FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 18, 19, 20  Następny
  Mundurki szkolne
Wersja do druku
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 05-03-2007, 19:07   

A na bogów, jak ma wyglądać?! Ma być słodkie, różowe, skąpe i z dziką ilością falbanek i kokardek? Mundurki mają być 1. proste 2. eleganckie 3. skromne. Propozycja Grisznaka spełnia wszystkie wymagania, what's the problem?

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Luna Płeć:Kobieta
Gdzieś tam...

Grupy:
WIP
PostWysłany: 05-03-2007, 19:10   

Szczerze? wolala bym chodzic w Bikini niz w tym do szkoly... biora mnie odruchy wymiotne ( ale to moja opinia :/ )

Mao Płeć:Kobieta
Your Kitty :*

PostWysłany: 05-03-2007, 19:13   

Dzięki ;)
Ania z Zielonego Wzgórza to ZUO! A ten mundurek kojarzy mi się z takim spokojem, ładem, harmonią...klasycyzm...język polski... pani... tylko nie to... yamete!

......

Ok... już mi przeszło... Gomen ^^" Wracając do tematu wydaje mi się, że jeśli mieliby wprowadzić mundurki to właśnie coś takiego raczej prostego, a zarazem troche eleganckiego, żeby młodzież się bardziej męczyła i była pozbawiona swobody ruchu :P No ale nie traćmy nadziei ;]

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4462798
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-03-2007, 08:18   

Mai_chan napisał/a:
A na bogów, jak ma wyglądać?! Ma być słodkie, różowe, skąpe i z dziką ilością falbanek i kokardek? Mundurki mają być 1. proste 2. eleganckie 3. skromne. Propozycja Grisznaka spełnia wszystkie wymagania, what's the problem?

Mai, nie wiem do jakiej szkoły chodzisz, ale dziś gówniarnia w gimnazjach i liceach wyznaję zasadę - "im więcej pokażę, tym bardziej jestem cool" (przynajmniej taki wniosek wysnułem na podstawie obserwacji).
Dodam jednak, że w takim mundurku moje dziecko byłbym skłonny wysłać do szkoły, zaś w proponowanych przez większość propozycjach - raczej nie.

Swoją drogą, opis tegoż właśnie mundurka z książki:
Cytat:
Mundurek szkolny w Lillian jest wykonany z materiału w kolorze czerni, z niewielką domieszką zieleni. Przy całej swej prostocie jest bardzo elegancki. Pojedyncze czarne linie otaczają kołnierzyk i przechodzą w kokardę. Choć niezbyt już dziś modny, jest jednoczęściowy, z plisowaną spódniczką, która kończy się poniżej kolan. Białe skarpety, trzykrotnie podwijane, wychodzą z podobnych baletkom skórzanych butów.

Czy każdy mundurek musi mieć n razy koronek i falbanek, odsłaniać tyłek i najlepiej być tak ciasnym, aby widać było wszystko, co jest pod spodem?
Powrót do góry
Luna Płeć:Kobieta
Gdzieś tam...

Grupy:
WIP
PostWysłany: 06-03-2007, 10:27   

nio nie! ale tez bez przesady, nie chce wygladac jak zakonnica, albo jak na jakiejs Wiosce...

Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 06-03-2007, 13:49   

Grisz - kiedy ja o tym wszystkim wiem, po prostu, podobnie jak ty, mam trochę "staroświeckie" poglądy... Podobnie jak ty większość prezentowanych tu mundurków oprotestowałabym gdyby miały dotyczyć mnie lub moich hipotetycznych dzieci. Temu konkretnemu mundurkowi mała zmiana w kroju może i by się przydała, żeby jednak trochę figury pokazać, ale ogólnie "w realu" mógłby być naprawdę w porządku...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 06-03-2007, 15:00   

Moim zdaniem ten mundurek jest świetny, jest elegancki, poza tym ta domieszka zieleni do czerni daje zapewne ciekawy efekt, nie uważam że wygląda staroświecko, można by jedynie skrócić trochę spódniczkę, powiedzmy tak do kolan, poza tym zamiast białch wolałabym ciemno zielone lub czarne skarpetki. Nie miałabym nic przeciwko, żeby moja córka chodziła w takim stroju do szkoły.

Swoją drogą, widziałam kiedyś na zdjęciu małą Japoneczkę ubraną w podobny mundurek, z tym że był granatowy i nie miał kokardki, długość spódniczki taka sama - wyglądała uroczo. Nie wbiłabym już piętnastolatki w coś takiego - lepszy byłby jakiś trzyczęściowy, z marynarką ( chociaż czy ja wiem, ja tam mogłabym w nim chodzić ), ale dla młodszej dziewczynki jest idealny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Momoko Płeć:Kobieta
wiosna jest miau

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
WIP
PostWysłany: 06-03-2007, 17:18   

Grisznak napisał/a:
Mai, nie wiem do jakiej szkoły chodzisz, ale dziś gówniarnia w gimnazjach i liceach wyznaję zasadę - "im więcej pokażę, tym bardziej jestem cool" (przynajmniej taki wniosek wysnułem na podstawie obserwacji).

