FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Keisuke Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 11-08-2008, 22:43   

Gruzja to jedyna droga dla poprowadzenia alternatywnego ropociągu (zresztą biegnie już tamtędy takowy doprowadzający ropę do Turcji). A to właśnie na kontroli surowców naturalnych Rosja chce budować swoją potęgę. Co już im zresztą się udało. "Imperium" nie zrzeknie się wpływów w tamtych rejonach i niestety trzeba było się z tym liczyć. W dodatku nie da się z tym nic zrobić. Mają silne poparcie krajów Unii Europejskiej (przede wszystkim Niemców, ale i na przykład Włoch). Cała sytuacja dowodzi zgnicia naszej zachodnioeuropejskiej cywilizacji. Pomimo sojusz z Gruzją, żadne państwo nie zdecydowało się (i nie zdecyduje) poczynić rzeczywistych kroków, by im pomóc.

Co Rosja zrobi nam? Przykręci kurek z gazem. Zajmując tamto terytorium wybije z głowy marzenia o niezależności energetycznej. Za kilka lat i widzimisię ruskich będzie zależeć to, czy u nas będzie czym palić. Dodatkowo, zapewne będą lobbowali przeciwko nam w przypadku ewentualnych sporów międzynarodowych. A i w UE oni mają większą siłę przebicia, niż my (mimo, że jesteśmy jej członkami).

Pomijając fakt, że oba państwa tocząc wojnę łamią zasady Karty Olimpijskiej, a nie zostały z Olimpiady wykluczone... (Nie, żeby sama organizacja Olimpiady w Chińskiej Republice Ludowej nie łamała owych postanowień).
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
blitzshuster Płeć:Mężczyzna
nikopol

PostWysłany: 11-08-2008, 23:39   

Raczej wnikanie - co sie tam (in Georgia?) naprawde dzieje - nie jest najlepszym pomyslem, imho...
Powrót do góry

PostWysłany: 12-08-2008, 00:41   

Może rozwiniesz? :)
Powrót do góry
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 12-08-2008, 12:30   

Aż wstyd wcinać mi się do tak fascynującej dyskusji, pytając o tak trywialną sprawę, ale jestem zmuszona. Jak zabezpieczyć sobie sieć bezprzewodową, tak aby nikt poza mną nie mógł z niej korzystać?

Numer Gadu-Gadu
636349
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 12-08-2008, 12:33   

W konfiguracji routera ustawiasz hasło, o ile się nie mylę i potem wbijasz je na wszystkich komputerach, które są podłączone :)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 12-08-2008, 15:23   

Musisz ustawić szyfrowanie WPA2 (jeśli nie ma - WPA, nigdy WEP) i dobre hasło, warto też zezwolić w sieci tylko na karty sieciowe których MAC wpiszesz z ręki.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
CainSerafin
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 13-08-2008, 20:35   

*trochę mi głupio, ale niech będzie*

Czy ktoś może mi polecić, gdzie w Kielcach kupować mangi. Nasze empiki są jakieś takie... biedne, wiec szukam jakiegoś innego źródła.
Powrót do góry
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 13-08-2008, 23:12   

Najlepiej przez internet, na stronie wydawnictwa. Jeśli zamawiasz za większą sumkę, to dostajesz zniszki i w rezultacie wychodzi taniej. Jeśli tam nie ma tego co chcesz, możesz spróbować na allegro. Mangi można kupić jeszcze w księgarniach Matras. Może jakimś cudem jest tam jeszcze komiksolandia, ale to bardzo wątpliwe. Jak coś to nie mieszkam w Kielcach;D

Z siecią już sobie poradziłam, zabezpieczona. Ktoś może też się spotkał z tym, że Explorer jaką byś stronę nie wpisał, mówi ci że serwe niedostępny? Odinstalowałam 7 i działa na starej, ale gdy chcę ponownie zainstalować to nie może, tylko wiecznie pobiera aktualizację.

No i jeszcze Windows Media Player zupełnie odmówił posłuszeństwa. Stara wersja w ogóle nie chodzi, a 11, straaasznie zamula i nie da się z tego korzystać.

Dodam, że oba programy jeszcze wczoraj działały znakomicie...

