Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-11-2008, 11:46
|
|
|
Żeby ci pomóc, musiałbym wiedzieć coś więcej, jak ci się coś przypomni to napisz. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-11-2008, 13:54
|
|
|
Zeg z opisu wygląda że to jakiś ostaniec, choć pewności nie mam. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-11-2008, 15:22
|
|
|
Ten ostaniec ma 5 kilometrów średnicy. Musi mieć jakąś nazwę geograficzną. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 20-11-2008, 21:58
|
|
|
Kto mi powie jak nazywa się urządzenie, które wsadza się np. do maskotek i po naciśnięciu na nie one wydają dźwięki (np. mówią "I love you"), i gdzie takie coś można zdobyć? Chodzi o to, żeby nagrać kilka zdań i za każdym razem powtarzało inne, a jeśli tak się nie da, to żeby zapamiętywało chociaż jedną wypowiedź. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-11-2008, 16:57
|
|
|
...jaki jest obecnie status tematów światopoglądowych na jenocim forum? Jak przeglądam starsze tematy, to siedzi tam parę ciekawszych dyskusji, natomiast w nowszych prawie nic. To dlatego, że nie wolno, ze względu na przeszłe doświadczenie, czy dlatego, że nic ciekawego, coby takowe dyskusje prowokowało się nie dzieje (co jest w sumie po części prawdą)? |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-11-2008, 12:37
|
|
|
Morg - po prostu na forum niemal nie ma osób, które by chciały się o coś wykłócać "dla zasady". Bo to niezdrowe, sprzyja podnoszeniu się ciśnienia krwi itd. Nie bez znaczenia jest także to, że większość użytkowników jest osobami dojrzałymi i że modernizacja dobrze sobie radzi ze swoimi obowiązkami.
A teraz ja. Po co w części mang są papierowe zewnętrzne okładki? Wiem, że chronią właściwą okładkę, ale są niepraktyczne (zsuwają się podczas czytania i łatwo się gubią). |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 23-11-2008, 12:52
|
|
|
Chyba najbardziej szczegółowa odpowiedź jakiej można udzielić, brzmi: bo w oryginale też tak jest :D
Na zagięciach często pojawia się notka biograficzna o mangace, jego wolne przemyślenia albo bonusowy obrazek.
Ja tam zawsze obwoluty zdejmuję przed czytaniem, czy to w mandze, czy w książce - faktycznie są niewygodne. |
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 23-11-2008, 20:09
|
|
|
witam ludu, trochę mnie tu ne było...takie pytanie, może mi ktoś powiedzieć czy gdzieś w warszawie można dostać kocie uszka?tak,takie typowe cosplayowe...
z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 24-11-2008, 22:43
|
|
|
Ktoś wie jak nazywa się katana bez tsuby i prawdziwej rękojeści? Używało się tego, gdy przenosiło się ostrze, np. do przekucia lub naprawy. Używał tego Zatoichi. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 24-11-2008, 22:54
|
|
|
Zapewne chodzi o shirasaya. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Morg
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 25-11-2008, 09:42
|
|
|
No to teraz należy zdecydować czy chcemy tego, czego używał Zatoichi, czy surowej pochwy służącej jedynie ochronie głowni, bo najwyraźniej są to dwie różne rzeczy. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-11-2008, 15:49
|
|
|
Shikomi... Zue?
I dobrze wiedzieć, że to co mam w domu to wakizashi w shirasayi:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 28-11-2008, 20:22
|
|
|
...czemu Imageshack nie je się z moim firefoksem? Raz pokazuje obrazki, raz nie. Zazwyczaj trzeba odświeżyć. Czasami to nie pomaga. Wielki problem to nie jest, więc tutaj wstawiam, żeby Kącika Komputerowca nie zaśmiecać. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|