FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 29-01-2007, 13:29   

Wielki mroczny borze i jeżu niemiłosierny!! Województw!! *szloch*

Słownik ortograficzny twierdzi, że w pomorskim i w Zakopanem.

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-01-2007, 00:22   

O ile ja dobrze pamiętam ze szkoly, to bylo tak: "w Województwie Pomorskim" ALBO "w Pomorskiem". Jedno i drugie poprawne, pod warunkiem, że nie wymieszane :)

Numer Gadu-Gadu
1051667
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-01-2007, 00:24   

Przede wszystkim z małej litery...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
achiever
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 30-01-2007, 13:04   

województwo warmińsko-mazurskie

w Pomorskiem

Polecam "Ortografię na wesoło" Gawdzika. Nie czytałem lepszej (tyle że niewiele książek o ortografii czytałem:P enyłej ta wystarczała by górować w ortografii za lat szkolnych; książka już trochę lat ma, ale jest niesamowita).
Powrót do góry
ghostface Płeć:Kobieta

PostWysłany: 30-01-2007, 17:53   

achiever napisał/a:
Polecam "Ortografię na wesoło" Gawdzika. Książka już trochę lat ma, ale jest niesamowita.

Podpisuję się pod tym. Ta książka jest naprawdę na wesoło ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
achiever
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 02-02-2007, 19:04   

Ktoś na pewno wie to:

jak się nazywa taki kawałek z lat 80. badz 90., na teledysku wszyscy są nago, dominują jasne barwy: biel i krem, refren jakos tak: "lets get together, right now, o yeah, and over and over again" jak kojarzycie to bym prosil o tytul i jeszcze lepiej o nazwe tego kolesia lub zespolu.
Powrót do góry
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 02-02-2007, 19:29   

achiever napisał/a:
jak się nazywa taki kawałek z lat 80. badz 90., na teledysku wszyscy są nago, dominują jasne barwy: biel i krem, refren jakos tak: "lets get together, right now, o yeah, and over and over again" jak kojarzycie to bym prosil o tytul i jeszcze lepiej o nazwe tego kolesia lub zespolu.

„Sweet Harmony” zespołu The Beloved (o to chodzi?).

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
achiever
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 02-02-2007, 20:28   

o jea dokładnie dziękówa
Powrót do góry
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 03-02-2007, 16:26   

Kto mi wyjaśni (bez narzekania ma Microsoft i mówienia o Linuxie):

[dla laika, bez technobełkotu ;) ]

1. Czym różni się XP Home Edition od Proffesional pod kątem użyteczności np. dla mnie. Cenowo wiem.
2. Czy mając teraz XP Prof, po zainstalowaniu XP HE coś się zmieni i na ile?
3. Czym różni się Windows wersja OEM od BOXa?
4. Czy OEM jest przypisany do komputera, czy co osoby?
5. Co, jeśli mam komputer składany przeze mnie, jak ma się OEM i BOX do niego?
6. Co jeśli chcę zmienić konfigurację sprzętu i mam OEM?
7. Czym jest (dla laika) "dozwolony użytek osobisty"?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 03-02-2007, 16:48   

IKa napisał/a:
2. Czym różni się Windows wersja OEM od BOXa?

Ceną. Zachodnie OEMy przychodzą zazwyczaj zainstalowane, i zamiast płyty "windows" mają dysk który de fact zawiera ghosta dysku w takim stanie, w jakim był w chwili gdy wyjmuje się komp z pudełka. Upierdliwe... U nas OEM różni się, o ile się nie mylę, ceną... i tym że w teorii można go kupić tylko z nowym kompem.
IKa napisał/a:
3. Czy OEM jest przypisany do komputera, czy co osoby?
Formalnie do komputera, ale w praktyce nie ma tego jak sprawdzić... zwłaszcza jeśli nie miałaś faktury, albo na fakturze napisane jest "komputer z windows". LOL.
IKa napisał/a:
5. Czym jest (dla laika) "dozwolony użytek osobisty"?
Oznacza to, że wysłanie emaila do pracy, albo zrobienie czegokolwiek za co dostajesz pieniądze (a zatem wszystko co nie jest osobistym, prywatnym, niezarobkowym użytkowaniem) jest nielegalne.

