Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Dida 
Ostoja zdrowego rozsądku

Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 15-08-2008, 21:22
|
|
|
krew_na_scianie napisał/a: | Ja mam pytanko - czy w Łodzi jest - i gdzie, jeśli jest - sklep z karciankami i planszowymi grami przygodowymi?? Ktoś się orientuje, coś poleci? |
Znalazłam jeden, o nazwie Oddział Ósmy, ul. Piotrkowska 107. |
|
 |
Keisuke 

|
Wysłany: 15-08-2008, 21:52
|
|
|
blitzshuster napisał/a: | Keisuke:
Cytat: | Może rozwiniesz? :) |
Tak. Po prostu miedzynarodowe sprawy, w ktore zamieszane sa swiatowe mocarstwa, wg mnie, nie sa najlepszym przedmiotem zajecia sie w chwili wolnej, podczas ktorej mozna znalezc konstruktywniejsze i bardziej obfite w rzeczywiste zaangazowanie dzialanie. Lub tez po prostu cieszyc sie obecnoscia pokoju w terazniejszym miejscu, poki jest... |
Są różne sposoby spędzania wolnego czasu. Myślę, że to kwestia preferencji ;). |
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-08-2008, 23:35
|
|
|
Mnie też interesowałby taki sklep, jak Krew tyle, że w Warszawie. Najlepiej taki, który ma na miejscu zagraniczne podręczniki do RPG i pozwala je przejrzeć przed nabyciem (zainteresowało mnie kilka nowych wydawnictw do L5R). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
krew_na_scianie 
kościsty seksapil

|
Wysłany: 16-08-2008, 00:15
|
|
|
Dida napisał/a: |
Znalazłam jeden, o nazwie Oddział Ósmy, ul. Piotrkowska 107. |
Ooo dziękuje Ci bardzo Dida! Mam nadzieje, że faktycznie coś tam znajdę! Jeszcze raz dzięki za pomoc :) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 16-08-2008, 13:46
|
|
|
Czy mogę złożyć (i jak to zrobić) zażalenie lub reklamacje na jakość usług na poczcie?
Książka zamówiona 6 sierpnia miała przyjść priorytetem, w ciągu 48 godzin (do 8 czyli w piątek). Wiem, że została wysłana 6 o godzinie 12. Do mojego mieszkania listonosz awizo przyniósł jednak dopiero 14 -tego, czyli 6 dni później, niż pojawić się miała książka.
Owszem, priorytet nie kosztuje specjalnie drogo, ale to jednak lekka przesada. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Keisuke 

|
Wysłany: 16-08-2008, 13:56
|
|
|
Znalazłem coś takiego:
Cytat: | Czy można reklamować list zwykły
Od pewnego czasu listonosz coraz bardziej lekceważy swoje obowiązki i wiele listów zwykłych do mnie nie dochodzi. Skoro są to przesyłki nierejestrowane, to czy mam prawo je reklamować?
Nie
Klientowi nie przysługuje wprawdzie prawo do reklamacji, ale może złożyć skargę. Reklamować można bowiem tylko przesyłki rejestrowane, czyli: listy polecone, paczki i przekazy pocztowe. W razie nienależytego wykonania usługi nierejestrowanej można złożyć skargę w każdej placówce pocztowej, najwcześniej piątego dnia od dnia nadania przesyłki listowej priorytetowej lub siódmego dnia od dnia nadania przesyłki listowej ekonomicznej oraz nie później niż po upływie 30 dni od dnia nadania przesyłki zwykłej.
Skargę składa się w każdej placówce pocztowej, która przekazuje ją niezwłocznie do jednostki organizacyjnej właściwej do rozpatrzenia skargi. Jednostka ta, w terminie nie dłuższym niż 14 dni od dnia otrzymania skargi, udziela na nią odpowiedzi w formie pisemnej.
W skardze należy podać:
- imię i nazwisko albo nazwę skarżącego oraz jego adres,
- określenie rodzaju przesyłki listowej, której dotyczy,
- uzasadnienie skargi,
- datę oraz podpis skarżącego.
Podstawa prawna
- Ustawa z 12 czerwca 2003 r. Prawo pocztowe (Dz.U. nr 130, poz. 1188). |
Źródło: http://www.infor.pl/temat-dnia-zycie/57515,Jak-skladac-reklamacje-na-poczcie.html
Z tym, że tam odnoszę się do niedoręczenia. Ale skoro można składać skargę za niedoręczenie, to za opóźnienie chyba też?
Z drugiej strony, nie sądzę, żeby się taką skargą przejęli czy chociaż na nią odpowiedzieli... ;) |
|
|
|
|
 |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-08-2008, 14:21
|
|
|
Mówiąc inaczej - lepiej omijać z daleka Pocztę Polską i jeśli się da, korzystać z usług firm kurierskich. Zresztą, już ostatni sezon świąteczny i kłopoty poczty z doręczeniem paczek pokazały, że ta farma coraz gorzej sobie radzi.
ps. Miło znów Cię widzieć, szefie. |
|
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

