Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 08-02-2009, 12:57
|
|
|
Ja proponuję złożoną na pół kartkę (złożeniem do dołu) - u mnie działa zadziwiająco dobrze. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 08-02-2009, 22:38
|
|
|
Wie ktoś jak się nazywa piosenka z Melancholii... która jest śpiewana na początku pierwszego odcinka? |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 08-02-2009, 23:18
|
|
|
Bouken Desho Desho |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-02-2009, 23:22
|
|
|
Chyba chodzi o ten "specjalny" odcinek z Mikuru. Jeśli tak - Koi no Mikuru Densetsu. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 09-02-2009, 09:39
|
|
|
Jakie argumenty przekonałyby szefostwo, że nie nadaję się (lub nadaję się bardzo słabo) do pracy fizycznej? Argumenty, że przy zamiataniu pocę się, aż mi się strumieniami leje po oczach, a przy przenoszeniu przedmiotów o dowolnych gabarytach (3 metalowe krzesła, drewniany stół, albo drabina) zaczynam ciężko dyszeć paru osób dotąd nie przekonało... |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 09-02-2009, 15:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
darksamurai
Głupiec z wyboru
|
Wysłany: 09-02-2009, 09:48
|
|
|
Jakieś zaświadczenie lekarskie? Że nie możesz się męczyć, czy coś? |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-02-2009, 11:54
|
|
|
Korsarz, a masz w ogóle w umowie wpisane takie czynności? Bo jeśli nie masz, a jesteś nagminnie wykorzystywany do takich celów, to ja na Twoim miejscu dałabym sobie spokój z taką pracą. |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 09-02-2009, 16:07
|
|
|
darksamurai napisał/a: | Jakieś zaświadczenie lekarskie? Że nie możesz się męczyć, czy coś? |
Zaświadczenie byłoby, gdybym wiedział wtedy, jaka to będzie "praca". Myślałem, że będę pracował z komputerem, albo z książkami i dostałem opinię, że jestem w pełni zdolny do pracy. Następnym razem powinienem zażądać badania ciśnienia krwi i test wysiłkowy...
moshi_moshi napisał/a: | to ja na Twoim miejscu dałabym sobie spokój z taką pracą |
To skąd wezmę gotówkę na spłacenie kredytu za laptop? Nie zapominajmy też o studiach...
Nie dość, że w razie zerwania stażu zrezygnowałbym automatycznie z zapłaty, to jeszcze musiałbym płacić karę, która może wynosić Bóg wie ile.
Sęk w tym, że innej roboty, jak zamiatanie i przenoszenie krzeseł to tam prawie nie ma...
moshi_moshi napisał/a: | a masz w ogóle w umowie wpisane takie czynności? |
W umowie pisało "pracownik administracyjny", a nie "sprzątacz", "woźny" (gdyby tak pisało, byłoby bardziej jasno, o co chodzi)... Pisze też, że po skończeniu "przygotowania zawodowego" (fajnie, że ma to coś wspólnego z zawodem, jaki mam zamiar robić po studiach) muszę złożyć sprawozdanie i opinię pracodawcy. Nic o obowiązkach, poza tym, że mam robić co mi każą. Cokolwiek to znaczy... |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 09-02-2009, 19:30
|
|
|
Korsarz, te obowiązki NAPEWNO są gdzieś wypisane! Zakładam, że masz przygotowanie zawodowe z Urzędu Pracy... W takim razie:
1. Już szukaj innej i jak tylko ją znajdziesz, rzucaj tamtą.
2. Jeżeli wina jest po stronie pracodawcy, nie płacisz żadnej kary! Co więcej, taki pracodawca traci możliwość zatrudniania stażystów.
Pisze to osoba po dwóch stażach i przygotowaniu zawodowym. Jeżeli u Ciebie waruki są takie same, to UP musi mieć w swoich papierach jakie obowiązki będziesz pełnił na tym stanowisku, pracodawca składając podanie o staż/ przygotowanie, musi wypełnić odpowiedni formularz. W moim przypadku było tak, że gdybym zrezygnowałą ze stażu ot tak, "bo mi się nie chce" - wtedy płaciłabym karę w wysokości zwrotu kosztów za badania i szkolenie (i to wcale nie było dużo). Ale jeżeli rezygnacja jest spowodowana niewywiązywaniem się pracodawcy z umowy, lub podjęciem innej pracy, nie ma kary.
Zastanów się Korsarz, czy warto. Zazwyczaj płaca na przygotowaniu to grosze, na dodatek męczysz się i tracisz zdrowie na darmo - po skończeniu przygotowania, nie będziesz miał żadnego doświadczenia! |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:19
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Zastanów się Korsarz, czy warto. Zazwyczaj płaca na przygotowaniu to grosze, na dodatek męczysz się i tracisz zdrowie na darmo - po skończeniu przygotowania, nie będziesz miał żadnego doświadczenia! |
Gmina, jak widać, chce oszczędzać na sprzątaczach. Taniej wynająć stażystów... Już od jakiegoś czasu krąży po okolicy takie podejrzenie... |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:23
|
|
|
Korsarz napisał/a: | Gmina, jak widać, chce oszczędzać na sprzątaczach. Taniej wynająć stażystów... Już od jakiegoś czasu krąży po okolicy takie podejrzenie... |
Nie w tym rzecz. Po prostu pracodawcom wydaje się, że jeżeli jesteś na stażu, to mogą z Tobą robić co chcą, a umowę mają w głębokim poważaniu. Z drugiej strony jest to też wina samych stażystów, którzy boją się głośno powiedzieć, że coś jest nie tak... |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 15-02-2009, 17:12
|
|
|
Dlaczego nie moge zrobić pod wingrozą screenshota? Próba zrobienia screenshota przy odtwarzaniu MPlayer Frontent i Windows Media Player skończyła się skopiowaniem do programu graficznego ciemnofioletowego prostokąta. Ściągnąłem SMPlayera, który może sam robić screenshoty, ale obrazków albo w ogóle nie zapisuje, albo zapisuje cholera wie, gdzie... |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 15-02-2009, 17:29
|
|
|
Z playerami tak bywa pod windą, nie wiem jak pod innymi systemami. Media Player Classic na pewno działa, tylko że ma własną opcję do tego - ładuje zawartość klatki do schowka, potem możesz to sobie wkleić np. w Irfanie. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-02-2009, 17:47
|
|
|
W Media Player Classic możesz też wybrać z Menu File -> Save Image, zapisze Ci screena. |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-02-2009, 18:01
|
|
|
korsarz napisał/a: | Dlaczego nie moge zrobić pod wingrozą screenshota? Próba zrobienia screenshota przy odtwarzaniu MPlayer Frontent i Windows Media Player skończyła się skopiowaniem do programu graficznego ciemnofioletowego prostokąta. |
Poinieważ film jest wysyłany bezpośrednio na kartę graficzną, system operacyjny "nie widzi" tego obrazu. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|