Mundurki szkolne |
Wersja do druku |
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 01-03-2006, 19:19
|
|
|
Ekhm.. Dla ścisłości ten mundurek był czerwono biały a nie różowy ==' W życiu bym takiego koloru nie wybrała.
Dla mnie proste ubrania sa dość nudne i monotonne. Dlatego zawsze szukam czegoś orginalnego. W sumie to i stój jaki nosi Misuzu byłby dośc przyzwoity http://anime.powerbean.jp/AIR/chara/misuzu.html
Tylko nie wiem po co tej dziewczynie kalosze na nogach... No ale dobrze że rozmawiamy tylko o mundurkach. |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-03-2006, 19:23
|
|
|
Wizja Kamiji co do zeńskiego mundurka jest słodziudka bardzo łechcze samcze fetysze :P |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-03-2006, 19:27
|
|
|
Dla ścisłości to było biało-ciemnoróżowe. Czerwony to jest podpis Reda. I miało falbanki (brrr...)
A czy to aby nie jest "arthystyczna wizja" glanów bądź innych tego typu traktorów? Mundurek ładny, ale obawiam się, że byłby jednak mało praktyczny... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 01-03-2006, 19:36
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | A czy to aby nie jest "arthystyczna wizja" glanów bądź innych tego typu traktorów? |
Bóg jeden raczy wiedzieć... Jakoś ta artystyczna wizja do mnie nie dociera . A jeżeli chodzi o ten "róż"... Sa różne tonacje czerwieni... No ale niech Ci będzie XP |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-03-2006, 20:45
|
|
|
Cytat: | http://anime.powerbean.jp/AIR/chara/misuzu.html |
<offtop>
Mordka tego czegoś jest tak słodka, że aż się pistolet w kieszeni odbezpiecza... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Kamjia
|
Wysłany: 02-03-2006, 20:02
|
|
|
dokładnie, biorąc pod uwagę słodycz tego uroczego babanka w pelerynce:)
..ale glanów do spódnicy bym nie założyła. |
_________________ Walk while you have the light,
lest darkness overtake you;
he who walks in darkness
does not know where he is going. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-03-2006, 23:22
|
|
|
Silent Angel napisał/a: | http://anime.powerbean.jp/AIR/chara/misuzu.html |
Nie wiem jak was, ale mnie to zabiły te bufiaste rekawy. Toż to czysta makabra nosić cos takiego. I ta pałętająca się z tyłu potwornie długa wstążka ><! Już nie wspominajac o noszacej to Wielkookiej Dziewczynce Z Anime.
Gdyby rękawy bluzki były proste, sukienka do pół łydki, bez tej wstązki z tyłu i jakieś normalne buty do tego to mundurek ok. Kolory ma niezłe.
I zgadzam się z Mai co do poprzedniego linka Silent Angel, to jest straszne
EDIT: właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że trochę nie tak dałam wcześniej jednego linka... |
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 04-03-2006, 12:06
|
|
|
GoNik napisał/a: | EDIT: właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że trochę nie tak dałam wcześniej jednego linka... |
Musze powiedziec że ten mundurek dla mnie jest bardzo ładny. Nie dość że oryginalny to dobrze stonowany i miły dla oka. Dla mnie to 9/10 pkt ;]
Zegarmistrz napisał/a: | Mizusu z Air? To jeden wielki, chodzący fetysz. |
Co masz na myśli? Bo ja to jakoś inaczej chyba pojmuję tę definicję...
Zegarmistrz napisał/a: | Należy zauważyć, że kobiety bardzo rzadko oglądają tego rodzaju serie, zwykle zresztą z gorszym rezultatem niż mężczyźni. |
Sądzę, że tutaj się mylisz. Kobiety bardziej są wrażliwsze na uczucia niż mężczyźni, a Air bądź co bądź zalicza się do dramatu. Moim zdaniem to mężczyźni widać takie przesłodzone postacie po pierwszych trzech odcinkach odpadają. Ale myślę że to było zamierzeniem serii żeby stworzyć taką postać, czyli mocno wyidealizowaną aby wzbudzić w widzu głębsze uczucia. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-03-2006, 12:54
|
|
|
Silent Angel napisał/a: | Kobiety bardziej są wrażliwsze na uczucia niż mężczyźni, |
To nie jestem kobietą, bo tego typu serie odrzucają mnie na starcie, jak tylko zobaczę te 'uczucia'.
