FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 118, 119, 120 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 03-02-2009, 12:08   

O co chodzi z tą ekskomuniką na lefrebrystów? (Nie wiem czy dobrze napisałam). Czemu wykluczono ich z kościoła, a teraz znowu przyłączono? Zrobili coś złego czy coś?

Numer Gadu-Gadu
636349
darksamurai Płeć:Mężczyzna
Głupiec z wyboru

PostWysłany: 03-02-2009, 12:25   

http://www.pardon.pl/artykul/7640/zydzi_sie_wsciekli_na_papieza
Powinno wystarczyć jako odpowiedź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1395309
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 03-02-2009, 13:40   

Zegarmistrz napisał/a:
O co chodzi z tą akcją fiskusu? Jak obecnie wygląda status prawny sprzedawanie na Allegro? Jest nadal legalne?
W myśl ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej, działalnością gospodarczą jest zarobkowa działalność wytwórcza, budowlana, handlowa, usługowa oraz poszukiwanie, rozpoznawanie i wydobywanie kopalin złóż, a także działalność zawodowa, wykonywana w sposób zorganizowany i ciągły.

Wielu handlujących na allegro "zapomina" że jeżeli wielokrotnie wystawiają podobne przedmioty, a zysk na tych transakcjach stanowi sporą część ich dochodów, to de facto prowadzą działalność i powinni się zarejestrować i zacząć dać się gwałcić fiskusowi.

Do tego dochodzi kwestia PCC, transakcja >1'000zł gdzie stronami są dwaj obywatele podlega opodatkowaniu, 2% ma płacić kupujący - o tym ludzie na allegro też zapominają nagminnie.

Cóż, mamy kryzys, to PO szuka komu by tu jeszcze zabrać... normalka?

Numer Gadu-Gadu
3869750
Morg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 04-02-2009, 16:48   

Jestem w dość dziwnej dla mnie sytuacji. Znaczy - nie wiem co zrobić. Kwestia, uczulam, jest wyjątkowo głupia, więc jak ktoś złapie się za głowę po przeczytaniu posta, to ostrzegałem.

Ogólnie sytuacja wygląda tak: jestem w liceum, w drugiej klasie. Moja klasa ma 31 osób - siłą rzeczy nie znam się bliżej ze wszystkimi. Przedwczoraj dostałem - jak wszyscy w klasie - zaproszenie na osiemnaste urodziny od dwóch koleżanek (ten sam dzień, impreza łączona), których właśnie bliżej nie znam.
Tutaj właśnie zaczynają się moje dylematy. Z tego co wiem, to po przyjściu na taką imprezę, wypada się potem zrewanżować - czyli zaprosić na swoje urodziny. Problem w tym, że ja żadnej wielkiej imprezy nie planuję organizować. Kolejna, chyba ważniejsza, kwestia to to, że z rozmów z innymi wnioskuję, że będzie to zwyczajna "popijawa", czyli ten typ zabawy, który zdecydowanie mi nie odpowiada.
Chętnie więc bym był nieobecny, ale idą chyba wszyscy. Poza tym ciężko mi znaleźć jakiś powód do odmowy. Zdecydować się muszę do jutra. Ktoś mi pomoże co powiniennem w takiej sytuacji zrobić, żeby wyszło to w miarę naturalnie?

Numer Gadu-Gadu
8137449
Eire Płeć:Kobieta
Jeż płci żeńskiej

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 04-02-2009, 16:56   

Ja bym poszła. Nie wszyscy z moich znajomych robili imprezy, ale nikt nie domagał się rewanżu. Baw się dobrze i patrz jak rozwija się sytuacja. Zawsze w trakcie trwania imprezy można powołać się na zuych rodzicieli i wyjść wcześniej.

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 04-02-2009, 16:58   

Morg, ja na paru urodzinach byłem a swoich nigdy nie organizowałem, więc ten problem to nie problem, a w każdym razie nie powinien być. Jeżeli chcesz się 'pokazać' żeby nie było, że jesteś aspołeczny, to możesz np. wpaść na pierwsze dwie godziny, po czym pożegnać się z paroma osobami i się zmyć po angielsku. Będzie odhaczone że byłeś no i trafisz pewnie na tę bardziej kulturalną część imprezy.

