Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-10-2007, 10:18
|
|
|
Są na niej jakiekolwiek oznaki rangi, pagony i tak dalej? Czy jest to aktualny sort mundurowy wojska? Jeśli nie, to teoretycznie nic nie powinno ci grozić.
Cała ustawa jest tu: http://mundurowy.pl/?p=18 |
|
|
|
|
 |
Bezimienny 
Najmniejszy pomiot chaosu

Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 28-10-2007, 13:09
|
|
|
Azag napisał/a: | Posiadam marynarkę od polskiego munduru z demobilu. Są do niej przyszyte na ramionach dwie flagi Polski.
Słyszałem różne opinie, że w takim czymś nie można chodzić i takie tam. Ja nie wkładam tego jak ide do supermarketu, ale tylko do lasu, paintball itp.
Czy chodzenie w części umundorowania naszej armii jest nielegalne? Jakie przepisy prawne to regulują? Możecie podać mi jakieś konkretne informacje? Czy musze oderwać te dwie falgi Polski - podobają mi się.. |
Jeśli to aktualny model munduru, to nie może posiadać oznaczeń stopni oraz flag (także flagi, niestety, trzeba odpruć). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
 |
Sakura_chan 
Pure Angel

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-10-2007, 13:07
|
|
|
Pytanie do forumowiczów w wieku 25+
Czy Wy też tak macie, że jak z kimś przez dłuższy czas nie gadacie albo się nie widzicie to potem jedno z pierwszych pytań jest typu masz kogoś albo czy masz widoki na związek ? Nie zaprzeczam że to ważne, ale co niektórzy moi znajomi a zwłaszcza znajome mają na tym punkcie taką obsesję że mi się gadać z nimi nie chce bo z góry wiem jaki będzie temat |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-10-2007, 13:21
|
|
|
Ja, będąc singlem, nie zadaję takich pytań. Zresztą generalnie szanuję prawo mojego rozmówcy do tego, aby o swoim prywatnym życiu mówił sam tyle ile chce.
Co innego, niestety, druga strona. Zresztą, o ile dobrze pamiętam, na zlocie w pewnym momencie doszliśmy do wniosku, że sporej części naszego grona zadaje się sukcesywnie pytania: "Z kim jesteś?" albo "A kiedy z kimś w końcu będziesz?". |
|
|
|
|
 |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-10-2007, 13:40
|
|
|
Sakura_chan napisał/a: | Czy Wy też tak macie, że jak z kimś przez dłuższy czas nie gadacie albo się nie widzicie to potem jedno z pierwszych pytań jest typu masz kogoś albo czy masz widoki na związek ? Nie zaprzeczam że to ważne, ale co niektórzy moi znajomi a zwłaszcza znajome mają na tym punkcie taką obsesję że mi się gadać z nimi nie chce bo z góry wiem jaki będzie temat |
yyy..... ja mam sporo znajomych 25+ (a nawet takich 40+) i pozatanukowych..... i nigdy takiego pytania nie uslyszalam. Jedyne co, to gdy na palcu mi sie pojawil pierscionek to 2 (slownie dwie) sztuki z moich ponad X-nastu (jak i nie wiecej) znajomych spytaly, czy przypadkiem za maz nie wyszlam... |
|
|
|
|
 |
Irian 

Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-10-2007, 13:41
|
|
|
Hehehe, u mnie idą krok dalej... No, znajomi to nie, ale rodzina (zwłaszcza ta dalsza, ciotki, wujeczni dziadkowie i tak dalej) za każdym razem jak przyjeżdżam rzucają aluzje. To ile to już razem jesteście? A X już w zeszłym roku urodziła... Zresztą, nawet na ślubie dostaliśmy w prezencie Encyklopedię Larousse'a "Ciąża".
Denerwujące, ale idzie się przyzwyczaić. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
 |
fm 
Okularnik

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-10-2007, 13:45
|
|
|
Ze znajomymi tak nie mam (akurat odnowiłem kontakty z jednym, który na kilka lat wyjechał do Holandii), natomiast rodzina czasem zadaje pytania w tym stylu. Żeby urwać rozmowę na ten temat zawsze można wspomnieć o wyimaginowanym krachu ostatniego związku. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
 |
|
|
|
 |
Gustavus 
mechalistkoholik

|
Wysłany: 31-10-2007, 15:29
|
|
|
Znajomi takich pytań nie zadawali ( co najwyżej raz do roku czynili nieśmiałe próby swatania ). Za to rodzina, zwłaszcza bliska, czasami potrafi być w tym temacie męcząca.
Ale nie przejmuj się ;) jak sobie kogoś znajdziesz to też ktoś będze niezadowolony bo cośtam... |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-10-2007, 17:02
|
|
|
Kilka razy spotkałem się z tego rodzaju pytaniem. Na szczęście, po ostrej kłótni bliska rodzina (przynajmniej ta, z której zdaniem się liczę) zrezygnowała z wypytywania się o bzdury. I bardzo dobrze. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 31-10-2007, 17:23
|
|
|
Ktoś się może orientuje jaki jest sens puszczania serialu animowanego w idiotycznej achronologicznej kolejności - jako pierwszy odcinek 13., następnie 11., 5. i wreszcie, dopiero jako czwarty w kolejności, 1.? Nomen omen w owym czwartym-choć-pierwszym odcinku bohaterowie poznają swoich "etatowych" przeciwników, z którymi w pierwszym-choć-trzynastym znają się od dawna. OK, ja rozumiem, że każdy odcinek to osobna i zamknięta historyjka, ale jednak pewna ciągłość jest i przestawianie powoduje lekki bajzel - bohaterka w szóstym odcinku otrzymuje gadżet, którego używa od samego początku.
Mowa w tym wypadku o Kim Possible, ale Daer twierdzi, że podobnie jest np. w Teen Titans... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Gustavus 
mechalistkoholik

|
Wysłany: 31-10-2007, 18:15
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ktoś się może orientuje jaki jest sens puszczania serialu animowanego w idiotycznej achronologicznej kolejności |
hmm... w "The Melancholy of Haruhi Suzumiya" jakoś się sprawdziło. |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-10-2007, 18:20
|
|
|
I w Touka Gettan też.
Ysen, a czy to ma jakiś wpływ na fabułę? Bo te amerykańskie serie mają zazwyczaj odcinki zupełnie niepowiązane ze sobą. |
|
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 31-10-2007, 19:38
|
|
|
Grisz - napisałem jaki ma wpływ na fabułę, dziękuję za uważne czytanie... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Tyczek 
♩♪♫♬

|
Wysłany: 31-10-2007, 22:37
|
|
|
Mnie się takie eksperymenty nie podobają. Wolę gdy odcinki biegną swoim normalnym torem.
Może w "Melancholy" się sprawdziło... ale trochę zamieszania narobiło. |
|
 |
ClareSilverEyes 
Monika Anna Clare

|
Wysłany: 01-11-2007, 00:15
|
|
|
To ja mam pytanko pewnie banalne ale mnie ciekawi czy jest druga seria black lagoon?bo cos slyszalam ze jest ale nie ma tego nigdzie....... |
_________________ [*][*]/CzarnaAnielica Niewolnica Diabla\[*][*] |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|