Silent Angel napisał/a: | mocno wyidealizowaną aby wzbudzić w widzu głębsze uczucia. |
No nie wiem... wg mnie, jeżeli o głębsze uczucia chodzi to takie postacie wzbudzają chęć mordu.
A wracając do mundurków i mego linka na górze, to projekty pani Watase na ogół są niezłe, gorzej jest zazwyczaj z mangą w której używa takiego mundurka... W 'Zettai Kareshi' też był ładny.
Azag, kimono? Prywatnie, z czystej chęci przekonania się jak człowiek się w tym czuje i wygląda: i owszem. Do szkoły: kpisz czy o drogę pytasz? |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-03-2006, 13:01
|
|
|
Azag napisał/a: | Słuchajcie słuchajcie a co byście dziewczyny powiedziały jak by wam ktoś kazał w szkole wystąpić w czymś takim: |
Ja bym się nie dała ubrać w coś takiego... Nie, żeby nie było śliczne. Ale zakładanie tego zaczyna się od owinięcia pod spodem takim zawojem materiału, niwelującym naturalne wypukłości kobiety. Innymi słowy, dziewczyna szczupła, o stosunkowo niewielkim biuście i niezbyt wydatnych biodrach, będzie w tym wyglądała rewelacyjnie (dobrze, żeby była przy tym niewysoka). Natomiast dla kobiet ukształtowanych w typie "klepsydra" - a jest to typ u nas zdecydowanie bardziej popularny niż w Japonii - taki strój się nie nadaje. Albo poły będą na biuście odstawać i źle się na biodrach układać, albo dziewczyna będzie wyglądała jak pękata bombka... Innymi słowy, Azag - zapomnij ;) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-03-2006, 13:04
|
|
|
Ave - już pomijając fakt, że niezwykle często pod kimono należy dość intensywnie sobie biust obandażować, co w wypadku dziewcząt co chojniej przez naturę obdarzonych spowodowałoby dość oczywiste problemy z oddychaniem...
Poza tym, na Boga, to jest niepraktyczne aż do bólu! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-03-2006, 14:06
|
|
|
GoNik napisał/a: | właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że trochę nie tak dałam wcześniej jednego linka... |
No, no... przylmijmy że spódniczka jest za kolano i odrobinę wydłużmy marynarkę, i bomba!
Nie byłoby też pewnie problemu z wersją ze spodniami...
Azag... yukata? zapomnij! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-03-2006, 14:27
|
|
|
Ja nie wiem czemu akurat uczepiliście się mundurków jako fetysza.
To nie jest żaden fetysz, ale pisałem to już tu: http://forum.tanuki.pl/tematy10/1909,75.htm |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 04-03-2006, 19:06
|
|
|
GoNik napisał/a: | A wracając do mundurków i mego linka na górze, to projekty pani Watase na ogół są niezłe, gorzej jest zazwyczaj z mangą w której używa takiego mundurka... W 'Zettai Kareshi' też był ładny. |
Jakbym miała nosić na sobie coś takiego to chyba bym padła trupem. Nie cierpię takich sweterków.. Pozatym to nie jest zbyt twórcza koncepcja. Koszula na to sweterek i spódniczka w kratkę. Jakoś chyba autorce zabrakło inwencji twórczej jeżeli chodzi o ten strój. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-03-2006, 21:25
|
|
|
Cytat: | A jak natknę się czasem na wytapetowane lafiryndy z pobliskiego technikum, to podejrzewam że w Japonii tak ubrane uczennice wywołałyby skandal który skończyłby się dymisją szefa szkoły, burmistrza/wójta gminy do której ona należy i szefostwa lokalnej policji, która na coś takiego pozwala. |
Pięęękna wizja*__*... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|