Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-04-2009, 00:04
|
|
|
Cytat: | Średnia szybkość wzrostu włosów wynosi około 0,35 mm na dobę. |
Ze strony resmedica.pl, nie mam pojęcia na ile to prawda. Słyszałem, że kiedy są dłuższe rosną wolniej, ale nie jestem w stanie niczym tego potwierdzić. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 06-04-2009, 00:06
|
|
|
Lena100 napisał/a: | Przepraszam, za wyjątkowo głupie pytanie, ale... jak szybko rosną włosy na głowie? Bo próbuję zapuszczać to cholerstwo i gnębi mnie to od jakiegoś czasu. Np. ile cm na miesiąc? |
Średnio około 0.4 mm dziennie, czyli około 1.2cm na miesiąc. Na to tempo ma wpływ temperatura. Poszczególne włosy osiągają pełnię długości w ciągu 3 do 7 lat. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 06-04-2009, 14:55
|
|
|
Wiecie tak ostatnio mi się przypomniało, i trochę mnie to zaczęło nurtować
Nie widziałem zakończania LoveHiny. Moja prośba/pytanie jest takie :
Jak wyglądało to zakończenie? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-04-2009, 16:25
|
|
|
Love Hina:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Keitaro znowu oblał egzamin na uniwersytet i ze wstydu uciekł. Narusegawa pobiegła szukać Keitaro, znalazła go za tym posągiem zwierzaka z piasku. Keitaro zaczął ją przepraszać, iż znowu oblał. Ta mu zaproponowała, że poczeka na niego na uniwerku. Złapali się za ręce, pobiegli do pensjonatu gdzie okazało się, iż Keitaro nadal zostaje właścicielem bo babunia wyjechała :P ). Nie pamiętam dokładnie, w tych odcinkach specjalnych chyba było, iż jednak dostali się na uniwerek razem.
Love Hina Again:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- po tej próbie zabrania Keitaro przez jego siostrzyczkę przy pomocy opuszczonego skrzydła, Naru wyznała uczucia Keitaro w swój specyficzny sposób, ten dał jej pierścionek i dostał całusa. Później zwiali gdzieś samolotem razem z Setą
|
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 06-04-2009, 16:30
|
|
|
Dziękuje pięknie piotrekplay |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2009, 19:20
|
|
|
Nie jestem pewien czy powinienem zakładać kolejny temat z polecanymi rzeczami, więc napiszę tutaj. Polećcie mi zespoły grające rock lub gothic.
Dotąd słuchałem Nightwish i naprawdę podobał mi się ich ostatni album "Dark Pasion Play", co prawdopodobnie dowodzi mojego bezguścia. Poza tym Within Temptation, Xandria (głównie ze względu na głos wokalistki), 30 Seconds To Mars, Three Days Grace i genialny album "Comatose" zespołu Skillet. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 07-04-2009, 20:48
|
|
|
Gothic? Hmm... Therion, Within Tempetion, Celtic Frost (głównie rzeczy późniejsze, bo na pewno nie prymitywne kawałki blacko-deathowe), Opeth. Nie przychodzi mi teraz nic do głowy. Coś jeszcze? Yyy... Sisters Of Mercy? Ale nie jestem pewien, czy to gotyk.
Poza tym, nazwa gothic w odniesieniu do muzyki jest jak dla mnie głupia. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Piontek
człowiek z lasu
|
Wysłany: 07-04-2009, 22:37
|
|
|
nie znam się na tym typie muzyki, nie wiem czy to ten typ co chcesz ale może rammstein albo linkin park |
_________________ Znajdę cię gdziekolwiek byś nie był... I zabiję Cię... Rozerwę Cię na pół... Zmiażdżę twoje kości i zjem twoje ciało.. Wypiję twoją krew... Pochłonę Cię. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 07-04-2009, 22:50
|
|
|
Rammstein i LP to raczej nie gothic... rock już bardziej.
Gothic: HIM, Type 0 Negative, The 69 Eyes, Evanescence, Lacuna Coil, tyle kojarzę,
Rock: Marilyn Manson, Coma (polskie), Nirvana, Foo Fighters, White Stripes, Nickelback, AC/DC, Black Sabbath.
