FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 96, 97, 98 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Doktor J Płeć:Mężczyzna
The Mad Scientist

Status: offline
PostWysłany: 06-08-2008, 21:00   

Hardsuby są zintegrowane z filmem i stanowią część obrazu. Najczęściej są razem z plikami *.avi i *.mpeg.

Softsuby nie stanowią integralnej części filmu. Najczęściej są to formaty *.mkv i *.ogm.

Tyle w dużym skrócie.

Numer Gadu-Gadu
3731772
DeadJoker Płeć:Kobieta
Soul Loser

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 07-08-2008, 15:48   

Bardzo proszę, powiedzcie mi w jakim formacie powinien być avatar i podpis bo zapomniałam, a nie mogę znaleźć.

Autor tego posta przeżywał przygody
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-08-2008, 16:03   

W edycji swojego profilu masz panel podpisu i panel kontrolny avatarów. Tam jest wszystko napisane. ;]

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lain Płeć:Kobieta

PostWysłany: 07-08-2008, 21:04   

Ostatnio chyba przedobrzyłam ze słońcem i włosy zrobiły mi się suche i sianowate chociaż zawsze należały do tych przetłuszczających się. Więc moje pytanie brzmi ktoś zna jakieś dobre odżywki czy inne sposoby na tą dolegliwość?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Beryl Płeć:Kobieta
jej mroczny majestat

PostWysłany: 07-08-2008, 21:29   

Mnie tam zawsze szybko, ekologicznie i ekonomicznie pomagało żółtko z jajka, we włosy wtarte i po dwudziestu minutach spłukane. A jeśli od słońca włosy wyblakły, to do spłukiwania slużył wywar z herbaty i szałwi, tylko wanna po tym dziwnego koloru się robi i domyć ciężko
Powrót do góry
Lain Płeć:Kobieta

PostWysłany: 07-08-2008, 21:51   

Dzięki Beryl za radę, mam tylko jedno (możliwe że głupie) pytanie czy to ma być samo żółtko oddzielone od białka?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Beryl Płeć:Kobieta
jej mroczny majestat

PostWysłany: 07-08-2008, 22:00   

Samo. Białko stosujesz, jak chcesz włosy postawić do góry.^^
Powrót do góry
blitzshuster Płeć:Mężczyzna
nikopol

PostWysłany: 08-08-2008, 10:06   

skrzyp w pigulach ponoc jest dobry (wlosy, paznokcie itedete), o ile pamiec mnie nie oszukuje

http://wdziek.info/przetluszczajace_sie_wlosy.html oo i jeszcze taka stronka, enjoy;)

Ostatnio zmieniony przez blitzshuster dnia 08-08-2008, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 08-08-2008, 10:54   

Standardowym sposobem mojej babci był olej rycynowy stosowany jak maseczka - potrzymać na umytych włosach pod ciepłym ręcznikiem piętnaście minut - pół godzinki, spłukać (chociaż ja przyznaję, że po prostu potem włosy myłam jeszcze raz, i tak mam przetłuszczające się).

Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 10-08-2008, 21:48   

Jeśli problem nadal jest aktualny, polecam zapytać po prostu pani w drogerii, one znają się na rzeczy.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
CainSerafin
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 11-08-2008, 19:49   

... co właściwie dzieje się obecnie w Gruzji?
2. Dlaczego Gruzini zaatakowali swoją zbuntowaną prowincje, pomimo, że było oczywiste że władze Rosji nie będą patrzec bezczynnie jak im się odbiera ich własność?
3. Co Rosja może zyskać zajmując terytorium Gruzji?
4. Dlaczego Gruzini nie walczą w swojej obronie i ogłosili jednostronny rozejm?
*co za głupota*
5. Co totalitarna władza rosyjska może zrobić republikom wschodnioeuropejskim, czyli także nam, za poparcie dla Gruzji?

ps. Proszę o wyczerpujące odpowiedzi.
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 11-08-2008, 20:00   

Cytat:
2. Dlaczego Gruzini zaatakowali swoją zbuntowaną prowincje, pomimo, że było oczywiste że władze Rosji nie będą patrzec bezczynnie jak im się odbiera ich własność?

