Kto mi powie... |
Wersja do druku |
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-05-2009, 16:57
|
|
|
JJ napisał/a: | Legalny link | - "ahahaha"
Co do drugiej części wypowiedzi, to dzięki. Ciekawa strona tak btw. |
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 17-05-2009, 17:23
|
|
|
Po chwili googlowania wyszło jeszcze, że tłumaczenie, wbrew temu co podaje vndb, nie jest jeszcze kompletne. Jeśli chcesz dokładnych informacji, to ja zupełnie poważnie polecam pierwszy link, który podałem - poszukaj wypowiedzi "z pierwszej ręki" na jakichś forach, albo zapytaj na kanale irc grupy, która to robi. |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 17-05-2009, 21:47
|
|
|
Jak się montuje paski do kostki? Dostałem w prezencie kostkę (plecak) i osobno paski (szelki). I nijak nie moge dopasować jednego do drugiego ^^' . Mam te paski przyszyć, czy jak?
|
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 19-05-2009, 19:09
|
|
|
Niestety, co do kostki nic nie pomogę, jednak sam o coś zapytam. Ktoś może tak precyzyjnie wyjaśnić co znaczą wyrażenia takie jaki "Onii-chama" czy "Onee-chama"?
Połączenie "sama" i "chan" wydaje się dość osobliwie. Prosiłbym o w miarę dokładne informacje, a nie coś typu "to będzie chyba o starszym bracie/starszej siostrze". |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-05-2009, 12:55
|
|
|
Wikipedia napisał/a: | Baby talk variations
Some honorifics have baby talk versions - mispronunciations stereotypically associated with small children, and hence, cuteness. The baby talk version of sama is chama (ちゃま), for example, and in fact chan was a baby talk version of san that eventually became regarded as an ordinary honorific.
There are even baby talk versions of baby talk versions. Chan can be changed to tan (たん), and less commonly, chama (ちゃま) to tama (たま). These are popularly used in the names of moe anthropomorphisms, in which a cute female character represents an object, concept, or popular consumer product. Well-known examples include the OS-tan operating system anthropomorphisms and charcoal mascot Binchō-tan. |
|
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 21-05-2009, 10:05
|
|
|
Mhmm, dzięki Keii. |
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 21-05-2009, 10:24
|
|
|
korsarz napisał/a: | Jak się montuje paski do kostki? Dostałem w prezencie kostkę (plecak) i osobno paski (szelki). I nijak nie moge dopasować jednego do drugiego ^^' . Mam te paski przyszyć, czy jak? |
Tiaa... Słynna kostka ze starych magazynów policyjnych. Znajomy kiedyś te paski doszył, to okazało się że są w rozmiarze przedszkolaka - to prawdopodobnie jest przyczyną, dla której przez 20 lat nikt tych kostek nie rozszabrował. Pociesz się tym że za nią nie płaciłeś :) |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-05-2009, 16:24
|
|
|
Czy ktoś zna dobrą stronę o fizyce, z dobrze wyjaśnionymi zagadnieniami, zadaniami, i wyjaśnieniem krok po kroku, o co w nich chodzi? |
|
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 24-05-2009, 23:24
|
|
|
Czy ktoś miał kiedyś doczynienia z wypełnianiem internetowych ankiet/klikaniem w linki i zarabianiem w ten sposób pieniędzy? Czy to nie jest żadna ściema? Nie ma się czego obawiać? Chodzi mi o np. centrumreklamy.com |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-05-2009, 23:29
|
|
|
Z tego co się orientuję, jest to na tyle nieefektywne, że lepiej znaleźć sobie chociażby dorywczą pracę, jak roznoszenie ulotek/mcdonald. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-05-2009, 14:53
|
|
|
Nie no ja mam kumpla, który bawi się w tego typu rzeczy. Jest no-life, gra cały czas przez net na Steamie, wygrywa w jakiś zawodach itp. po czym dostaje za to konto z jakąś mniej lub bardziej wartościowa grą, lub premium na rapidshare. Potem wszystko opycha na allegro. Czasem też bawi się w klikanie linków, ostatnio kupił sobie bajerancką myszkę a ludzie naładowali mu kasę na telefonie klikając w linki. Tak więc owszem, to może być opłacalne tylko trzeba się na tym znać i cwaniaczyć. Albo być no-life i nie robić nic poza siedzeniem przy kompie. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 25-05-2009, 17:09
|
|
|
Zuooo, Steam = szatan, turnieje gier = szatan. Ale to jednak nie to samo co klikanie w linki za 0.0000001 grosza za link czy wypełnianie ankiet po 0.0001 grosza za sztukę. I do tego NIE jest potrzebna bajerancka myszka ani duże doświadczenie w jakiejkolwiek grze. Obawiam się, że wydawanie ekspertyzy o opłacalności tej formy dorabiania na podstawie historii z serii "A bo ten stefan z klatki 3 to un cały czas przy kumputerze siedzi iwogle zarabia dużo kase na turniejach" jest niezbyt pomocne, bo po pierwsze historia jest praktycznie niezwiązana z pytaniem a po drugie brzmi jak bajka o no-life'ie, która tak naprawdę niczego nie mówi, nie tylko w tej konkretnej kwestii. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|