Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-04-2009, 21:39
|
|
|
Dzisiaj wieczorem na jedynce zdaje się, leciał film o łodzi podwodnej, której reaktor atomowy miał przeciek. Wysłano tam kilku marynarzy, by ci zespawali dziurę i ochłodzili go. Warto dodać, że to był rosyjski okręt. Czy ktoś może zna tytuł? |
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-04-2009, 21:42
|
|
|
Cytat: | K-19 (K-19: The Widowmaker)
K-19 to duma Rosjan: nowoczesny atomowy okręt podwodny. Sowiecki rząd, by pokazać swoją potęgę, nakazuje pierwszy rejs patrolowy. Dowódca K-19, kapitan Michaił Polenin, nie aprobuje tej decyzji. W dodatku statek cieszy się smutną sławą wśród marynarzy, którzy nazywają go "pływającą trumną". Kreml wyznacza nowego kapitana pryncypialnego Aleksieja Wostrikowa. Na Atlantyku reaktor jądrowy ulega awarii. Wybuch może sprowokować wojnę nuklearną. By ocalić łódź, załogę i świat, Polenin i Wostrikow muszą współpracować. |
|
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-04-2009, 22:02
|
|
|
Dziękuję ślicznie ^_^ |
|
|
Ariello
Ohayo!
|
Wysłany: 20-04-2009, 17:38
|
|
|
a kto mi powie, czy manga Code Geass różni się znacząco od anime? :) |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-04-2009, 18:34
|
|
|
Zależy o którą Ci chodzi.
"Code Geass - Lelouch of the Rebellion" jest, przynajmniej na początku, w miarę zbieżna z anime. Autor jednak próbował wysilić się na oryginalność i niektóre wydarzenia, np. odnalezienie CC, mają nieco inny przebieg. Inny, czyli mniej udany niż w anime, ale to tylko moje wrażenia.
"Code Geass - Nightmare of Nunnally" - w której Nunnally otrzymuje własny geass, umożliwiający przewidywanie przyszłości, oraz własnego mecha z kataną. To z jej punktu widzenia przedstawiana jest akcja, oraz kluczowe wydarzenia. Dość ciekawa wersja CG, z dużą ilością oryginalnych patentów.
Poza tym jest jeszcze co najmniej jedna manga - "Suzaku: the Counterattack", ale jej nie czytałem i nie wiem jaki poziom prezentuje, ani na ile jest wierna anime. |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-04-2009, 16:11
|
|
|
Czy w akademikach AGH możliwe jest podłączenie Internetu na własną rękę i koszt? |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Night Shojo
|
Wysłany: 25-04-2009, 02:59
|
|
|
Mam pytanie odnośnie katakany. Do czego służy kreska w wyrazach? Np. スレイヤーズ (Sureiya-zu, Slayers), アンジェリーク (Angeeri-ku, Angelique). I jeszcze potrzebuję tłumaczenie tytułu anime Tonagura! albo Tona-Gura! となグラ! |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-04-2009, 08:57
|
|
|
Kreska w katakanie służy do wzdłużania poprzedzającej jej samogłoski. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 25-04-2009, 09:35
|
|
|
Co ustawić/przestawić/zmienić/zainstalować w Operze, by zamiast pionowych, czarnych pasków mieć normalne znaki Kanji?;) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-04-2009, 09:42
|
|
|
O ile dobrze pamiętam, wystarczy zmienić kodowanie. Ewentualnie zainstalować w Windowsie obsługę znaków japońskich. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 25-04-2009, 09:47
|
|
|
A nie można tak jak w Forefoxie doinstalować Adonów? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 26-04-2009, 10:20
|
|
|
Dzięki, udało się jakoś wgrać te znaki do wingrozy i wreszcie je widze ;). |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 26-04-2009, 13:08
|
|
|
Czy da się przelać pieniądze przez bank Inteligo do systemu IBAN lub BIC (whatever) do Niemiec?
EDIT: Sprawy już nie ma, okazało się, że gostek z eBay'a wysłał mi nieprawidłowy numer IBAN. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-04-2009, 14:05
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=_IOtYfw1Zsc - Jest to zwiastun filmu: Skorumpowani.
Jest to średni film, nie się co nim zachwycać. Moje pytanko jest związane z muzyką z tego zwiastuna. Gdzieś od 1:51 leci muzyczka, która my się z jakimś znanym kawałkiem kojarzy.
Poznaje to ktoś? |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-04-2009, 16:55
|
|
|
Nie wiem, czy zwracamy uwagę na tę samą ścieżkę, ale mi się bardzo kojarzy z Right Here, Right Now - Fatboy Slim
Natomiast nie mam pojęcia, jak się nazywa ten konkretny utwór z klipu :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|