Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Piractwo |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-10-2005, 17:28
|
|
|
ka_tka napisał/a: | marzę o mundurku XD | Waaaai~ sugoku kawaii~ *^__^*
/me zdecydowanie popiera wszelkie inicjatywy zmierzające do przywrócenia mundurków na wszystkich szczeblach edukacji, od przedszkola po uniwersytet!
Bah. Zamoyski, jako liceum pielęgnujące tradycję szkoły ekswojskowej, miał czapki z lekka podobne do legionowych maciejówek... Wciąż mam swoją w szafie ^_^ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-10-2005, 19:00
|
|
|
Mi teŻ pomysł się podoba, niestety starszym pokoleniom (a przynajmniej mojemu ojcowi) kojarzy się z totalitaryzmem, więc zejdzie jeszcze parę lat, nim to będzie miało szanse się rozpowszechnić. Ale jeśli moda ma się dalej rozwijać w tym kierunku co obecni to stanowczo jestem za uniformizacją młodzieży! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-10-2005, 20:04
|
|
|
Jako osoba doświadczona powiem - pomysł jest genialny, lecz niestety do zrealizowania tylko przez rozstrzeliwywanie niepokornych. Nie mniej jednak przydałby się...
I absolutny zakaz makijażu... Oraz dla dziewczyn dodatkowe lekcji z plastyki, na twarzach koleżanek (to, co ze sobą potrafily zrobić uczennice gimnazjum w którym praktykwałem było potwornością). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 05-10-2005, 08:57
|
|
|
Przez ten makijaż czasami się zastanawiam, czy widzę dziewczynę, czy kobietę w średnim wieku... -_-' |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 05-10-2005, 10:15
|
|
|
Ja nawet nie wspomnę, co potrafiły ze sobą zrobić dziewczyny na studniówkę. Dodały sobie średnio po 20 lat... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 05-10-2005, 14:07
|
|
|
Nie chcę się bawić w moda, ale chyba trochę zeszliście z tematu piractwa XD
Od siebie dodam, że granie w mmorpgi na oficjalnych serwerach ma ten plus, że nie mamy czasu na inne gry [pirackie], ani na słuchanie mp3 [pirackich] :P |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 05-10-2005, 17:35
|
|
|
No masz, dyskusja zboczyła do tego stopnia, że mi sie pomyliła ze "Złowrogą Instytucją"XD. Ale dobra, to się wytnie, panie marszałku. |
|
|
|
|
|
_korsarz
Gość
|
Wysłany: 06-10-2005, 08:42
|
|
|
school of evil :> |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 06-10-2005, 09:53
|
|
|
Z drugiej strony... Piractwo piractwem, ale mamy teraz anime na DVD. Ciekaw jestem, kto kupił coś po tak zaporowych cenach? Już pomijając źle pojętą oszczędność - mam (cłakiem sporo) rzeczy, które mógłbym za darmo ściągnąć z Netu, kosztujących podobne sumy, co DVD wiadomej firmy, ale...
... ale nie wydałbym 80 złotych na 4 odcinki anime. Za taką sumę mogę mieć podręcznik do RPG (i czytać go tydzień), pare blisterów do Konfrontacji (i grać do końca świata), obiady i śniadania na tydzień lub dwa bilety miesięczne. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 06-10-2005, 13:16
|
|
|
Fakt. Właśnie wracam z warszawskiego Empiku w DT Centrum. Zmasowany atak anime-virtual. Jest właściwie wszystko, z get-backersami na dwudyskówkach (do 30 z 49).
MAMY TEŻ NOWEGO WYDAWCĘ Z ZACHODU, jak anime virtual. Nazywają się BEEZ Entertainment. Widziałem dwie kinówki Gundama, oraz dwa pięcioodcinkowe dyski Gundam SEED.
A anime-virtual zapowiedział m.in. Tejou Tenge (buu), oraz... drum roll... Planetes!!! |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-10-2005, 13:20
|
|
|
wa-totem, o BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU............... ktos chyba lezy. i tym kims jest chyba a-g, i to rpzed poczatkiem walki :D
bo cos watpie zeby tristia za 20 zl i gto za 40 to by trudny wybor....
i mi sie wydawalo ze seeda tez robi virtual..... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 06-10-2005, 19:11
|
|
|
nope, Gundam Seed to nie virtual. Tu francuzi z Beez ubiegli a-v, a języki w tym europejskie -
Ścieżka dźwiękowa: Japoński, Angielski, Niemiecki, Francuski - Dolby 2.0
Napisy: Polskie, Angielskie, Niemieckie, Francuskie, Holenderskie
Kupili 2/3 europy... wow...
No ale cena zaporowa, 75 zeta. za 5 odcinków >_< Niech spadają na drzewo. |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 06-10-2005, 21:52
|
|
|
Tak i się dziwią pewne instytucje piractwu - ha zaraz coś zapuszczę nowego, przynajmniej bedą się mieli czego czepiać jak mnie czepną;-)
Jakiś czas temu zapytałam się w pewny sklepie ile liczą sobie za wydane w usa mangi, troszku dużo to wychodzi. Zanim ceny nie spadną to połowa wydawców nie również spada "na bambus".
A z czystej złośliwości dvd nie kupię choć uwielbiam Seed'a, może ogólny bojkot tej propozycji da coś do myślenia pomysłodawcą. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 07-10-2005, 01:06
|
|
|
Nie nie da.
Dla nich PL to tylko kilka groszy więcej za możność sprzedawania tych samych dysków w jednym kraju więcej, i bardziej ich martwi możliwość reeksportu (via merlin lub prywatnie) na *żywotne* dla nich rynki francuski czy niemiecki, a nie że u nas mało kto to kupi... |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 07-10-2005, 15:10
|
|
|
baka... za 80 zeta to ma się 4 dobre mangi (które można czytać tygodniami) albo 2 płytki CD-audio (dobrej jakości) lub dobrą książkę or... tylko 4 odcinku anime?! Bezsens... ==' ja bym prędzej dał 8 dych za całość i to pod warunkiem, że to będzie coś dobrego. |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 07-10-2005, 15:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|