Chyba tyle wystarczy. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2009, 22:50
|
|
|
CainSerafin, posłuchaj: The Gathering. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-04-2009, 23:01
|
|
|
CainSerafin, zdecydowanie The Gathering, gdybym miał coś z gothic metalu umieścić na swoim winampie, to byli by to właśnie oni. Kierując się bardziej w stronę owego Nightwisha dodać mogę Therion ewentualnie. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2009, 23:04
|
|
|
Cytat: | Nie jestem pewien czy powinienem zakładać kolejny temat z polecanymi rzeczami, więc napiszę tutaj. Polećcie mi zespoły grające rock lub gothic.
Dotąd słuchałem Nightwish i naprawdę podobał mi się ich ostatni album "Dark Pasion Play", co prawdopodobnie dowodzi mojego bezguścia. Poza tym Within Temptation, Xandria (głównie ze względu na głos wokalistki), 30 Seconds To Mars, Three Days Grace i genialny album "Comatose" zespołu Skillet. |
Większość rzeczy, o których piszesz to nie zespoły grające gotyk tylko gotycki metal (brrr...). Jeśli chcesz coś klasycznie gotyckiego, to posłuchaj Lacrimosy, Sisters of Mercy, Bauhaus lub Joy Division. W ramach tego mieści się też bardzo ciekawy nurt zwany Dark Cabaret, do którego zalicza się m.in. Dresden Dolls, Klaus Nomi, Ataraxię, Sex Gang Children a nawet Christian Death. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 08-04-2009, 07:43
|
|
|
Joy Division? A ja zawsze myślałem, że to zimnofalowy zespół.
Po śnie mam już rześki umysł i potrafię rozgraniczyć metal gotycki od gothic rocka.
Odnosząc się do wypowiedzi Grisznaka, polecić mogę Lacrimosę, Sisters Of Mercy (z resztą, już o nich pisałem :) ) i Bauhaus. Co do Joy Division to i owszem, ale raczej nie w kategorii gotyku. Błagam, nie słuchaj za często, bo zrobisz jeszcze to samo co Ian Curtis (:P).Oprócz tego pierwszorz\ednie trzeba sięgnąć po produkcje Clan Of Xymos, Siuxie And The Banshees i jeszcze The Glove.
Co do sięgnięcia po THe Gathering, radziłbym się wstrzymać. Lepiej zacząć od korzeni. :)
Piontek, Rammstein jest tak gotycki jak Linkin Park. Czyli w ogóle.
Tylko mi powiedzcie, co takiego jest gotyckiego w muzyce gotyckiej. Przecież nie śpiewają o strzelistych budowlach. ;] |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 08-04-2009, 09:28
|
|
|
Dred napisał/a: | Tylko mi powiedzcie, co takiego jest gotyckiego w muzyce gotyckiej. Przecież nie śpiewają o strzelistych budowlach. ;] |
Nic, gotyk jako taki nigdy nie był stylem muzycznym, ale z zestawu durnych przekonań i dziwnych wyobrażeń na ten temat utarło się z tego pewne przekonanie na temat "brzmienia gotyckiego" (...?). To i tak nic, najlepsze są "chóry gotyckie". Dowód na to, że wymyślane z kapelusza gatunki, jak i czynniki klasyfikujące, to wcale nie jest wymysł współczesności, tylko tendencja utrzymująca się od zawsze. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-04-2009, 09:56
|
|
|
Cytat: | Tylko mi powiedzcie, co takiego jest gotyckiego w muzyce gotyckiej. Przecież nie śpiewają o strzelistych budowlach. ;] |
Równie dobrze możnaby zapytać co owe strzeliste budowle wspólnego mają z jasnowłosymi barbarzyńcami najeżdżającymi zachodnią Europę. Przypominam, że istniało jeszcze coś takiego jak gotycyzm, na którym właśnie wzorują się dzisiejsi goci - nie na XIV-wiecznym stylu architektonicznym. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|