Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
Aori Takera
Shonenai maniac^^
Dołączyła: 06 Paź 2004 Skąd: Z samego serca chaosu- czyli Warszawy.. Status: offline
|
Wysłany: 22-10-2004, 09:48
|
|
|
A moje pierwsze anime< no to co, ze ten temat nieco wygasł^^"> to były Sejlorki< tez siebawiłam.. Potęgo ksieżyca dziaałaj! xDD> i oglądałam jeszcze super świnkę^^ i oczywiście Yattamana.. A pierwsze świadome anime to DB.. chociaż.. nie... ja już chyba o Sailorkach wiedziałam że to anime, ale isę tym nie interesowałam, potem miałam okres że nie-lubię-DB-to-dla-chłopaków-a-oni-się-zachowują-jak-idioci< w II podstawówki>ale w III mi przeszło i sama z chęcią zaczęłam oglądać DB< a potem kochaniutkich Slayów, i MKR, i Yaibe i...^^>
Poza tym jedną z wcześniejszych< oprócz SM, Yattamana i SŚ> była Maja, Muminki i reszta co na polonii leciała.. wiecej ze swej mrocnej przeszłosci nie pamiętam :P
a propo- bardzo dziekawy temat^^
gratuluję wytrwałosci w przeczytaniu tego^^ |
_________________ Nigdy nie poddawaj się przeznaczeniu,
nawet wśród płaczu i złości
jest cos tak potężnego, że nie zdołasz sie oprzeć.
Takie jest prawo miłości.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-10-2004, 09:59
|
|
|
Tak, Sailorki były oglądane prawie przez wszystkich... Choć znam takich, co teraz za diabła się do tego nie przyznają.
Inna rzecz mnie zastanowiła: kiedy Polonia 1 zaczynała emitować swoje serie, ja miałam lat naście... I ledwie je pamiętam. Zastanawiam się, jakim cudem WY (z całym szacunkiem) możecie cokolwiek z tego kanału pamiętać? Zaczynaliście oglądać w przedszkolu? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 22-10-2004, 12:39
|
|
|
Też zaczynałem od Sailorek (a praktycznie to od streszczeń różnych anime w nieśmiertelnym Secret Service). Na szczęście był to jakiś film, bo jak później zobaczyłem serie, to mnie zabiła - ciągle powtarzało się to samo...
Co do Poloni - oni chyba powtarzali to ciągle - ja też miałem lat naście i pamiętam że był Yattaman, Gigi i jakieś inne |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-10-2004, 12:45
|
|
|
W istocie Ave, oglądałam to będąc w przedszkolu ^^ Miałam bodaj 5 lat, kiedy zaczęłam z uporem maniaka Polonię oglądać... A że powtarzali to bez przerwy, to skończyłam oglądać mając lat 12... Jak widać miałam 7 lat na zapamiętanie tegoż. To były czasy... Kiedy oglądałam z Anką "Helę super-dziewczynę" a potem tatuś Anki podłączał nam Comodore 64... <westchnięcie> |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 22-10-2004, 19:49
|
|
|
ja zaczęłam oglądać jeszcze przed przedszkolem potem byłam zła że mi odcinki uciekały jak już musiałam chodzić^^'' zresztą ja się na tym wychowałam, cały mój kodeks honorowy opiera się na zachowaniu bohaterów z tamtych filmów>] Pamietam że jak jakiś rok temu udało mi się trafić przypadkiem na Daimosa to aż łezka w oku się zakręciła na wspomnienie tamtych czasów...achhhhhhhh<tonie we wspomnieniach> |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 27-10-2004, 07:51
|
|
|
Pewnie, że w przedszkolu, a nawet wcześniej! Tzn samego oglądania jako 3-4 latka nie pamiętam, ale z opowiadań wiem, że było :P Podejrzewam, że jako brzdąc oglądałam wszystkie kreskówki jakie były dostępne... XD I zadziwiające, że ja z tych serii pamiętam dość dużo XDDDD
A właściwie to przypomniało mi się co innego. Pierwsze świadome anime to nie były sailorki, które skończyły się zanim dowiedziałam się, co to takiego. To było takie cuś dziwnego, lecącego na rtl2. Der Dieu Die Dinosaures (przekręcam zapewne straszliwie, niemieckiego nie znam, tak tylko z pamięci piszę :P) się zwało, tytułu oryginalnego nie znam. Była jakaś grupka dzieciaków w dużym pojeździe, była jakaś ubrana na różowo księżniczka bodajże... XDDD
