Możliwość |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 07-10-2011, 12:07
|
|
|
Po pewnym względzie zgadłeś. Idee z Meine Kamfe było narzędziem, a nie przyczyną. Wtedy byłem młody i mało rozumiałem o świecie.
Gdyby czytanie zależało z punktu widzenia nie pochwaliłbym koleżanki za krótkie opowiadanie Yaoi.
Tak tak pewnie twój utwór jest czymś rodzaju Paranezy, czy coś w tym guście. Nigdy nie byłem dobry z Polskiego. Ale morału tej historii nie widzę. Popełniła bodajże samobójstwo i koniec. Codziennie ginie jakiś tam mini procent społeczności ze względu na swoje ideały, a system jakoś się nie zmienia. W swoim buncie była sama, a nie jak Wiśniewski, stający się symbolem. Co innego ,gdybyś nie moralizował i pokazał dosyć realistyczne zdarzenia jednostek do systemu. Wtedy byłoby ciekawsze.
Zauważyłem w tym kółku adoracji kilka dobrych porad. Nawet dla mnie;). |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 07-10-2011, 12:27
|
|
|
Caladan napisał/a: | Meine Kamfe | A nie "Mein Kampf" czasem? |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-10-2011, 12:46
|
|
|
Spike napisał/a: | Nie podoba ci się masz problem. |
Lol, piękne podsumowanie tematu. A przy okazji powód, dla którego powinieneś pisać wyłącznie do szuflady i nigdy, przenigdy nie prezentować swoich dzieł światu (ewentualnie znaleźć inne hobby niż pisanie, do czego gorąco zachęcam). |
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 07-10-2011, 12:53
|
|
|
Albo to jest powód dla którego nie powinienem pisać albo ktoś powinien popracować nad swoim podejściem do otaczającego go świata. I zajmować czasem stanowisku w stylu " Mi się nie podoba\to nie w moim guście". nie umiejętność pogodzenia się z tym że coś morze nie być takie jak byśmy chcieli może znacznie utrudniać życie. A nieraz powodować nawet frustrację. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 07-10-2011, 13:21
|
|
|
Nie jestem pewien czy zrozumiałeś to co napisałem... Twoje - delikatnie mówiąc - liberalne podejście do gramatyki trochę utrudnia mi pojmowanie twoich postów.
Łopatologicznie:
Jeśli nie obchodzi cię czytelnik, pisanie nie ma absolutnie żadnego sensu. |
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 07-10-2011, 13:25
|
|
|
Mam wrażenie że coś jest nie tak z twoim centralnym ośrodkiem nerwowym, skoro nie rozumiesz prostych słów. Wydaje się jak gdyby informacje odbierane przez zmysł poznawczy gubiły się gdzieś na łączach neuronowych.
Ma sens jeśli obchodzi mnie czytelnik w którego gusta trafiam. Nie jestem korporacją taką jak google która chce zmonopolizować rynek. W ogóle nie jestem korporacjom. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 07-10-2011, 13:29
|
|
|
Spike napisał/a: | Mam wrażenie że coś jest nie tak z twoim centralnym ośrodkiem nerwowym, skoro nie rozumiesz prostych słów. Wydaje się jak gdyby informacje odbierane przez zmysł poznawczy gubiły się gdzieś na łączach neuronowych. |
To już do tego dochodzimy? Kiedy zaczniesz obrażać moją mamę? :) |
|
|
Spike
Ar-Raszid
|
Wysłany: 07-10-2011, 14:07
|
|
|
A co też się udziela na tym forum? :D
Zrozum JJ że to naprawdę nie moja wina ze ty nie przyswajasz informacji. Próbowałem ci pomóc znajdując przyczynę. Ale widzę że odrzucasz moją szczerą pomoc i wolisz prawić uszczypliwe uwagi. To nie sprawiedliwe z twojej strony.... |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 07-10-2011, 14:11
|
|
|
Spike, mam genialny pomysł! Wróć tu, kiedy przestaniesz zakładać, że każdy, kto ośmieli się wytknąć Ci jakąś nieścisłość w rozumowaniu, jest zepsutym, upośledzonym libertynem :) Poziom wycieczek osobistych, które w tej chwili wytaczasz, świadczy niestety wyłącznie o tym, że argumenty skończyły Ci się zupełnie, a straszliwie zraniona duma nie pozwala odpuścić.
Poza tym polecam ograniczyć w takim razie pokazywanie twórczości do grona najbliższych znajomych, którzy nie skrytykują Cię, choćby nie wiem co. Wszyscy będą szczęśliwi :) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-10-2011, 14:13
|
|
|
Dobra, dość tego dobrego. Ponieważ ten temat nie służy już niczemu więcej niż trollowaniu zostaje zamknięty. A Spike otrzymuje ustne ostrzeżenie za obrażanie innych użytkowników. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
|