinków temu te paskudne "chibikero" zostało zastąpione przez "kerozero" czyli bootcamp dla inwaderów i to jest obecnie moja ulubiona część serii.
Keroro Gunsou- szczerze zamierzam to skonczyć |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-03-2012, 10:28
|
|
|
kokodin napisał/a: | Niestety, jeżeli coś było dobre w gówniarskich latach, kontynuacja jest skierowana raczej do podobnie gówniarskiej grupy. Z zasady kontynuacje są gorsze niestety. często powody są dwa. Zmęczenie materiału i zmęczenie widza. A jeżeli twórcy ulegli presji grupy docelowej i jeszcze doprawili serię, to wyjdzie zakalec za każdym razem. |
Powodem w przypadku zarówno Shany jak i Tsukaimy od sezonu 2 jest całkowite przeniesienie ciężaru z jakiejkolwiek "przygody" na romans/fanserwis. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 31-03-2012, 18:38
|
|
|
Beelzebub 58-60
Czuję się poniekąd oszukana :( To już koniec? Jak to? Dlaczego? Szukałam jakichś informacji na temat kontynuacji, ale nic nie znalazłam. Jestem załamana :'(( Odniosłam wrażenie, jakby ktoś nagle stwierdził taaa, to byłoby na tyle, miało być więcej, ale cóż, mam związane ręce, ale spoko spoko, zakończę to w trzech odcinkach. Z tym, że ja nie kupuję takiego zakończenia, czuję meeeega niedosyt! Beelbo, wracaj!
Bleach do 108
Nareszcie... Nareszcie kurna skończyła się mamejada z Baunto :D Zdania nie zmienię - spadek formy poniżej przeciętnej. Dlatego właśnie nie znoszę fillerów i nie wiem czy jest sens ich oglądać, skoro i tak za wiele nie wnoszą do głównej fabuły - pod koniec i tak wszystko wraca do stanu początkowego (przykład Ishidy) - zwrócę honor, jeśli po następnych epizodach okaże się, że racji nie mam. Jakieś tam pozytywy się znalazły - Kenpachi jest nadal moim no.1, wybaczę mu nawet,
- Spoiler: pokaż / ukryj
- że zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach i nie mogłam się nim dłużej nacieszyć,
pozostali kapitanowie też pokazali klasę, przynajmniej w pojedynkach z Baunto, bo w innych kwestiach niekoniecznie
- (bezcelowe szukanie książek w bibliotece.... Matko :/ what would Kenpachi do? xD)
Ale się nie zniechęcam - przeżyłam Baunto - przeżyję wszystko ^^ Kenpachi, doko desu ka? Btw, zastanawiałam się, dlaczego tak lubię Zarakiego i... hm... chyba przypomina mi mojego ojca... Przerażające :D |
|
|
vries
|
Wysłany: 31-03-2012, 19:03
|
|
|
Samurai Gold - This is Samurai Gold but there is no gold in it. W zasadzie krótka ova z dawnych lat o zabawieniu shounenowym. SF z walkami na miecze i bohaterem delikwentem. Średnie. Charadesign ok. Grafiki nie jestem w stanie ocenić, bo jakość kopii była fatalna. Na muzykę nie zwracałem szczególnie uwagi. Fabularnie baaaardzo przeciętnie. I w zasadzie trudno mi całość ocenić. Gdyby kopia była dobra, to może dałbym temu anime nawet 6/10, a tak nie mogę. Ostatecznie anime kończy na ocenie średniaka - 5/10. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 31-03-2012, 20:43
|
|
|
Bleach Final Episode.
No cóż, spodziewałem się łzawego pożegnania jednego z trzech utrzymujących jeszcze obecny system otaku tasiemców, a tu miło się zaskoczyłem. Zakończenie idealnie powiedziało mi nie "żegnaj na zawsze", a "Ja tu wrócę, do zobaczenia" |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
MaDeR Levap
|
Wysłany: 31-03-2012, 20:54
|
|
|
Miałem tego parę ostatnio.
