Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
bobon4
bobon
|
Wysłany: 29-03-2006, 12:24
|
|
|
o przypomniało mi się ze moim pierwszym anime nie było naruto tylko kapitan tsubasa, takie anime o piłkażach chyba każdy oglądał to anime i chyba było jednym z pierwszych anime które wielu z nas oglądało |
_________________ www.bobon666.forumer.pl
www.forumjaponia.forumer.pl - forum o japoni itd. zapraszam |
|
|
|
|
Mariko
wanna-be seiyuu
|
Wysłany: 29-03-2006, 12:35
|
|
|
U mnie to byla Sara mala ksiezniczka. Niedzielne ranki przeznaczone byly wlasnie na te anime a potem juz z gorki (caly cykl ukochanych staroci z poloni 1 i z RTL2...) :D |
|
|
|
|
|
..:::GHOST:::..
Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-04-2006, 16:20
|
|
|
Ech...to były czasy, pamietam jak dziś Tygrysią Maskę, potem były sailorki na Polsacie, a i o Yattamana równiez zachaczyłem gdzies po drodze. :) |
|
|
|
|
|
Lucy
|
Wysłany: 10-04-2006, 19:03
|
|
|
A dlamnie moim pierwszym anime był Dragon Ball. Jeszcze pamiętam jak się z kolegami w to bawiłam. |
|
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 10-04-2006, 19:23
|
|
|
Moje pierwsze anime... Sailorki. Wytrwale oglądałam wszystkie odcinki, jakie mogłam, chociaż oczywiście nic z nich nie pamiętam (nie dziwne, skoro miałam jakieś 4 - 6 lat...). Jedynie to, że podobały mi się jak cholera ;) |
|
|
|
|
|
Lucy
|
Wysłany: 10-04-2006, 19:24
|
|
|
Wytrwała jestes. Jush zazdroszcze ci tego. |
|
|
|
|
|
akaryuu
|
Wysłany: 11-04-2006, 07:34
|
|
|
Moim pierwszym anime made in japan byl oczywiscie kapitan tsubasa :], Transformers , Yattaman i Czarodziejka Sally.Nastepnie Sailor moon bo to oczywiscie klasyka.. Jak dali tego tasiemca zwanego DB to jakos nie mialem do niego cierpliwosci i tylko raz serie widzialem i to w krate :].. A w swiat anime tak naprawde sie wkrecilem, kiedy (istniawszy jeszcze wtedy) RTL 7 zaczal nadawac Slayers, a pozniej niepamietam gdzie widzialem to najpierw (mtv czy hyper) Vision of escaflowne.. i tak wszystko potoczylo sie juz lawinowo.. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-04-2006, 09:19
|
|
|
Ja miałbym tu pewien problem...Z jednej strony, pierwszym anime jakie oglądałem byli Trzej Muszkieterowie, którzy jako dobranocka lecieli na TVP gdzieś na poczatku lat 80, potem też była Pszczółka Maja.
Natomiast pierwszym anime oglądanym z pełną świadmością tego co oglądam był Lodos OAV. |
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 11-04-2006, 11:20
|
|
|
No nie bede oryginalna;))Ja tez zaczynalam od Sailorek i od bajek na polonii:)))EEchh ,lezka sie w oku kreci...:)N punkcie czarodziejek komplletnie mi odbijalo:>> |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 11-04-2006, 13:51
|
|
|
W sumie to z dzieciństwa to już nie będę wspominał bo to bezsens :] Od Sailorek zaczęło się zainteresowaniem ALE tak naprawdę dwa pierwsze anime, które mnie mocno wciągnęły już po tamtej fazie to Piłka w Grze oraz Kroniki Wojny na Lodoss - seria OAV. Od tego tak naprawdę się zaczęło i są to serie, które zawsze będę dobrze wspominał :P Ahhhh.... Jak dobrze, że teraz Piłka w Grze jest subowana :D |
|
|
|
|
|
Altena
|
Wysłany: 01-06-2006, 17:59
|
|
|
Chyba nie będę za bardzo oryginalna jak powiem, że Sailorki;) To bylo kilka lat szaleństwa i upodabniania się za wszelką cenę do Haruki^^ Poczym poszło już hurtowo, odkąd rozpoczęły się konwenty mangowe;) |
_________________ *****
Show me the flowers invisible
Sing me the hymnes inaudible
The wind is my voice
The moon is my heart
Come find me - I'm on every hills and fields
I'm here...
|
|
|
|
|
ktus
Gość
|
Wysłany: 03-06-2006, 02:32
|
|
|
Daimos, yattaman, chi-chi (to taki tytul bo pewien nie jestem? :P "biale majteczki!"), tsubasa =] pozniej juz DB |
|
|
|
|
|
PMS
|
Wysłany: 08-06-2006, 15:46
|
|
|
Moje pierwsze świadome to VPM (Vampires Princess Miyu) lub GTO (chyba wsztscy wiedzą co to) dokładnie nie pamiętam |
|
|
|
|
|
Roth-chan
Dołączyła: 03 Maj 2006 Skąd: Jestem kaczuszką z krainy grzybków Status: offline
|
Wysłany: 11-06-2006, 20:20
|
|
|
Pierwsze anime ktore ogladalam jako dziecko calkiem nieswiadomie to "Candy Candy" czy jakos tak^^ Kiedys lecialo chyba na programie typu polsat. Chlip... co to byl za dramat wyciskajacy lzy (:D) |
|
|
|
|
|
Nova
|
|
|
|
|
|