A potem kawałki Kamikaze Kaitou Jeanne z tego samego kanału. I chyba dopiero wtedy puścili sailorki jeszcze raz :P |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 27-10-2004, 14:27
|
|
|
A ja widziałam może jeden lub dwa odcinki Sailiorek :P
Potem była dłuuuga przerwa gdyż na podwórku było ciekawiej niż przed telewizorem (nienormalna jestem XD). Mnie jako kilkuletniego brzdąca Sailiorki zupełnie nie zainteresowały. Potem dopiero...jakieś cztery, pięć lat temu...(no coś koło tego...yy...) trafiło się na DB, po nim na Slayersów ect ;) |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 28-10-2004, 15:15
|
|
|
Ja pamiętać pamiętam :P. Pierwsze pozycje z Polonii oglądałem chyba w 4 podstawówki(1994 rok), chyba to był Yattaman, później inne. Możliwe że i na niemieckich kanałach oglądałem coś nieświadomie (rewelacyjny wynalazek po luksusowej w pewnych czasach telewizji satelitarnej - Telewizja Kablowa :P). A na tvp2 były jakieś przeróbki Calineczki tudzież Kota w butach, to było jeszcze wcześniej (1-3 klasa podstawówki, bardzo młode lata 90-te, atarynkę jeszcze miałem :P). No i czytałem opisy anime w Manga Roomie i oglądałem Sailorki, później DB. Co do powtarzania serii w Polonii1 to fakt, sam oglądałem po parę razy niektóre, np W Królestwie Kalendarza czy innego Yattamana (nawet zakończenie pamiętam XD) :P. |
|
|
|
|
|
Kai
the abominable one
Dołączył: 02 Paź 2004 Skąd: Z najgłębszych zakamarków podświadomości Status: offline
|
Wysłany: 02-11-2004, 18:25
|
|
|
Chyba nie będe oryginalny: wszystko co leciało na Polonii 1 i na niemieckich kanałach. Pierwsza wogóle to była chyba Pszczółka Maia, ale wtedy to o czymś takim jak anime nie słyszałem. Pierwsze świadome to było... nie jestem pewien - nie pamiętam za dobrze, może Captain Tsubasa. Chyba tak. No a póżniej wszystko co się dało: na Poloni 1, RTL 7, Polsacie, Fox Kids, paru niemieckich kanałach. Nic po niemiecku nie rozumiałem, ale jakoś mnie to nie zrażało. Obecnie ubolewam nad tym, że nie mam Hypera (ale od czego jest internet). |
Zrezygnuj... |
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-11-2004, 21:01
|
|
|
Cytując Kaia "Chyba nie będe oryginalny".
Generał Daimos, Bia, Tygrysia Maska.
Wszystko z repertuaru Poloni 1, przy czym nie wiedziałem wtedy nawet, że to anime.
Pierwszym które obejrzałem "świadomie" był Neon Genesis Evangelion. Po ostatnim odcinku chodziłem ogłupiały przez tydzień... |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 27-11-2004, 12:45
|
|
|
Hej, trochę offtopnę, ale może mi ktoś powiedzieć, która to była ta Tygrysia Maska? ^^'' Wszystko inne kojarzę, ale tego jakoś nie mogę, było wcześniej czy jak? :P |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-11-2004, 14:35
|
|
|
Tygrysia maska była o takim zapasniku, który bodajże pomagał domowi dziecka... Jak walczył, zakładał maskę w kształcie głowy tygrysa. Jakoś tak, mogłam coś pokręcić. |
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 27-11-2004, 15:28
|
|
|
Nic nie pokręciłaś, ja to pamiętam tak samo. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 27-11-2004, 15:30
|
|
|
Oooo, nie pamiętam... widać było w godzinach przedszkolnych albo co XD |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 27-11-2004, 17:54
|
|
|
Też to pamiętam^^ facet jeździł czerwonym samochodem i kleił się do opiekunki sierocińca, ogólnie to było raczej brutalne |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|