Mundurki szkolne |
Wersja do druku |
Silent Angel
*Hermit*
|
|
|
|
|
nemezis
Drawning in the dark...
|
Wysłany: 26-02-2006, 18:25
|
|
|
Hehe, GoNik, zgadzam się w każdym stopniu. Cukrzycy się można nabawić. A faceci to zdecydowanie fetyszowcy :P. I wszystko jasne, dlaczego oni takim murem stoją za tymi mundurkami.
Ale żebym ja przywdziała taki mundurek, to prędzej bym uciekła na moczary i wiodła życie pustelnika, żeby mnie nikt nie widział. Przemierzenie w tym dwustu metrów od domu do szkoły, byłoby zabójcze, zarówno dla mnie jak i dla otoczenia.
A co do mundurka ze spodniami... Dla mnie może być, chociaż niewiem jak bym moje ukochane jeansy zamieniła na jakieś szmaciaki. No cóż, panowie zapewne mocno by się zawiedli...
I jeszcze jedno. Pamiętam, że w Onizuce były całkiem ładne te mundurki, ale jakoś nie mogłam znaleźć zdjęcia. |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-02-2006, 18:32
|
|
|
Silent Angel - na Boga, przecież to jest tak przerażająco kjutno-landrynkowo-różowe, że z miejsca się cukrzycy dostaje... W dodatku spódniczka wersja mini ==' Takie coś wygląda dobrze TYLKO w anime i TYLKO na Małych Słodkich Wielkookich Dziewczynkach...
Ja jestem raczej zwolenniczka prostoty, znaczy bluzka, spódnica i marynara. I krawat :3 Krawaty są kjut :3 I na ile sposobów można taki mundurek nosić ^^ |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 26-02-2006, 18:41
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Takie coś wygląda dobrze TYLKO w anime i TYLKO na Małych Słodkich Wielkookich Dziewczynkach... |
Ładnemu we wszytskim ładnie ;] Pozatym jakby ktoś chciał nosić proste zwykłe mundurki to wystarczy się przenieść do jakiejś szkoły sióstr Nazaretanek, tam mają takie mundurki. |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
nemezis
Drawning in the dark...
|
Wysłany: 26-02-2006, 19:04
|
|
|
Cytat: | Ładnemu we wszytskim ładnie ;] |
No właśnie. Ale co ma zrobić brzydki? |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 26-02-2006, 19:21
|
|
|
Ładni nie istnieją. Przynajmniej nie tacy, na których wszystko dobrze leży. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 26-02-2006, 20:42
|
|
|
Istnieja tylko rzadko się ich spotyka. Z własnej autopsji wiem że są takie osoby. Pozatym słowo "ładny" to pojęcie względne. I to bardzo. |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-02-2006, 23:59
|
|
|
A kobiety w wojsku jakoś galówki nosza z kieckami i dobrze w tym wygladaja
W moraczu zwykłym zreszta też :P |
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 27-02-2006, 00:19
|
|
|
Albo w moraczu niezwyklym ;) Tez ladny.
O, a ktos pamieta moze te okropne mundurki z czasow podstawowki? Dziewczyny nosily czasem takie paskudne hm... brakuje mi slowa... ze sztucznego materialu, ktory zupelnie nie przepuszczal powietrza i bylo w tym czlowiekowi niesamowicie goraco. Kolor oczywiscie granatowy z bialymi dodatkami, np. kokarda.
O, fartuch. Czy co to nie bylo... Paskudne i tak.
Dlatego tez do Waszej koncepcji slodkiego badz nie mundurka dodam: z naturalnego, milego w dotyku materialu. Najlepiej nie gniotacego sie tak bardzo, ale nie mozna wymagac wszystkiego... :) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-02-2006, 00:26
|
|
|
Taak, kojarzę, że w pierwszych klasach podstawówki nam to cudo wciskali. Boskie po prostu-_-. Za to podejrzewam, że tanie i stąd się wzięło. Ech, w Japonii podobno mundurki męskie są wzorowane na wojskowych (i IMHO paskudne), fajnie by było, gdyby nasze były wzorowane na polskich sprzed II wojny (nie orientuję się dokładnie co do obecnych, ale ówczesne były świetne). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-02-2006, 00:55
|
|
|
I cholernie niewygodne z tym ze mysmy okreslali je inaczej. Mialem kiedys te przyjemnosc na świto wojska polskie Przywdziać taki w ramach clebrowania histoti i tradycji kawaleryjskich :P. Mój mnie mówiac w prost uwierał w obiekt miedzy nogami co przeszkadzalo zwlaszcza depczac krok defiladowy dodajmy jeszcze do tego równe 30 stopni upału :P/
BTW mówie o tamtejszej galówce |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-02-2006, 01:05
|
|
|
Aż tak dobrze odwzorowane być nie muszą;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Kamjia
|
Wysłany: 01-03-2006, 17:27
|
|
|
Ja dla panów wybrałabym moim zdaniem piękne granatowe lub czarne marynarki ze stójką coś ala Ten Ten, ale raczej w wersji do bioder. (chociaż koszulowo podobne koniecznie z pagonami na dodatek czarne lub khaki też były świetne!) zapinane pod zakładką, żeby nie widać było klamerek czy też guzików. Spodnie na kant z kieszniami w szwach, a dla kobietek spódniczki najlepiej plisowane, czarne do pół uda, do tego skarpetki, a raczej zakolanówki (zimno jest) białe koszule takie ze stójkami jak u panów marynarki,a do tego gorsecik też czarny, ale nie po to żeby był gorsetem, wiązanyz tyłu na czarną tasiemkę czy wstążkę. |
_________________ Walk while you have the light,
lest darkness overtake you;
he who walks in darkness
does not know where he is going. |
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 01-03-2006, 19:08
|
|
|
To w realu sie nie nadaje, ale wygląda ślicznie - szczególnie te czerwone paseczki na białym tle
KMmUS.JPG
|
|
Plik ściągnięto 2724 raz(y) 9,88 KB |
|
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 01-03-2006, 19:12
|
|
|
A właśnie to ma większe szanse powodzenia w realu, niż to różowe coś podane przez silent Angel...
Krój w miarę uniwersalny, porządna kolorystyka, normalna uczennica nie dostanie spazmów jak to zobaczy, ale i pultać się jakoś specjalnie nie powinna... I "przyzwoity", do szkoły się nadaje. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
|