Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-09-2013, 18:51
|
|
|
Nie ma żadnych zapowiedzi ze strony strony studia, a biorąc pod uwagę, że drugi sezon sprzedawał się niezbyt dobrze to jest mała szansa, by kiedykolwiek wyszła kontynuacja. Chyba, że ktoś będzie próbował podbić sprzedaż mangi, ale niezbyt w to wierzę. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-09-2013, 18:42
|
|
|
Kto mi powie dlaczego ja mam takiego schiza?
Pamiętam, że Maria-sama wszystkie 4 serie mi się podobały, ba mam je nawet na dysku (dlaczego?). Ale za nic nie mogę sobie przypomnieć o czym to jest a skojarzenia z katolicką szkołą dla dziewcząt zwyczajnie mnie odrzucają od ponownego seansu (i jeszcze ta czołówka) A chce to obejrzeć! (ponownie dlaczego?)
Można jakieś niespojlerujące streszczenie, nie kolidujące z recenzjami?. Bo będę się tak miotał do wiosny :] Chodzi tylko i wyłącznie o charakter serii, bo mnie się to zawsze kojarzy z płaczącą miłością szczeniaka do oschłej Benibary. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Uke
Proximity
|
Wysłany: 09-09-2013, 19:07
|
|
|
Powiem ci, że mam to samo. Magia shoujo-ai widocznie. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-09-2013, 20:43
|
|
|
Sielankowe okruchy życia, słodkość i ciepełko. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Mistique
|
Wysłany: 27-10-2013, 22:23
|
|
|
Pytanie z miejsca... Jakieś wieści odnośnie 3 sezonu Boku wa Tomodachi ga Sukunai? Zakończenie drugiego było jasnym wstępem do kolejnej części więc na logikę można odebrać fakt, że takowy powstanie... Jednak czy są jakieś oficjalne informacje na ten temat? |
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 27-10-2013, 23:31
|
|
|
Nie oglądałem drugiego sezonu ale light novel ma właśnie otwarte zakończenie, więc sezonu trzeciego raczej nie będzie. Jak byś mi napisał jak skończyło się anime, to mógłbym stwierdzić, czy zekranizowali wszystko. |
|
|
|
|
|
Mistique
|
Wysłany: 28-10-2013, 11:16
|
|
|
Ot Ci spoiler poniżej.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Kodaka i Rika pogodzili się na dachu po tygodniu nieobecności bohatera w klubie bliźnich, a Yozora zostawiła liścik, że jedzie w podróż i by jej nie szukać. Tak więc ten ostatni motyw jest jakoby otwarciem do kolejnej serii bo sporo niewyjaśnionego jest.
|
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 28-10-2013, 12:08
|
|
|
Z tego co pamiętam to tak właśnie- w przybliżeniu- skończyło się light novel (choć muiszę przyznać, że z zakończenia najprardziej pamiętam
- Kodakę i Rikę
. Niestety dobre serie (przynajmnie na podstawie light novel uważam Boku wa Tomodachi ga Sukunai za dobre) często mają rozczarowujące zakończenia ("Toradora" dobrym przykładem). |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-10-2013, 19:15
|
|
|
Quayle napisał/a: | ("Toradora" dobrym przykładem) |
Toradora złym przykładem. Ma jedno z najlepiej poprowadzonych zakończeń i stanowi zwartą, dobrze zamknięta całość.
Boku nie jest też zakończone. Natomiast w chwili obecnej zekranizowanych jest 8 z 9 wydanych tomików, więc na trzeci sezon przyjdzie raczej poczekać. |
|
|
Quayle
|
Wysłany: 28-10-2013, 19:27
|
|
|
Faktycznie, nie zdawałem sobie sprawy że jest jeszcze nieprzetłumaczony tom 9, a ostatni rozdział tomu ósmego
- The End of the Prologue/The Day Kodaka Hasegawa Became a Protagonist
wydawał mi się substytutem zakończenia.
Co do "Toradory" to zdanie podtrzymuje (mimo ze anime uważam za genialne), aczkolwiek po głębszym zastanowieniu stwierdzam że "Clannad:After Story" rozczarował mnie w tym względzie jeszcze bardziej. |
|
|
|
|
|
brak
Gość
|
Wysłany: 01-11-2013, 17:55
|
|
|
W którym odcinku Gintamy były urodziny Kyubei? |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-11-2013, 18:37
|
|
|
154 - bardzo łatwe do wygoogle'ania. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-11-2013, 18:39
|
|
|
wedle wikipedii 154
wystarczyło wpisać gintama kyubei birthday w googlu :P |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 07-11-2013, 12:19
|
|
|
Mam pytanie odnośnie Tokyo Ravens. W 5 odcinku Natsume pokazany jest jako chłopak, sam zresztą to mówi, we wcześniejszych odcinkach ubierał i zachowywał się jak dziewczyna, co z nim jest nie tak bo czegoś nie rozumiem :O |
|
|
|
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 07-11-2013, 12:50
|
|
|
Kizvo napisał/a: | Mam pytanie odnośnie Tokyo Ravens. W 5 odcinku Natsume pokazany jest jako chłopak, sam zresztą to mówi, we wcześniejszych odcinkach ubierał i zachowywał się jak dziewczyna, co z nim jest nie tak bo czegoś nie rozumiem :O |
Niby w tradycji klanu jego głowa ubiera się zawsze jak mężczyzna. A w tym odcinku okazuje się, iż inni uczniowie (poza dwójką znaną z pierwszych odcinków) nie wiedzą, że jest dziewczyną - ot takie typowe założenie, w tej serii wyjęte z kapelusza. |
|
|
|
|
|
|