Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Możliwość |
Wersja do druku |
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:11
|
|
|
Spike napisał/a: | Jakieś dziwne kółku wzajemnej adoracji chyba na forum się wytworzyło. I do tego każdy chce zabłysnąć jakim jest wspaniałym polonistą:) |
Trollujesz, czy jak?
Nie sądzę, żeby ktokolwiek w tym towarzystwie uważał się za wielkiego polonistę, ale sporo tu nałogowych czytelników. Poza tym, jak do tej pory, wszyscy wytykają Ci przede wszystkim masę błędów gramatycznych i interpunkcyjnych z gatunku tych najbardziej podstawowych, a do tego nie trzeba być magistrem polonistyki, wystarczyło w podstawówce uważać. A fakt, że WSZYSCY po kolei krytykują to samo nie oznacza, że zawiązał się tu jakiś tajny spisek, tylko że każdy widzi te same błędy i niedociągnięcia.
Spike napisał/a: | Wszystkie wasze posty są zabawne i zachęcają mnie do dalszej pracy twórczej:) |
A pisz sobie, tego nikt Ci nie broni. Ale jeśli rzeczywiście chcesz być pisarzem, to naucz się nie tylko przyjmować krytykę, ale też wyciągać z niej wnioski. Ale nie na temat tego, jacy to ci krytycy zabawni, bo piszą, co ich razi i jeszcze, święci Pańscy, śmią sugerować, żebyś poćwiczył, najlepiej z pomocą słownika. Szukaj w tej krytyce sposobu na samodoskonalenie, wskazówek, które mogą Ci pomóc poprawić jakość Twojej twórczości. |
|
|
|
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:14
|
|
|
Temat jest beznadziejny bo biorąc pod uwagę wpływ mas mediów i to co reprezentują swoimi treściami to beznadzieja. A pierwsze tabletki dostosowania społecznego są już produkowane. Sprawdziłem i rzeczywiście, jeśli by dać entera za niektórymi kropkami było by lepiej. Ale.... nie chce mi się tekst nie dociera i to wszystko:D Mam inne teksty jeszcze. A te krótsze które zamieściłem zostały zjechane chyba tak dla zasady:D
Pisarzem w żadnym wypadku nie zamierzam być.....
A krytyków wole traktować jak mistrz Sapkowski:P |
Ostatnio zmieniony przez Spike dnia 05-10-2011, 22:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:15
|
|
|
Beznadziejny w sensie "nudny i nie ma sensu o nim pisać". |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:16
|
|
|
Znaczy łatwo Cię zainspirować? Niebiosa ratujcie... Jeszcze się radośnie zainspirujesz, a potem napiszesz kto Cię zainspirował i będzie płacz.
Jasne, że ludzie uważają, że opanowali język polski w stopniu nieco lepszym niż średnia krajowa (żeby nie było, nie wiem jaka jest średnia, ale obserwacje nadziei narodu są trochę dołujące) skoro pisują na forum, które było częścią portalu związanego z pisaniem recenzji. Widocznie bardzo trudno wysnuć wniosek, że jak ludzie dużo pisywali (mając przy tym kontakt ze szczegółową korektą naczelnej) to faktycznie mogli nabrać pewnej wprawy w pisaniu.
Powiedziałabym, że tłumaczenie to jak mówienie do psa, ale pies przynajmniej stara się zrozumieć intencje człowieka. Ty raczej nie bardzo. Dlaczego? Po cholerę zamieszczałeś tekst? Liczyłeś tylko na poklask? |
Ostatnio zmieniony przez Salva dnia 05-10-2011, 22:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:19
|
|
|
Pisanie recenzji a pisanie innych tekstów to chyba nie to samo. Poza tym pisanie recenzji nie robi z nikogo znawcy wszelakiej literatury. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:23
|
|
|
Spike napisał/a: | Pisanie recenzji a pisanie innych tekstów to chyba nie to samo. |
Pod względem poprawności interpunkcyjnej i gramatycznej? A i owszem.
Spike napisał/a: | Poza tym pisanie recenzji nie robi z nikogo znawcy wszelakiej literatury. |
Nikt czegoś takiego nie powiedział.
Ode mnie EOT, nie mam już dzisiaj siły i chęci... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:23
|
|
|
Proszę, nie obrażaj się i nie okazuj się takim pełnym samozachwytu ignorantem, na jakiego powoli zaczynasz wyglądać, bo jednak po paru poprzednich postach zaczynałeś budzić moją sympatię i miałem co do Ciebie pewne nadzieje... I nawet to całe nieszczęsne pisanie idzie Ci wcale nieźle, po wyeliminowaniu takich podstawowych, walących po oczach błędów byłoby jak na taki internetowy debiut na losowym forum nawet powyżej średniej - w przeciwieństwie do niektórych innych dzieł (nie piję do niczego konkretnie, odnoszę się do ogółu) tutaj widać, że niechlujstwo i pewna niezdarność w posługiwaniu się językiem Cię ograniczają, bo pod tą językową tragedią coś wydaje się jednak czaić.
