Mundurki szkolne |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-03-2007, 19:19
|
|
|
A kiecka nie za krótka? |
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-03-2007, 22:39
|
|
|
Nio niestety tym razem sie zgodze, ze kiecka ciutke za krotka... nie mam ochoty pokazywac majtek! |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2007, 08:18
|
|
|
Postać, którą masz w avku nosiła jeszcze krótszą, tak przy okazji - o tym, ze biegała bez majtek, nie wspominając. Yay for Shiznat! |
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-03-2007, 10:20
|
|
|
ejj... Ale ona miala klase! A biegala bez majtek, bo wszystkie ukradl majtkowy potwor ! |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
herok
|
Wysłany: 23-04-2007, 22:11
|
|
|
Grisznak bardzo dobry wybór kreacji idealny można rzec. Dość spora większość w raz z moimi kojarzy mi się dość hehe jak by to powiedzieć...... (ale ze mnie zbereźnik :P) także nie polecał bym wyzywających kreacji taka jest w sam raz :D takie moje skromne zdanie :D |
|
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 30-04-2007, 16:56
|
|
|
Mundurki Chemika są boskie :D Gdyby takie były u nas w szkole (mogli by też na uniwersytet takie wprowadzić ^_^), mmmm.... aż ślinka cieknie :D (Tak, jestem męskim szowinistą ;) ). |
|
|
|
|
|
Nabu
|
Wysłany: 30-04-2007, 19:03
|
|
|
Chemik, te kostiumy są super, tylko, że w anime. W naszych realiach takie rzeczy się nie przyjmą, nie umniejszając przy tym atrakcyjności naszych dziewcząt. Po prostu inne rzeczy lepiej leżą na idealnie rysowanych dziewczynach, a inne na zwyczajnych, realnych.
Ja bym optował za tym, by wszyscy Ci, którzy proponują mundurki (chodzi mi o instytucje szkolne i tych, którzy to wybierają) rozważyli również wersje ze spodniami dla dziewczyn. Bo tak, to wygląda jakby uczennice nie miały wyboru i musiały pomykać w mini. |
_________________ there's no map and
a compass
wouldn't help at all |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 30-04-2007, 22:33
|
|
|
ech ;]
wiem wiem tak tylko podałem ;)
a długość spódniczki to kwastia poszczególnych dziewczyn - jedna powie ze za długie i wyglada jak zakonnica a druga ze za krótkie ;]
dlatego wystarczy zrobić rozne wersje zeby był wybór :) zresztą takie ciuchy i tak są chyba szyte pod miare wiec mozna conieco pozmieniać ;]
Ja bym jednak obstawiał za sukienkami - bo owe juz praktycznie wyszły z codziennego uzytku
;)
zresztą nie wiem nie znam się :] więc przepraszam :)
Cytat: | Chemik, te kostiumy są super, tylko, że w anime. W naszych realiach takie rzeczy się nie przyjmą, |
jako ze temat znajduje sie w dziale anime myslalem ze ma miec to jakis zwiazek :] |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
zelda
|
Wysłany: 03-05-2007, 20:39
|
|
|
wszystko ładne,pikne... na rysunku. Przecież niektore dziewczyny (np. ja) raczej dobrze w tym wyglądac nie będą (chodzi mi głównie o 'mangowe' mundurki typu plisowana spódniczka itp.). W Japoni to moze ujdzie,ale u nas, na pierwszej lepszej ulicy wyśmieją,zabiją,zjedzą:P
nie czytajcie tego,dzisiaj pisze jakbym sie nacpała Bog wie czego^^ |
_________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない
you can't cure stupidity |
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 04-05-2007, 07:57
|
|
|
żadna normalna szkoła nie zgodzi się na to żeby uczennice nosiły spódniczki długości spódniczek w anime. Moim zdaniem najlepiej byłoby wprowadzić tylko marynarki. I w tym chodzić do szkoły. Na jakieś specjalne okazje najwyżej kupić spódniczki. Zimą chyba tylko masochistki by chodziły w spódniczkach do szkoły : / |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Nabu
|
Wysłany: 04-05-2007, 09:30
|
|
|
Freedom napisał/a: | żadna normalna szkoła nie zgodzi się na to żeby uczennice nosiły spódniczki długości spódniczek w anime. Moim zdaniem najlepiej byłoby wprowadzić tylko marynarki. I w tym chodzić do szkoły. Na jakieś specjalne okazje najwyżej kupić spódniczki. Zimą chyba tylko masochistki by chodziły w spódniczkach do szkoły : / |
A ja optowałbym za koszulą. Jest bardziej uniwersalna niż marynka, czyli pasowałaby do większej ilości ubrań w porównaniu z tamtą. Byleby była w neutralnym kolorze (biału lub czarny), a nie np. w żółtym albo zielonym. |
_________________ there's no map and
a compass
wouldn't help at all |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-05-2007, 10:34
|
|
|
Cytat: | żadna normalna szkoła nie zgodzi się na to żeby uczennice nosiły spódniczki długości spódniczek w anime. |
Owszem, bo w niejednym anime to, że spódniczka nie sięga do połowy tyłka, jest zasługą tylko i wyłącznie anatomicznego nieprawdopodobieństwa noszącej ją niewiasty (na polski - "biszodzio" nie ma tyłka tam gdzie prawdziwa dziewczyna, a w bliżej nieokreślonym zakrzywieniu przestrzeni). Na takie spódniczki nie zgodzi się nie tylko żadna szkoła, ale też, podejrzewam, 99% dziewczyn... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 04-05-2007, 20:09
|
|
|
Oj czepiacie się, każdy wie, że dziewczyny najlepiej wyglądają w spódnicach i sukienkach, w zimę długie, w lato krótkie i tyle :D A jak jeszcze dorzucą mini to już będę w siódmym niebie ^_^ |
|
|
|
|
|
B-Real
Me, Myself and I
|
Wysłany: 04-05-2007, 20:20
|
|
|
Dlamnie jakie kolwiek mundurki szkolne to glupota, kazac mlodziezy by sie ubierala na czyjs gust pff kolejny chory pomysl, czekam na ten dzien kiedy ten system stanie sie pomocna reka a nie katem. Mnie to juz by drugiego dnia po wprowadzenia takiego prawa ze szkoly wywalili bo bym sie nie stosowal xD ale w polsce raczej niebedzie nigdy mundorkow bo nikt by w nich nie chodzil a przewaznie tak zwani "dresiki" dziewczyny i tak chodza w spudniczkach wiec niema co a zreszta niektore dziewczyny fajnie wygladaja w spodniach ;P |
_________________ - Po Drugie Szacunek Lojalnosc po Piersze
- Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet byla sliski...Badz bliski dla Bliskich...
- Pomoc jest zawsze gestem pieknym !!
- Blokowiska i Bloki betonowe uroki...
- Dniem i Noca...Przyjaciolom sluzyc Pomoca !! |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|