Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Carrimon85
|
Wysłany: 18-03-2013, 00:57
|
|
|
Ostatnio obejrzałem Oreimo i bardzo mi się spodobało, jak jest w tym przypadku? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-03-2013, 18:24
|
|
|
Myślałam, że ty o jakieś rozbudowane franchise pytasz, a nie o coś co jednak można bez problemu znaleźć na wikipedii... Wszystko jest dokładnie opisane, więc nie za bardzo widzę w czym problem.
I scalono do właściwego tematu. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
orglee
|
Wysłany: 01-04-2013, 01:18 Ixion Saga: Dimension Transfer, sezon 2
|
|
|
Cześć wszystkim :),
właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek tego zwariowanego serialu do którego scenariusz pisał jakiś ujarany zbereźnik. Zakończenie mnie zaciekawiło, bo w dosyć żartobliwy sposób informuje o drugim sezonie. Można się spodziewać kontynuacji czy po prostu sobie twórcy robią w niewybredny sposób jaja?
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 01-04-2013, 01:29
|
|
|
Scalono do właściwego tematu. Na przyszłość proszę korzystać z przyklejonych tematów, a nie zakładać bez potrzeby nowy.
A co do pytania. Tuż po fałszywej zapowiedzi pojawia się napis, że twórcy tak naprawdę nie mają w planach drugiego sezonu. Polecałabym oglądać uważniej serie. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-07-2013, 10:14
|
|
|
Rinne no Lagrange
Nie czytałem tego, ani nie oglądałem, więc mam pytanie do specjalistów, którzy to robili. Co oznacza tytuł? A raczej, co tam robi Lagrange*? To w jakikolwiek sposób wiąże się z treścią utworu czy też jest fanaberią pokroju Wybielacza czy Naruto?
*Może mam wąskie horyzonty, ale mnie się to kojarzy tylko z naukami ścisłymi (ewentualnie historią Francji ^^ , ale przecież historia jest jak najbardziej nauką ścisłą). |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
rnest
|
Wysłany: 08-07-2013, 20:04 GiTS - Laughing Man. Tłumaczenie.
|
|
|
Jak można przetłumaczyć frazę z loga Laughing Man-a:
I thought what I'd do was, pretend i was oneof those deaf-mutes.
Google translator nie radzi sobie, sam też nie potrafię ... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-07-2013, 20:08
|
|
|
Wygląda jakby już wcześniej ktoś próbował swych sił z google translatorem...
"Myślałem, że tym co powinienem zrobić było udawanie jednego z tych głuchoniemych"? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
rnest
|
Wysłany: 08-07-2013, 20:14
|
|
|
Dzieki serdeczne. Dość to niezrozumiałe, mimo gładkiej translacji... Może jak sobie odświeżę film, coś sobie wyklaruję. :) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 08-07-2013, 20:32
|
|
|
Scalono do właściwego tematu. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-07-2013, 23:14
|
|
|
Pytanie w sprawie Shingeki no Kyojin - czy w mandze dowiadujemy się czegoś więcej o kadetach spoza głównej trójki? Bo mnie trochę zastanawia, że na tumblerze mają całkiem silny fandom postaci, które w anime miały tak na oko ze dwie linijki tekstu. Tudzież jak daleko ponad anime wychodzi manga. Generalnie czy warto się zabierać :D |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-07-2013, 00:01
|
|
|
Hmm. IIRC fandom SnK najbardziej koncentruje się na tych, które najbardziej pasują im do mniej lub bardziej wyimaginowanych pairingów, więc...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Christa z Ymir (popularne w fandomie bo yuri shipping) i Bert z Reinerem (popularni w fandomie bo yaoi shipping) są głównymi postaciami w nowszych rozdziałach, które na pewno nie pojawią się w anime. Poza tym Sasha dostała rozdział dla siebie, który też nie zdąży się załapać do adaptacji przy obecnym tempie.
Ogólnie prawie wszyscy spoza głównej trójki zostają jakoś rozwinięci, ale dopiero po dłuższym wątku fabularnym z dużą ilością bitki, który będzie obejmować druga połowa anime. |
|
|
Asthariel1992
Gość
|
Wysłany: 24-07-2013, 08:44
|
|
|
Właśnie czytam 20th Century Boys, i mam pytanie: czy jest jakiś konkretny powód, dla którego manga nigdy nie została zaadaptowana jako anime? Monster chyba był sukcesem, a imho 20thCB są jeszcze lepsi. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-07-2013, 09:44
|
|
|
Powstał film. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Mistique
|
Wysłany: 06-09-2013, 17:39
|
|
|
Cóż, mam małe pytanko. Ktoś się może orientuje czy są jakieś informacje, plotki lub jakieś inne wzmianki o tym czy wyjdzie kiedykolwiek 3 sezon Arakawa Under the Bridge? Ostatnio obejrzałem 1 i 2 i ciekawi mnie czy będzie kolejny. Jak ktoś coś na ten temat wie to niech się wypowie. Z góry dzięki.
PS. Mam nadzieje, że dobrze wybrałem temat na takie pytanie. |
|
|
|
|
|
Uke
Proximity
|
Wysłany: 06-09-2013, 18:04
|
|