Ja spróbowałbym na początek dual boota... a kto wie, może wszystko czego potrzebujesz z windowego share/freeware'u pójdzie na linuxie pod wine? Warto pamiętać że rzeczy takie jak tlen/gadulec można sobie na linuxie uruchomić jako native, poprzez Mirandę. Do grafiki jest GIMP, do mediów mPlayer, do pisania i liczenia OpenOffice.

Numer Gadu-Gadu
3869750
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 03-02-2007, 19:40   

IKa napisał/a:
1. Czym różni się XP Home Edition od Proffesional pod kątem użyteczności np. dla mnie. Cenowo wiem.

Home:
Trochę trudniejsze udostępnianie plików w sieci lokalnej, brak zdalnego pulpitu (takie coś do korzystania z komputera przez inny komputer), brak obsługi wielu procesorów.
Z Wiki [o tym, co ma Pro]:
Cytat:
# Able to become part of a Windows Server domain — a group of computers that are remotely managed by one or more central servers (many businesses that use Windows have a Windows Server and a domain)
# Sophisticated access control scheme that allows specific permissions on files to be granted to specific users under normal circumstances. However, users can use tools other than Windows Explorer (like cacls or File Manager), or restart to Safe Mode to modify access control lists.
# Remote Desktop server, which allows a PC be operated by another Windows XP user over a local area network or the Internet
# Offline Files and Folders, which allow the PC to automatically store a copy of files from another networked computer and work with them while disconnected from the network
# Encrypting File System, which encrypts files stored on the computer's hard drive so they cannot be read by another user, even with physical access to the storage medium
# Centralized administration features, including Group Policies, Automatic Software Installation and Maintenance, Roaming User Profiles, and Remote Installation Service (RIS)
# Support for two physical central processing units (CPU). The number of CPU cores and Hyper-threading capabilities on modern CPUs are considered to be part of a single physical processor.

Czym różni się dla laika? Praktycznie niczym...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 04-02-2007, 12:36   

Jak oddać buty do reklamacji?

Potrzebuje do tego: butów, paragonu i pudełka jak myśle. Jaki jest okres, w którym moge buty zwrócić? Jakie są powody, którymi mogę się kierować podczas zwrotu? Czy to, że owe buty mi się rozwaliły wystarczy?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 04-02-2007, 13:35   

Jak kupić nową kartę graficzną?
Tzn: co trzeba wiedzieć kiedy się idzie do sklepu, od czego zależą możliwości tychże i ewentualnie ile pieniędzy trzeba na to wydać?
Wygląda bowiem na to, że moja kartę szlag trafia....
Powrót do góry
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 04-02-2007, 13:45   

Zeg, znalazłam takie coś:
http://e-konsument.pl/buty.htm
http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=140

Przy czym o ile dobrze pamiętam z tego typu pytań w Wyborczej i innych pismach, z butami jest najwięcej problemów.

Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 04-02-2007, 13:48, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Beryl Płeć:Kobieta
jej mroczny majestat

PostWysłany: 04-02-2007, 13:48   

Zegarmistrz napisał/a:
Jak oddać buty do reklamacji?
Potrzebuje do tego: butów, paragonu i pudełka jak myśle. Jaki jest okres, w którym moge buty zwrócić? Jakie są powody, którymi mogę się kierować podczas zwrotu? Czy to, że owe buty mi się rozwaliły wystarczy?

Jeśli jest paragon, to zdaje się, przez dwa lata (ale nie później niż dwa miesiące od stwierdzenia wady). To, że się rozwaliły, nie wystarczy, sklep musi orzec, z czyjej winy - czy to wada obuwia, czy ty ciągnąłeś za mocno, albo używałeś niezgodnie z przeznaczeniem. Najlepiej oddawać do reklamacji razem z pismem opisującym wadę i datą - żeby podpisali i była podstawa marudzić, jak za długo będą zwlekali z oceną. Ocenę też powinni przedstawić na piśmie.
Powrót do góry
Strona 24 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi