FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-02-2008, 09:14   

Cytat:
i nie będzie czasem w Podmroku kult pajęczej bogini Lolth co tylko drowie kobiety mogą jej służyć co samo warunkuje istnienie jakieś szkółki ale to chyba zbyt mroczne:P

A wiesz, że to chyba całkiem niezła rzecz? Danke...
(oddala się, zacierając ręce i mrucząc złowieszczo...)
Przejdź na dół
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 19-02-2008, 11:30   

Była kiedyś taka gra komputerowa, w której grało się chirurgiem i przeprowadzało operacje. Pamięta ktoś jej tytuł?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-02-2008, 11:58   

Trauma Center, ale to jest na Nintendo DS. Poza tym "Life&Death" i "Paramedic" - pierwsze na amigę, druga na PC.
Powrót do góry
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 19-02-2008, 12:01   

Trauma Center doczekała się też wersji na Wii.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Amnezjusz Płeć:Mężczyzna
Pan Patafian

PostWysłany: 19-02-2008, 17:12   

Wracając jeszcze do pytania Grisznaka to należy zastanowić się, czego maja owe kapłanki uczyć? Bo tak (w FR) oprócz wspomnianej Lolth można by polecić boginię orków Luthic, której kapłanki nauczają orcze kobiety jak najlepiej służyć swemu ludowi, jak dobrze dbać o swych mężczyzn, jak dobrze przygotowywać leki i napary oraz... co robić by pokazać niepokornym że orcza kobieta też ma siłę :) We wspomnianym Rashemenie mamy wiedźmy, które odpowiadają i 'zarządzają' całą magią która nie jest magią kapłańską - jednak nie stanowią one 'istnego' duchowieństwa Mystry czy Azutha. No, w każdym razie do głowy tak na szybko przychodzi mi jeszcze kler Sekolaha, bóstwa sahuaginów - w całości składa się on z kobiet i wielce prawdopodobne że prowadzą one szkoły - a głównymi naukami zeń płynącymi są zapewne: 1) jak upolować rekina/pokonać wroga, 2) jak przetrwać w społeczeństwie sahuaginów i pomóc sobie w zdobyciu większej władzy, 3) jak dobrze przeprowadzać rytuały by nie sprowadzić na siebie gniewu Sekolaha.

To tak na szybko odnosnie FR.

Numer Gadu-Gadu
9086435
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-02-2008, 17:21   

Dzięki.
Już tłumaczę, bo moje ogólne pytanie nie pozwoliło na doprecyzowanie interesującej nas kwestii. Chodziło mi o coś, w czym można by osadzić realia fanfika yuri, a jak zainteresowani wiedzą, akcja anime/mang z tegoż gatunku dzieje się najczęściej w żeńskich szkołach katolickich w Japonii. Narzekałem ostatnio, że nie ma tytułów yuri z gatunku fantasy.

Pomysł z "Lloth Sama Ga Miteru" zaowocował by zapewne całkowitą parodią, bo drowki (przynajmniej te, które pamiętam tzn. siostra Dizzta i jego mactka) są 100% zaprzeczeniem typowych, angstująco - smutnych dziewczynek z mang yuri.
Powrót do góry
Shinigami-san Płeć:Kobieta
Straszny Pan Morderca

Grupy:
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 19-02-2008, 18:51   

czy ktoś zna te utowry

http://www.youtube.com/watch?v=4iOTI5EOljQ&feature=related
lub ten
http://www.youtube.com/watch?v=32Ue7wxCrQY

Numer Gadu-Gadu
1097863
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 19-02-2008, 19:41   

Wydaje mi się, że ten pierwszy to będzie któryś z utworów zespołu Apocalyptica (zgaduję).

Pan Patafian

PostWysłany: 19-02-2008, 20:40   

Yup, pierwsza muzyczka to dzieło Apocalyptici a utwór nosi nazwę "Somewhere around nothing".

Drugi utwór to "Plowed" z repertuaru dość przyjemnej kapeli Sponge.

Numer Gadu-Gadu
9086435
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 29-02-2008, 17:08   

Czy dziś jest jakieś święto kościelne? No jakaś procesja już robi trzecią rundę koło mojego okna.
Powrót do góry
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 29-02-2008, 17:08   

Mam taki mały problem i nie bardzo mogę znaleźć kogoś kto by się znał. Otóż mój telefonik ma już rok, więc tak już mam... czas zmienić. Tylko nie wiem na jaki. Z powodu dużego wyboru szukam kogoś kto by mi doradził telefonu który wybrałam. < czy warto go brać, czy może znajdę lepszy w takiej klasie >
Otóż coś co mi wpadło w oko to:
Nokia 6500 Slide ®

Co sądzicie?

Może trochę jeszcze wyjaśnię. Czemu akurat ten:
Ma dość dobrą kamerę - 3.2 m
Jest w metalowej obudowie - często jednak nie mam gdzie nosić telefonu, więc jest on w plecaku, jak każdy chyba wie, w szkole plecak zdarza sie... ' polata '
Nokia - jest jednak klasą w sobie, marką
Dość mały - w porównaniu do innych
Bateria - dość ładnie trzyma z tego co pisze

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 29-02-2008, 21:21   

"Lepszy w takiej klasie" każdy definiuje inaczej, ale telefon wygląda dobrze. Warto by tylko znaleźć jakąś recenzję gdzie piszą o jakości wykonania. Poza tym przejdź się do salonu i obejrzyj telefon z bliska - to najlepsza metoda na przekonanie się czy będzie ci odpowiadał.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Azag Płeć:Mężczyzna
Shade Reaver

PostWysłany: 02-03-2008, 16:35   

Grisznak napisał/a:
Czy dziś jest jakieś święto kościelne? No jakaś procesja już robi trzecią rundę koło mojego okna.

Jak piątek to pewnie droga krzyżowa :) - w wielu parafiach organizuję się takową ulicami parafii - zazwyczaj raz w ciągu wielkiego postu.

Numer Gadu-Gadu
6320346
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 03-03-2008, 18:15   

Ma ktoś pojęcie, skąd się wzięło określanie Żydów per "gudłaj". To z hebrajskiego czy jak?
Powrót do góry
Ras Zielin Płeć:Mężczyzna
Jah bless You!

PostWysłany: 04-03-2008, 16:19   

Cytat:
http://obserwator.salon24.pl/3085,index.html
W ”Rosji sowieckiej Żyd (”żid”) został uznany za obelgę i zastąpiony przez ”Jewrieja”. ”Parch”, ”gudłaj”, ”judejczyk”, a nawet "Żyd” jeśli chce się kogoś w ten sposób poniżyć, to określenia niestosowne.

Numer Gadu-Gadu
8627431
Strona 80 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi