Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
Pejt3r
001001001101011
|
Wysłany: 01-02-2006, 01:21
|
|
|
IT. napisał/a: | Czy wy też, już jako dzieciaki zauwązyliscie że ta jedna, jedyna Smerfetka to jest coś raczej nie ten tego? |
Ja tylko zauważyłem, że oglądałaś 'Mrówki w gaciach" |
_________________ sagashimono wa nan desu ka
mitsukenikui mono desu ka
KABAN no naka mo tsukue no naka mo
sagashita keredo mitsukaranai no ni |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-02-2006, 02:00
|
|
|
<ja ostatnio tylko offy mnożę...>
Pejt3r napisał/a: | Ja tylko zauważyłem, że oglądałaś 'Mrówki w gaciach" |
A co ma ten śmieć [bo to jest 'twór kloaczny', żeby zacytować Ysena] do Smerfów? I jak się odnosi to, co IT napisała, do tych nieszczęsnych 'mrówek'? Mam wrażenia, że nie zrozumiałeś o co chodziło... |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-02-2006, 13:44
|
|
|
Proponuje założyć osobny temat o Smerfach i Smerfetce. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
adi9998
|
Wysłany: 03-02-2006, 10:20
|
|
|
Moje pierwsze anime to Great Teacher Onizuka. Oglądałem to na hyperze i zrobiłem to świadomie. |
|
|
|
|
|
Kamjia
|
Wysłany: 06-02-2006, 19:43
|
|
|
Pierwszym był nieświadomy i niewinny X, oglądany o nieprzyzwoitej porze jak na takiego dzieciaka na niemieckiej vivie. Nie jestem pewna ile miałąm wtedy lat, ale strasznie mi się spodobał i choć nie rozumiałam ni w ząb, to uparcie starałam się go oglądać. Poza tym do tej pory uwielbiam Soratę i Arashi, choć całkowicie nie ze względu na ich związek emocjonalny, taka parka lubiana jest przezemnie osobno i każda postać niezaleznie. Zresztą największym wyzwaniem było raczej trafianie w odpowiedzią godzinę i dzień. To była czyta loteria. Po chwili zastanowienia dotarło właśnie do mnie, że z Noirem była ta sama historia, kropka w kropkę i nie jestem już pewna co był najpierwsze... Nie!!! Jak mogłam zaponieć? nie wiem jak to się pisze, więc napisze jak się mówi [Jattaman] naturalnie! |
_________________ Walk while you have the light,
lest darkness overtake you;
he who walks in darkness
does not know where he is going. |
|
|
|
|
nemezis
Drawning in the dark...
|
Wysłany: 10-02-2006, 19:35
|
|
|
Moim pierwszym anime, była chyba pszczółka Maja ale takim naprawdę pierwszym było... Uh... Fushigi Yuugi. Miałam wtedy dziki szał m&a i na brzmienie słowa "manga" wiłam się w spazmach i bezlitośnie wgryzałam w rozmowę. Potem przyszła pora na bodaj Hellsinga i wtedy to już nie gadałam o niczym innym przez trzy dni, aż mnie chciały dziewczyny utopić. Później jeszcze był chyba Kenshin i dalej już poszło w zastraszającym tempie. |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
|
Martinez
|
Wysłany: 11-02-2006, 02:22
|
|
|
Hmm..
Nieśmiertelny Generał Daimos, Yattaman, Gigi, Piłkarze, Tsubasa Ozora i wszystkie inne które można było obejrzeć w telewizorni w czasach kiedy pod stół wchodziłem na baczność - no ale wtedy nawet niewiedziąłem, że to jest anime.
Później przyszedł czas Czarodziejki z Księżyca - ale do tego nerwów nie miałem - jednakże była to pierwsza seria o kórej wiedziałem że jest made in Japan i że jest to anime.
A reszta jak to się mówi "to już historia":D |
_________________ Nawet małpy spadają z drzewa.
Utkneła w nieskończonej pętli powtórzeń, a on jest idiotą. |
|
|
|
|
mizu
Gość
|
Wysłany: 26-02-2006, 19:09
|
|
|
Nieśmiertelny Hellsing. Uwielbiam Alucarda, jego siłę, strach który wzbudza, pogardliwy uśmieszek i postać stuokiego psa, która z niego wychodzi, jest postacią niezwykle interesującą |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-02-2006, 21:49
|
|
|
a ja zaczęłam od Generała Daimosa^^ |
|
|
|
|
Ronin21
Ice heart of Zanpakutou
|
Wysłany: 28-02-2006, 00:42
|
|
|
Jak by nie bylo to milusie dziewczynki z ksiezyca na Polsacie:p "Sailor Moon" Tak tak pamietam to jak dzis... bylem wtedy takim milusim chlopczykiem ktory domagal sie wielkich... Ehm... no i tak to bylo:D Hyhyhyhy... |
_________________ Ikuru koto o nagedasanaide!! |
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 28-02-2006, 08:26
|
|
|
Ta... Wielkich... Ci faceci XP U mnie było podbnie jak u Ronina, czyli zaczęło się od BSSM. I wraz z rozwijaniem się naszego rynku m&a uświadomiłam sobie z czasem, że nie jest to bajeczka dla dzieci tylko anime. |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
Descartes
Gość
|
Wysłany: 05-03-2006, 04:22
|
|
|
pierwsze? oczywiscie G - Force (zaloga G). Ale kto to jeszcze teraz pamieta... pozniej tsubasa, na wpol swiadomie, a dopiero z czarodziejka z ksiezyca jakos zrozumialem, ze to jest to. Wlasnie jestem po Hitsuji no Uta i jeszcze nie moge dojsc do siebie. Wspaniale.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
bobon4
bobon
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 24-03-2006, 17:04
|
|
|
Moim pierwszym anime było oczywiście Sailor Moon :P Później Dragon Ball, Rycerze z Zodiaku, Slayers (dopiero tu załapałam, że to anime ^^" ), MNRayearth i jeszcze takie anime z małym samurajem, ale nie pamiętam jak się nazywało.....a już tak na poważnie zaczęłam się interesować anime po obejrzeniu Full Metal Panic ;) |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Amra
This is not the end...
|
Wysłany: 24-03-2006, 20:15
|
|
|
Mao napisał/a: | Moim pierwszym anime było oczywiście Sailor Moon :P |
Nie tylko twoim! Ogladane na polsacie! Pamietam, ze czekalam zawsze na nowy odcinek! To byly czasy... No i te czasy pamietam do dzis i sailor moon darze ''pamieciowym sentymentem'', mimo wszystko...^^ |
_________________ Save me from the nothing i've become... |
|
|
|
|
|