Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nasze oczy |
Wersja do druku |
Grabarz
*Crossfire*
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 29-12-2005, 20:49
|
|
|
Z bliska też dobrze czytam i nic mi sie nie zlewa czy rozmazuje. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 29-12-2005, 21:11
|
|
|
A wracając do tematu - "astygmatyzm z nieznacznym niedowidzeniem", jak mi walnęła pani doktor w papierach dla WKU :P. No i noszę sobie pingle, które juz dawno powinienem zmienić na większe cylndry, ale jakoś mi się od roku nie chce iść do oczologa :D.
A jakby była opcja, żeby mi przywrócić wzrok do stanu sprzed A.D. 1991, to bym chętnie skorzystał - i tak pingle noszę teraz tylko w domu, bo poza domem odwykłem od nich (a zwykle i tak nosiłem tylko w szkole).
Co do nadwzroczności i w ogóle wad - może Grabarz ma o wiele lepszą akomodację soczewki, wtedy by dobrze widział w szerszym zakresie odległości ;). Mutant jeden :P (no offense). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 30-12-2005, 21:27
|
|
|
Byłam wczoraj u okulisty. Oczywiście okazało się, że wzrok mi się popsuł o kolejne -0,25. Ale mam podobno bardzo dobre szkła i nie ma potrzeby ich wymieniać. Powinnam za to ograniczyć wgapianie się w monitor kompa. I mam jeszcze zdobyć skierowanie na jakieś badanie, tylko zapomniałam jakie, pola widzenia, czy jakoś tak. |
|
|
Grabarz
*Crossfire*
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 31-12-2005, 11:14
|
|
|
Może BORek nie mutantem jestem , tylko cyborgiem. A to by wiele rzeczy wyjaśniało (np. mój spokój jest nad zbyt nie ludzki, ale i później moja impulsywność jest jak taki tryb berserker). Więc może to prawda. |
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 01-01-2006, 04:01
|
|
|
Co do nadwzroczności, to z tego co wiem polega ona na tym, że widzi się bardzo dobrze i z daleka, i z bliska, przy czym na odległość widzi się aż za dobrze. Ogólnie fajna rzecz, tyle, że z wiekiem ma tendencje do przechodzenia w dalekowzroczność, jak np. u mojej mamy.
Yumegari: wydaje mi się, że to normalne. Dalekowidze chyba z bardzo bliska też widzą dobrze, a przynajmniej lepiej niż z, eee, troszkę mniej bliska ^^' |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-01-2006, 21:38
|
|
|
Tak sobie mimochodem zajrzałam na ten topic i widzę, ze jak dotąd nikt mnie nie pobił XD wada poważna od wczesnego dzieciństwa, obecnie oko prawe: -7.5, lewe: -8 X3 operacja za trzy lata is a must, albo kiedyś oślepnę X_x |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-01-2006, 22:19
|
|
|
Jak dobrze być na plusie ==
+2 na lewym, + 1.2 na prawym.
Jak oślepnę, będę prowadził na słuch >] |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 15-01-2006, 12:00
|
|
|
Jak nietoperz :D |
|
|
|
|
|
Moonlight
Ultra Innocent Uke
|
Wysłany: 15-01-2006, 12:19
|
|
|
-3,5 w lewym, -2 w prawym, plus światłowstręt czy cuś. W każdym razie nie wyobrażam sobie, żeby kiedykolwiek odsłonić okna w moim pokoju ^^" |
|
|
|
|
|
Yuki
Sweet transvestite
|
Wysłany: 25-01-2006, 23:46
|
|
|
-1,5 każde...w każdym razie tak było ostatnio ;) ostatnio odwyk od okularów na rzecz soczewek... Ale też nie lubię światła ;) jak każdy wampir... |
_________________ Impavidus sortem non timet Icariam. |
|
|
|
|
Manga Ryu
Po prostu: Manga
|
Wysłany: 26-01-2006, 09:35
|
|
|
Żona któregoś z kanclerzy(ów?) Niemiec miała światłowstręt, ale taki wielki, że w końcu popełniła samobójstwo x_X
Ale wracając do tematu- ja tam nie wiem, czy mam jakąś wadę- chyba nigdy nie byłem u okulisty x3 W minionym roku miałem dziwną rzecz- otóż ni stąd, ni z owąd przestawałem widzieć praktycznie na jedno oko, ale tak na 5 min. - 1 godz., tak jakby mi ktoś przed samym okiem latarką poświecił. Działo się to niezależnie od miejsca- czy to w szkole, czy przed monitorem...
Ogólnie rzecz biorąc- wzrok mam dobry, tylko ja jestem człowiekiem dość wolno przetwarzającym informacje i u pielęgniarki szkolnej jak kazała czytać literki, to mówiłem powoli (nie lubię drzeć ryja i to bardzo szybko =_=) i od razu zaczęła mi wmawiać, że mam wadę, żebym siedział najwyżej godzinę tygodniowo przed kompem (LOL) i takie tam inne xD Ogólnie luzik [; Tylko coś z tym ślepnięciem- powie mi ktoś? |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-01-2006, 10:00
|
|
|
Nie powie. Ale jak z tym nie pójdziesz do lekarza, to osobiście uduszę... |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 26-01-2006, 13:43
|
|
|
Może jakieś nadciśnienie w gałce ocznej albo ucisk na nerw wzrokowy? :P Tak czy siak sprawa jest poważna, mój szwagier miał lekko zbliżone objawy i teraz już na jedno oko nie widzi. Lepiej więc nie zwlekaj z wizytą u lekarza. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Manga Ryu
Po prostu: Manga
|
Wysłany: 26-01-2006, 14:04
|
|
|
Dobra, jak jeszcze ten głupi objaw wystąpi to pójdę- póki co przez ostatnie 3 miesiące nie pamiętam, abym tego doświadczał. Seri, ja się zaczynam Ciebie bać. |
|
|
|
|
|
Linek
|
Wysłany: 30-01-2006, 10:46
|
|
|
Ja jestem także krótkwidzem i mam -1,5 na lewym oku i -1,75 na prawym, plus nieduży astygmatyzm na prawe oko. Po domu mogę poruszać się bez okularów, jednakże nie widze wszystkiego. :/ Tęsknie za tymi czasami, kiedy to miałam dobry wzrok <chlip>. Według lekarza wzrok pogorszył mi się, gdyż jednego lata urosłam, aż 14 cm i to spowodowało wadę wzroku. A teraz wada trochę mi sie pogłębiła, bo dużo czytam i siedzę przy komputerze. |
_________________ Droga do nieba prowadzi poprzez chmury. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|