Natomiast jeżeli nie masz ochoty to może po prostu powiedz, że nie bardzo masz ochotę i nie idź w ogóle? Nie powinno Cię to narazić na lincz, a jeżeli narazi, to tym mniej warto się poświęcać dla takich ludzi, tyle ode mnie ^^

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 04-02-2009, 17:22   

Ok, dzięki. Chyba rzeczywiście najlepiej będzie, jak pójdę - jeśli coś, to conajwyżej wcześniej wyjdę.

Numer Gadu-Gadu
8137449
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 04-02-2009, 17:36   

Ja w ogóle się dziwię, że można spotykać niemal codziennie przez półtora roku nawet większą grupe osób i nie znać wszystkich. Zależy to też od pojęcia bliższej znajomości, ale nie jest to chyba orientacja w drobnych szczegółach zachowań i gustów, prawda? Zaznaczę tylko, że nie uważam się za szczególnie towarzyskiego człowieka, ale takiego problemu nigdy nie miałem.

Natomiast co do imprezy - dobrze by było gdybys poszedł. Poza zakupem upominków nic nie tracisz (też mi wielka strata zresztą), możesz poznać jakieś fajne osoby, a obok tego wszystkiego ucieszysz innych swoim przybyciem :D. Obowiązku rewanżu nie ma, szczególnie że nie projektujesz własnej imprezy.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 04-02-2009, 17:44   

Celem wyjaśnienia.
BOReK napisał/a:
Zależy to też od pojęcia bliższej znajomości, ale nie jest to chyba orientacja w drobnych szczegółach zachowań i gustów, prawda?

Miałem na myśli znajomość pozaszkolną. Takiej, przynajmniej dla mnie, nie sposób ze wszystkimi nawiązać, nie ze wszystkimi też się chce (acz to nie ten przypadek akurat).

Numer Gadu-Gadu
8137449
Samuel Płeć:Mężczyzna
Dinozaur

PostWysłany: 05-02-2009, 10:20   

Morg: Co najwyżej zaplanuj sobie drogę ucieczki, gdybyś np. po godzinie stwierdził, że towarzystwo zupełnie Ci nie odpowiada. Ale iść warto. Byłem na wielu imprezach, które zapowiadały się na totalne porażki, a bawiłem się naprawdę świetnie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora
Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 05-02-2009, 14:26   

Dlaczego gdy włączam kompa, zaraz po ekranie powitalnym od razu widzę pulpit mimo że ustawiłem hasło?

I am and I are all we.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 06-02-2009, 11:56   

Kupiłem sobie nową klawiaturę. Nie wyróżnia się niczym, gdyby nie fakt, że na jej klawiaturze znajduje się pokaźny, klawisz z symbolem hilal. Jego wciskanie nie przynosi żadnych efektów. Do czego może służyć?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 08-02-2009, 02:03   

Zeg, pewnie wysadzałeś jedno miasteczko w powietrze za każdym razie, gdy naciskałeś guzik^_^ A tak na serio to nie wiem.

Jak usunać paprochy z szczelin w laptopie? Cyrklem nie wychodzi...

Numer Gadu-Gadu
636349
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 08-02-2009, 02:42   

To niech siedzą i wszystkiego najlepszego im życzę :D znajdź dwa podobne, przesuń blisko siebie, udziel ślubu... Może nie pomoże, ale przynajmniej będziesz miała poczucie, że zrobiłaś dla społeczności paprochów coś dobrego. A na noc możesz na przykład położyć laptopa do góry nogami na klasycznej klawiaturze od komputera, jeżeli państwo paprochowie będą spodziewać się małych paproszków, to propozycja przeprowadzki do większego mieszkania powinna im się wydać dość kusząca.

przepraszam, to faza...

Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 08-02-2009, 02:50   

Możesz spróbować sprężonym powietrzem (sprzedają takie w puszkach), ewentualnie jakąś igłą, powinna być chyba cieńsza od cyrkla.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Strona 119 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 118, 119, 120 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi