Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Mundurki szkolne |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-03-2006, 22:23
|
|
|
Offtop o mudurkach jako fetyszach powędrował tam, gdzie jego miejsce czyli tu: http://forum.tanuki.pl/tematy10/1943.htm
Z góry przepraszam za zamieszanie, ale posortowało posty datami =='
|
|
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 06-03-2006, 23:28
|
|
|
A widziałaś jak to się tam teraz fajnie poukładało - dobrze że nie musze tego czytać drugi raz ale dla kogoś wchodzącego do dyskusji to będzie mordęga, a poza tym to chyba wyciełaś tego ciut za dużo - ale ogólnie biorąc bardzo dobra decyzja. |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
Tamara(Shaman King)
Gość
|
Wysłany: 04-09-2006, 14:40
|
|
|
Popieram!
Spódniczka powinna być do kolan bo taka bardzo krótka jest bardziej dla(sorry za wyrazenie)[cut]
Dziękujemy za wyrażenie swojej opini. Informujemy także, że na tym forum obowiązuje kultura wypowiedzi i zasada "nie stosowania wyrazów uznawanych powszechnie za wulgarne lub poniżające".
Dziekuję za uwagę.
Miłego dnia
IKa - Wredny Mod Biurokratyczny |
|
|
|
|
|
hyatti
|
Wysłany: 05-09-2006, 11:08
|
|
|
Jak wejdą w polsce obowiązkowe takie krótkie mundurki. To przyjdę chyba w męskim<Utena> Nie, zakaz! |
_________________ Can you see in the darkness of heart? I want to keep it "dark". She is YASHA! |
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 12-09-2006, 14:58
|
|
|
wybierzcie jeszcze mundurek dla nauczycieli żeby odrużniali się od rodziców i żeby każdy nowy uczeń miał pewność że to jest nauczyciel
bo mój historyk jest mały i nosi ubrania jak uczniowie
więc nie odrużniamy go |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 12-09-2006, 23:29
|
|
|
Po co? U nas uczniowie mieli mundurki, więc nauczyciele się wyróżniali. Od rodziców też, bo nauczciel po jakimś czasie w zawodzie zaczyna się ubierać w takim charakterystycznym stylu - buty dobre do długiego stania, sweter, który od kredy bardzo nie ucierpi.
Mnie tam zawsze najbardziej pasowały licealne ciuszki z Card Captor Sakury - wersja żeńska na normalnej istocie ludzkiej (przebranej za Nakuru Akizuki wygląda tak http://www.acparadise.com/cosplayers/15387/15387-5799-1.jpg
Grunt to prostota i praktyczność: z rana prasować te wszystkie bufki i pliski, które były co prawda prasowane wieczorem, ale pies ściągnął i się przespał...
W sumie podstawówkowe też fajne mieli, ale głupotą byłoby ubrać nie-animowe dzieciaki w białe mundurki... |
Ostatnio zmieniony przez Beryl dnia 13-09-2006, 18:42, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 13-09-2006, 13:30
|
|
|
Beryl, ten direct link nie działa.
Podaj parametry searcha. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-09-2006, 14:25
|
|
|
A mi osobiście bardzo podobają się mundurki tego typu - http://www.kh2.co.uk/image.php?view=kh2/artwork/kh2ucr12.jpg . Proste toto, ładne, nawet jeśli budzi skojarzenia z teledyskiem Tatu XD a jako istota z natury bezwstydna nie miałabym nic przeciwko noszeniu minispódniczki ;P |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2006, 15:56
|
|
|
Mam niejasne wrażenie iż większość z nas nie miałaby, samców..
Ale cóż, znając konia, który przypadkiem mówi, liczyłbym raczej na workowate, brunatne.."coś".
W najlepszym wypadku. Bo w najgorszym sorty wehrmachtu się odkopie.. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 15-09-2006, 18:39
|
|
|
Smook, ty raczej szykuj się na czarne szorty z sraczkowobrunatną koszulką, i finkę u pasa xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2006, 18:43
|
|
|
Za stary na to jestem >] |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-09-2006, 18:47
|
|
|
No to bryczesy zamiast szortów, NSDAP też się uniformizowało. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-09-2006, 10:00
|
|
|
Przeniosę się na antypody, doprawdy. Przynajmniej australijczycy fajne kapelusze mają == |
|
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 16-09-2006, 13:48
|
|
|
Vanille napisał/a: | http://www.kh2.co.uk/image.php?view=kh2/artwork/kh2ucr12.jpg |
Myslę, że jak na mudurek szkolny jest to trochę zbyt śmiałe, no ale moze też zależy od sposobu prezentacji i "modelki":). |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-09-2006, 13:59
|
|
|
Khem? Zbyt śmiałe? Głodnemu chleb na myśli...
Normalny letni mundurek IMO... Choć w realu spódnica byłaby zapewne dłuższa, niemniej jednak nie widzę problemu... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|