|
Wysłany: 16-08-2008, 19:10
|
|
|
Firmy kurierskie, ta. Rok temu pod koniec wakacji zamówiłem na gram.pl zestaw Guild Wars, chciałem go mieć jak najszybciej, żeby pograć przed początkiem roku akademickiego i co? Pocztą dostałbym go szybciej niż tym kurierem... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Dida 
Ostoja zdrowego rozsądku

|
Wysłany: 17-08-2008, 01:21
|
|
|
Zeg, możesz odręcznie napisać skargę i złożyć na swojej poczcie albo wysłać do odpowiedniego działu jakości, ale i tak w odpowiedzi dostaniesz, że priorytet nie jest przesyłką z terminem gwarantowanym. W praktyce się mówi, że przesyłka nadana do godziny 15.00 danego dnia, powinna być następnego dnia (w domyśle, co wcale nie oznacza, że musi, że na pewno będzie). |
|
 |
blitzshuster 
nikopol

|
Wysłany: 17-08-2008, 08:29
|
|
|
Keisuke:
Cytat: | Są różne sposoby spędzania wolnego czasu. Myślę, że to kwestia preferencji ;). |
Tak tak, mysle, ze masz racje. Czasem jednak preferencje kuleja i czas spedzany nie jest juz tak dowolna kwestia... |
|
|
|
|
 |
alex 

|
Wysłany: 17-08-2008, 10:24
|
|
|
Do Poczty Polskiej już dawno straciłem zaufanie. Bywało nieraz, że coś ginęło z paczki. Nie mówiąc już o strasznie długim czasie doręczenia. Tu gdzie ja mieszkam poczta ma problem z małą ilością personelu. Dlatego też listonosze są rzadkim widokiem na mojej ulicy. A jeśli chodzi o pisemne skargi na pocztę to sam już raz próbowałem to zrobić, ale efektów nie było.
Jeśli natomiast chodzi o kurierów to mam same miłe doświadczenia. Jako, że w moim rejonie działa tylko jeden na kilka firm to nawet się z nim zaprzyjaźniłem, i nigdy żadnych problemów nie miałem z przesyłką. |
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 18-08-2008, 11:31
|
|
|
Co trzeba zrobić, żeby umieścić stronę lub tekst na Wykop.pl? |
 |
|
|
|
 |
tilk 

Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-08-2008, 09:47
|
|
|
Ile przesyłek (ogólnie - chodzi o listy zwykłe, polecone, paczki) w skali roku (procentowo) jest niedoręczanych lub ginie? Mówimy o Poczcie Polskiej oczywiście. |
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 19-08-2008, 09:50
|
|
|
Około 200 tysięcy czyli jakieś 0,3% nadanych.
Źródło |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|