Tego do końca nikt (poza nimi) nie wie. Niemniej zrobili tu duży błąd, licząc, że wywołanie wojny podczas igrzysk im pomoże. Moim zdaniem albo dali się głupio sprowokować albo zagrali va banque i przegrali.
Cytat:
3. Co Rosja może zyskać zajmując terytorium Gruzji?

Wyeliminować prozachodni rząd Sakaszwilego, wywalić stamtąd Amerykanów a w dalszej perspektywie wstawić tam kogoś swojego.
Cytat:
4. Dlaczego Gruzini nie walczą w swojej obronie i ogłosili jednostronny rozejm?

Bo stosunek sił przemawia zdecydowanie na ich niekorzyść. Poza tym liczą na wsparcie zagraniczne (dość naiwnie, ale w ich sytuacji każde wyjście jest dobre).
Cytat:
Co totalitarna władza rosyjska może zrobić republikom wschodnioeuropejskim, czyli także nam, za poparcie dla Gruzji?

Militarnie raczej nic, ale standardowa zabawa z "kłopotami z dostawami gazu" wchodzi w grę jak najbardziej.
Powrót do góry
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 11-08-2008, 20:11   

2. Z wielu powodów. Liczyli pewnie (naiwnie i niesłusznie, jak widać), że obecność Putina na olimpiadzie opóźni reakcję Rosji wystarczająco długo by udało się zająć prowincję, a potem jakoś to będzie. Do tego dochodzi słabnąca pozycja Szewardnadze w kraju którą najprawdopodobniej chciał podbudować awanturą wojenną. Tym co jak sądzę jednak ostatecznie przeważyło szalę, był fakt, że jakiś czas temu "wojska wyzwoleńcze" Osetii zaczęły ostrzeliwać teren Gruzji, przy całkowitej obojętności "pokojowych" wojsk Rosyjskich (przy jednoczesnym obwieszczeniu, że sytuacja odwrotna spotka się z gwałtowną reakcją Rosji)

3. znów, kilka rzeczy. Po pierwsze Rosja odbudowuje swoją pozycję w rejonie, i przypomina wszystkim sąsiadom, że powinni pamiętać kto tu jest liczącym się Supermocarstwem. Przypominam, że jeszcze niedawno mówiło się o członkostwie Gruzji w NATO - teraz szanse na to dość drastycznie spadły. Po drugie ma tu miejsce wewnętrzna rozgrywka pomiędzy Putinem i Miedwiediewem (to ten drugi ruszył wojska pod nieobecność pierwszego, wietrząc w tym szanse na wzmocnienie swojej pozycji względem byłego prezydenta). Po trzecie... w tych okolicach jest ropa.

4. Bo nie są głupi. Rosjanie w ciągu pierwszych kilku(nastu) godzin konfliktu pokazali, że są w stanie bez problemu przejechać się po armii Gruzji. Rozejm daje Gruzinom szansę na zachowanie niepodległości (ze stratą Osetii oczywiście), podczas gdy wojna skończyłaby się i tak ich porażką, zniszczeniami w kraju, utractą resztek sił militarnych i pełną uległością w stosunku do Rosji

5. Na pewno nas nie pokochają, ew. znów walną jakieś embargo, ale biorąc pod uwagę, że i tak my możemy co najwyżej pokrzykiwać, a na sam konflikt nie mamy najmniejszego wpływu najprawdopodobniej ze strony Rosji na pogrożeniu palcem (czy wręcz zignorowaniu) się skończy. Tak samo było przy Czeczenii.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 11-08-2008, 20:15   

Cytat:
Do tego dochodzi słabnąca pozycja Szewardnadze w kraju którą najprawdopodobniej chciał podbudować awanturą wojenną.

Sakaszwilego. Szewardnadze był wcześniej.
Powrót do góry
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 11-08-2008, 21:20   

Grisznak napisał/a:
Sakaszwilego. Szewardnadze był wcześniej.
Ups. Mój błąd.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Strona 97 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 96, 97, 98 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi