Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Shizuku 
Trochę poza sobą

Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-10-2008, 17:17
|
|
|
Dobra pytanie dla tych, którzy czytają na bierząco Tsubasa Chronicle.Trochę się pogubiłam w ostatnich rozdziałach.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Są jakby dwie przeszłości. W jednak Syaoran został przytachany, przez tego archeolga i był sierotą. To ten klon Syaorana nieprawdaż? No i poznał księżniczkę, skumplowali się, jednak nic nie wiedział o zagrożeniu jakie na nią chyba, żył cały czas nieświadomie.
Teraz jest drugi Syaoran, ten orginalny, który przybył do kraju Flow, gdy księżniczka przechodziła ceremonie oczyszczenia, dowiedział się, że księżniczka w niebezpieczeństwie, postanowił tam zostać i szuka wszystkiego co się da o pieczęci.
Więc teraz jaka przeszłość jest prawdziwa? Przecież orginalny Syaoran od maleńskości był przetrzymywany przez Fei Wonga, a wtedy cieszył się życiem jego klon. Sakura też miała klona, ale ten powstał, po utraceniu piór, nie wcześniej. Przejrzałam sobie 1 rozdział jest podobny do 199, ale nie taki sam. Syaoran w 1 nie zdaje się wiedzieć, o Fei Wongu i pieczęci. Mamy jakby dwie wersje przeszłości Sakury i Syaorana nie wiem, która jest prawdziwa. Wytłumaczcie jak dziecku. |
|
 |
Lain 

|
Wysłany: 02-10-2008, 17:42
|
|
|
Shizuku
- w 188 rozdziale Syaoran, ten prawdziwy, mówi że jego czas został mu zwrócony przez Yuuko. Prawdopodobnie więc to złapanie przez FWR i stworzenie klona miało miejsce już po tym zwróceniu mu czasu.
|
|
|
|
|
 |
Bezimienny 
Najmniejszy pomiot chaosu

Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-10-2008, 18:48
|
|
|
korsarz napisał/a: | Mam pytanie - jak Avast! nie wykrył zarażonych plików, to znaczy, że ich nie ma, czy, że są w archiwach, których (nie mam zielonego pojęcia, czemu) nie mógł przeskanować?
Bo zarażonych plików nie wykrył, ale wyskoczyła długaśna lista "nie można przeskanować - archiwum chronione hasłem" i nie wiem, czy mam się bać, czy nie ^^' | Tak jak Avast wyjaśnił - programy antywirusowe (żadne) nie są w stanie skanować zawartości archiwów zabezpieczonych hasłem (bo nie znają hasła). Nic z tego więcej nie wynika. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 02-10-2008, 18:56
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | programy antywirusowe (żadne) nie są w stanie skanować zawartości archiwów zabezpieczonych hasłem (bo nie znają hasła) |
Nawet, gdy to archiwum znajduje się na moim koncie? (przynajmniej wg. avasta, bo ja we wskazanym przez niego katalogu żadnego archiwum nie znalazłem). |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 02-10-2008, 19:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-10-2008, 18:58
|
|
|
Hasło do archiwum to hasło do archiwum. Jest zakodowane w pliku przecież, nie ma go nigdzie indziej. Bezimienny wytłumaczył to jasno wydaje mi się. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Shizuku 
Trochę poza sobą

Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-10-2008, 20:02
|
|
|
Tsubasa Chronicle
- Czyli, że co po tym zwróceniu czasu nowa przeszłość zastąpiła starą? Jakby cofneli się w czasie i zmienili przeszłość? A co stało się z klonem Syaorana?
|
|
 |
Lain 

|
Wysłany: 02-10-2008, 22:00
|
|
|
Ja to widzę tak
- Syaoran, ten prawdziwy, przybywa do kraju Clow tam zaprzyjaźnia się z Sakurą czyli wiadomo te zdarzenia z najnowszych rozdziałów, coś się dzieje i jakimś sposobem Syaoran zostaje odesłany do Yuuko, tylko pytanie kto bo w kraju Clow miało nie być nikogo kto miałby taką moc w czasie gdy Syaoran był siedmiolatkiem więc albo w ciągu tych paru lat ktoś zdobył tą moc albo to jest moment gdzie wkroczył Clow Reed albo może jakoś wkręcone tu zostaną nasze wampirki z Tokyo, Subaru i Kamui i Syaoran się z nimi zabierze do Yuuko, Yuuko cofa czas i tym razem Syaoran zamiast się zawahać daje się złapać i Skura nie dostaje od FWR prezentu w postaci pieczęci śmierci, FWR mając w ręku oryginał tworzy klona Syaorana i wysyła tego klona do uprzednio już cofniętego w czasie kraju Clow, tymczasem Fujitaka z jakichś powodów zostaje archeologiem i nikt nie pamięta że poprzednio był królem, którym tym razem zostaje Clow Reed.
|
|
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 05-10-2008, 17:49
|
|
|
...Jakim "cudem" odtwarzacz mp3 może się spalić po podłączeniu do gniazdka USB komputera? Bratu właśnie się do zdarzyło i trochę się boję podłączać swój... |
|
|
|
|
 |
blitzshuster 
nikopol

|
Wysłany: 05-10-2008, 20:25
|
|
|
A pytałeś mamy, czy zakręciła kaloryfer, tzn. żeby przestał grzać? |
|
|
|
|
 |
Shinigami-san 
Straszny Pan Morderca

Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 06-10-2008, 22:51
|
|
|
Tak więc sobie oglądałam kolejny cudny odcinek Nabari No Ou z jakze wspaniałymi polskimi napisami i znalazłam taką oto reklamówkę jakiegoś animca, które niezmiernie mnie zaciekawiło.
I tutaj moja prośba do ludzi studiujących japonistykę i znającym mowę krzaczków
ktoś mi może rozszyfrować tytuł?
http://img293.imageshack.us/my.php?image=what7au7.png
z góry dziękuję :) |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
 |
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-10-2008, 23:32
|
|
|
Monochrome Factor. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Asthariel 
Lis

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-10-2008, 19:25
|
|
|
Mam napisać opowiadanie na konkurs o tematyce dowolnej, ale absolutnie nie mam weny twórczej. Skąd wziąć pomysł na jakiś tekst? jak złapać wenę twórczą? |
|
|
|
|
 |
Beryl 
jej mroczny majestat

|
Wysłany: 08-10-2008, 19:54
|
|
|
Ja zwykle idę komuś po marudzić i wymyślamy we dwójkę. Nawet jak ta druga jednostka tez nie ma pomysłu, to od samego gadania do niej można dostać natchnienia. |
|
|
|
|
 |
Lila 
BAKA Ranger

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 10-10-2008, 00:23
|
|
|
Pewnie powiecie, że jestem ślepa i nie umiem szukać... Gdzie jest Dział z Błędami i Problemami Forum? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
 |
|
|
|
 |
IKa 
Grupy: WIP
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|