I nie, krótkie formy są tak samo złe jak dłuższe - pomijając interpunkcję, którą tam przynajmniej konsekwentnie odrzucasz (i tam akurat to nie jest nawet błędem) zarzuty pod adresem rytmu i kulawej składni, której nie da się zawsze wytłumaczyć wizją artystyczną są nadal aktualne. Możesz w ramach eksperymentu wrzucić do jeszcze jednego tematu parę rzeczy - jeżeli masz coś, co by było dla odmiany napisane poprawnie, to sam zobaczysz, że zostaniesz zjechany mniej i za inne rzeczy ;) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:38
|
|
|
Vodh jak już wcześniej pisałem nie jestem typem osoby która obraża się za posty. Raczej chciałem sprowokować większą nagonkę:D A wypowiadam się dalej w tym temacie bo to mnie bawi. Za objaw ignorancji można uznać wykluczenie ukrytych celów innej osoby;)
Moje teksty raczej nie przypadną tu nikomu do gustu, po prostu nie ten typ widowni:) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:43
|
|
|
Spike napisał/a: | Za objaw ignorancji można uznać wykluczenie ukrytych celów innej osoby;) |
Czyli co? Student socjologii (albo innego pokrewnego kierunku) piszący pracę o internetowych krytykantach, czy zwykły troll?
Także, tak z ciekawości, o jaki typ widowni ci zatem chodzi? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:46
|
|
|
Tak z ciekawości co znowu za troll?
Są różne typy publiczności jedni lubią metal inni hip-hop. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:53
|
|
|
Sugerujesz, że temat ten ma jakiś inny, ukryty cel, niż zaprezentowanie swojej twórczości i poddanie jej krytyce. Do głowy przychodzą mi dwa - albo naukowy, patrz post wyżej, albo po prostu czerpiesz radość z zamieszania, co oznaczałoby, że jesteś trollem (definicja nie jest idealna, ale cóż).
A skoro odmawiasz odpowiedzi na pytanie o grupę docelową, przyjmij również tę radę - dobrze jest umieć sprecyzować, kim jest twój Idealny Czytelnik. Jakby nie patrzeć, ma to spory wpływ na tematykę i styl pracy. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:56
|
|
|
Cytat: | Są różne typy publiczności jedni lubią metal inni hip-hop. |
Ale trudno znaleźć takich co lubią grę na gitarze elektrycznej za pomocą smyczka :P |
|
|
|
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 05-10-2011, 22:59
|
|
|
Ale za to muzyka elektrycznych skrzypiec jest ciekawa i mi się np. podoba:P
Mai idealnego czytelnika nie ma, zawsze komuś coś będzie nie pasować i to może być budujące.
Naukowcem jest każdy, bo każdy poznaje świat i nabywa nowe doświadczenia nawet podczas internetowych potyczek w postach.
Tak zwany przez ciebie troll może kochać chaos i może sprawiać mu czynienie go dziką radość. (najczęściej jest to objaw choroby psychicznej).
Cele mogą być dwa a nawet trzy albo i więcej. Jeden z nich może być jawny a drugi ukryty a i wszystkie mogą być ukryte. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 05-10-2011, 23:13
|
|
|
Vodh napisał/a: | Proszę, nie obrażaj się i nie okazuj się takim pełnym samozachwytu ignorantem, |
Nie wiem czemu, ale mnie zaczynasz drażnić... Wina pogody?
Mai_chan napisał/a: | Także, tak z ciekawości, o jaki typ widowni ci zatem chodzi? |
Może mu chodzi o mnie... Czyli typ robotniczy kapiący rowy i śliniący się na widok przechodzących dziewczyn w minii. Chociaż to drugie jest podobno zdrowym objawem, ale nie o to chodzi. A czemu nawiązuje do siebie? Bo w sumie mogę się pochwalić podobną twórczością co Spike.
Spike napisał/a: | Tak z ciekawości co znowu za troll? |
Ciebie chcą tak zdefiniować. Zresztą:
Spike napisał/a: | Raczej chciałem sprowokować większą nagonkę:D A wypowiadam się dalej w tym temacie bo to mnie bawi | Sam się zdemaskowałeś.
Spike napisał/a: | Cele mogą być dwa a nawet trzy albo i więcej. Jeden z nich może być jawny a drugi ukryty a i wszystkie mogą być ukryte. |
Czy każdy na tym świecie rodzi się z jakimś ukrytym celem i przypisanymi mu talentami?
A co do "Możliwości" to podoba mi się początek. |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 05-10-2011, 23:19
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Sugerujesz, że temat ten ma jakiś inny, ukryty cel, niż zaprezentowanie swojej twórczości i poddanie jej krytyce. Do głowy przychodzą mi dwa - albo naukowy, patrz post wyżej, albo po prostu czerpiesz radość z zamieszania, co oznaczałoby, że jesteś trollem (definicja nie jest idealna, ale cóż). |
What trolls want you to believe vs What is actually happening, anyone? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|