Amagami SS+ - Czemu prawie zawsze część druga czegokolwiek jest gorsza od pierwszej? Słabowito, słabowito w porównaniu do pierwszej serii. Zauważalne jest, że przeciętne odcinki upchali na początku, przedostatnia dziewczyna to były najsłabsze odcinki, a ostatnia to rzecz jasna clou serii i najlepszy kawałek (a i tak w rejonach średnich na tle poprzedniej serii). Jedyna pociecha to to, że Hitler już nie będzie miał powodu do wściekania się. ;) Ledwo, ledwo na 6/10.
Danshi Koukousei no Nichijou - Średnia komedyjka. Można obejrzeć. To, że miałem inne reakcje niż co poniektórych, co podobno do łez się śmieli, nie dziwi mnie - mam specyficzne poczucie humoru. 5/10 - przeciętność doskonała. Wyróżnienie za kamyczek (ten przy dyskusji o sile).
Chihayafuru - Ojej. Jaka miła odmiana od zwyczajowej nawalaniny/komedii/horroru/czekotamjeszcze. Kreska mi trochę się nie podobała, ale można się przyzwyczaić. Słuch mam jakby słoń nadepnął, akcja, jaka akcja (chyba że machanie ręką nazwać akcją), ale w paru momentach suspens był. Sama gra interesująca, głębsza niż mogłoby się wydawać. Ogólnie się podobało, oj. Nieczęsto spotykam anime, które dostaje 7/10.
Ano Natsu de Matteru - Średnia komedyjka. Można obejrzeć... hmm, chyba mam deja vu. Jedyny plus to brak standardowego happy endu. W skrócie można to opisać tak:
- Chłopak spotyka dziewczynę, chłopak ma dziewczynę, chłopak traci dziewczynę.
Reszta to szaftaż, a fakt bycia kosmitką nie ma większego znaczenia przez prawie całą serię (egzotyka przyciąga). W sumie 5/10.
Tamayura hitotose - Chrrr... chrrrr... 3/10. Miło się spało.
Mam zamiar niedługo zjeść Another, sądząc po komentarzach tutaj będzie... interesująco. |
_________________ Sanity is overrated. |
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 31-03-2012, 21:55
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Bleach Final Episode. |
Oł noł! To dla mnie drugi koniec w tym tygodniu... Zaraz zaraz, w tym dniu! Co prawda jestem dopiero w trakcie Bleacha, ale świadomość końca nieco mnie smuci :/ Tak czy inaczej...
Bleach do 115
Yes! Yes! Yes! Wyrzucam Baunto w niepamięć. Wszystko wróciło do normy, nawet Rukia odzyskała swoją nietuzinkową osobowość. Akcja nareszcie nabiera tempa, pojawiają się nowe osobistości, a stare wciąż mnie zaskakują. W związku z tym... Mężczyzno! Rób kanapki i herbę! Dziś spędzam noc z Ichigiem! Ho-ho-ho-ho! ...Tia, chciałoby się rzec ^^ |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-03-2012, 22:57
|
|
|
MaDeR Levap napisał/a: |
- Chłopak spotyka dziewczynę, chłopak ma dziewczynę, chłopak traci dziewczynę.
|
Chyba nieuważnie oglądałeś zakończenie. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-04-2012, 08:50
|
|
|
Nowy sezon całkiem nieźle się zaczyna. Pierwszy odcinek Space Brothers leci zdecydowanie na plus. Trochę drażnił mnie zalewający się łzami protagonista, ale wybaczam mu za ton jakim prowadził narrację - świetnie współgrało to z akcją. No i powtórka z Barbary Zidana - już za to mogę go polubić. Pomysł na opowieść całkiem ciekawy, sporo możliwości na rozwinięcie tego - nic, tylko wyglądać kolejnego odcinka. Tak więc zaczynamy z wysokiego "C", oby tak dalej. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|