Pierwsza liceum... <myśli bardzo intensywnie> liceum...
Czy to znaczy, że ja też?

Pamiętam aż za dobrze czasy gimnazjalne, kiedy to po założeniu nowej rzeczy, miałam stany lękowe, bardzo stresowałam się reakcją ogółu uczniów. Nie dlatego, że miałam jakiegoś fioła na punkcie swojego wyglądu, obecnie zresztą przywiązuję do tego znacznie większą wagę. W szkole do której chodziłam, intensywnie tępiono wszelkie przejawy indywidualizmu. Jednocześnie wyzywające stroje były na porządku dziennym, co zmusiło w końcu dyrekcję do wprowadzenia nowych przepisów, które na przykład dla mnie są dość oczywiste, ale dla niektórych było poważną restrykcją np. Obowiązek noszenia stanika (!); stanik nie może być widoczny; spódnica nie może odsłaniać majtek itd.
I wszystko.

Natomiast jeśli chodzi o liceum, to oczywiście nie mogę się wypowiadać za wszystkie, ale to do którego uczęszczam raczej nie jest paradą odsłoniętych wdzięków. Idąc po korytarzu czuję się dość pewnie i noszę ubrania jakie lubię.
Przy okazji... zwrócił ktoś uwagę, że jeśli spódniczka jest krótka to strasznie ciężko jest siadać na korytarzu (o ile nie ma ławeczek). Przy takiej do kolan jest w porządku jeśli się je odpowiednio krzyżuje, ale z krótszymi, cóż... domyślam się, że raczej się stoi.

Grisznak: przedstawiony mundurek sądzę, że sprawdziłby się w realiach, aczkolwiek osobiście nie przepadam za tym fasonem spódnicy. Ponieważ jednak głównym zadaniem takiego szkolnego stroju jest ujednolicenie, to mogłabym się na to zgodzić.

Rzeczy które mi się naprawdę bardzo podobają, a takie, które bym zaleciła to dwie różne rzeczy, bo mundurek dla np 1000 uczniów musi być w miarę neutralny. Raczej mało możliwe, żeby podobał się wszystkim, ale żeby chociaż nikt nie krzyczał 'paszoł won demonie'.

A moje propozycje:
pierwsza...(według mnie ten z czarną spódniczką/ czarnymi spodniami ładniejszy^^)
druga... (a konkretnie ten po prawej)
i może jeszcze to~.~
Nieźle, co?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
piterkow Płeć:Mężczyzna
Kira Follower

PostWysłany: 13-03-2007, 18:14   

Ale giertych chce zeby były mundurki nie do wykonania, bo powiedzial, ze mundurki maja byc jednolite, roznorodne... czy te dwie cechy się nie wykluczają?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
g
Gość
PostWysłany: 15-03-2007, 11:46   

szukam stroju dla czilriderki
Powrót do góry
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 15-03-2007, 13:05   

Grisznak napisał/a:
http://www.mrmans0n.net/img/marimite-scan.jpg - a co powiecie na to? Proste, dystyngowane i z fasonem. Pytanie, czy nie za długie?

Długie jest jak najbardziej mile widziane. Tak do...jak to się liczy, łydek?

kontpropozycja
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 15-03-2007, 13:45   

Sm00k napisał/a:
Grisznak napisał/a:
http://www.mrmans0n.net/img/marimite-scan.jpg - a co powiecie na to? Proste, dystyngowane i z fasonem. Pytanie, czy nie za długie?

Długie jest jak najbardziej mile widziane. Tak do...jak to się liczy, łydek?

kontpropozycja

To już chyba nazbyt dystyngowane, jako strój galowy - owszem, ale na co dzień?
Powrót do góry
Arashino Shiro Płeć:Kobieta
władająca czasem...

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
PostWysłany: 20-03-2007, 15:52   

Grisz...ale nie do przesady...zachowajmy umiar i w jedną i w drugą stronę zamiast przerzucać się ambiwalentnymi pomysłami...

Numer Gadu-Gadu
następne+pytanie...
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 20-03-2007, 18:16   

Mnie się podobał mundurek Noi Kasahary ( i ogólnie dziewcząt ze szkoły do której cała 6 bohaterów chodziła ) z anime Yamato Nadeshiko Shichi Henge. Nie mam w tej chwili żadnego obrazka z nią, ale poszukam. Mundurek jest wg mnie bardzo dobry.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Chemik Płeć:Mężczyzna
Time does not exist...

PostWysłany: 20-03-2007, 18:54   

te nieźle wyglądają :] Bardziej "radosne" :)

Numer Gadu-Gadu
7016003
Strona 14 z 20 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 18, 19, 20  Następny
Odpowiedz do tematu