Numer Gadu-Gadu
636349
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 13-08-2008, 23:31   

Ja mam pytanko - czy w Łodzi jest - i gdzie, jeśli jest - sklep z karciankami i planszowymi grami przygodowymi?? Ktoś się orientuje, coś poleci?

Numer Gadu-Gadu
9343376

PostWysłany: 15-08-2008, 02:31   

Shizuku napisał/a:
(...)Z siecią już sobie poradziłam, zabezpieczona. Ktoś może też się spotkał z tym, że Explorer jaką byś stronę nie wpisał, mówi ci że serwe niedostępny? Odinstalowałam 7 i działa na starej, ale gdy chcę ponownie zainstalować to nie może, tylko wiecznie pobiera aktualizację.(...)

Ja bym sprawdził system w poszukiwaniu wirusów i innego śmiecia, czy na pewno jest czysto? Zamiast Internet Explorera polecam Firefoksa. Nie ze względów ideologicznych, ale praktycznych. Naprawdę ładnie chodzi i jest mniej problematyczny. Co do Windows Media Player... Też nie wiem po co go używać (nie lepiej choćby Media Player Classic?), napisz może jak się objawia "nie działanie" starej. To znaczy, jakiś błąd wyrzuca?
Powrót do góry
Doktor J Płeć:Mężczyzna
The Mad Scientist

PostWysłany: 15-08-2008, 02:56   

Ja zamiast Media Playera polecam GOM Playera. Jest szybki, znajduje sam kodeki, otwiera wszelakie formaty, nawet *.mkv i *.ogm

Oczywiście program jest darmowy. Wystarczy wstukać w google.

Numer Gadu-Gadu
3731772
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 15-08-2008, 11:19   

krew_na_scianie napisał/a:
Ja mam pytanko - czy w Łodzi jest - i gdzie, jeśli jest - sklep z karciankami i planszowymi grami przygodowymi?? Ktoś się orientuje, coś poleci?

Na pewno jest, i to nie jeden. Tylko znaleźć trzeba - jeden jest chyba obecnie na ulicy Nawrot. Tym niemniej wciąż chyba lepiej kupować to w sklepach internetowych, będzie większy wybór.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 15-08-2008, 13:57   

Jako przeglądarki używam opery, więc nie jest to aż taki wielki problem. Chodzi o to, że Explorera mam jako domyślną przeglądarkę i używam jej do utorrenta. Opera nie współpracuje z nim(?) Nie wiem jak z firefoxem, ale mam do niego uraz i wolałabym do torrentów zostać przy IE.

Jeśli chodzi o Windows Media Player to nie używam go jakoś nagminnie. Tylko do odtwarzania muzyki i też mam go jako domyślny odtwarzacz. Zastanawiałam się nad winampem, ale jak mówiłam mam narazię traumę do szukania programów po necie, więc wole rozwiązać bierzące problemy. W starej wersji wyskakuje, że nie może otworzyć pliku czy coś w tym stylu. Do odtwarzania filmów używam Subedita, a kodeki niezbędne mam.

Numer Gadu-Gadu
636349
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 15-08-2008, 16:12   

BOReK napisał/a:

Na pewno jest, i to nie jeden. Tylko znaleźć trzeba - jeden jest chyba obecnie na ulicy Nawrot. Tym niemniej wciąż chyba lepiej kupować to w sklepach internetowych, będzie większy wybór.

No właśnie byłam na ulicy Nawrot i niestety miejsce wygląda na dość opuszczone :/ Jest co prawda szyld, ale w środku wygląda jakby był, delikatnie mówiąc remont - ale o remoncie na drzwiach czy o przenieseniu sklepu nic nie jest napisane :/

Numer Gadu-Gadu
9343376
blitzshuster Płeć:Mężczyzna
nikopol

PostWysłany: 15-08-2008, 20:13   

Keisuke:

Cytat:
Może rozwiniesz? :)

Tak. Po prostu miedzynarodowe sprawy, w ktore zamieszane sa swiatowe mocarstwa, wg mnie, nie sa najlepszym przedmiotem zajecia sie w chwili wolnej, podczas ktorej mozna znalezc konstruktywniejsze i bardziej obfite w rzeczywiste zaangazowanie dzialanie. Lub tez po prostu cieszyc sie obecnoscia pokoju w terazniejszym miejscu, poki jest...
Powrót do góry
Strona 98 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi