Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 01-08-2006, 10:55
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Napisałem, że terrorysta wygląda identycznie jak statystyczny Libańczyk. W związku z czym próby pojedynczej eliminacji terrorystów oznaczałyby po prostu pojedynczą eliminację Libańczyków, nie różniących się od nich wizualnie absolutnie niczym.
To, że kijanka wygląda jak ryba nie znaczy, że każda ryba jest larwą żaby, wyrażając się obrazowo.
Z niezrozumiałego dla mnie powodu wszyscy biorący udział w dyskusji zrozumieli o co mi chodzi, tylko Ty nie. Podejrzewam, że to skutek braku dobrej woli i chęci zrozumienia. |
może dlatego, że pamiętam twoje, a także kilku innych osób, wypowiedzi o islamie
IT. napisał/a: | A tu mi ladnie pasuje zdanie: Nie każdy prostokąt jest kwadratem ale każdy kwadrat jest prostokątem... I po glebszym zastanowieniu całkiem dobrze do sytuacji to pasuje. |
nieprawda. nie każdy terrorysta jest Arabem. w każdej religii i każdej narodowości są oszołomy, ale tylko o islamskich oszołomach mówi się na tyle głośno, żeby uznać islam za jedyną religię w której takie oszołomy występują |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-08-2006, 11:16
|
|
|
Cytat: | może dlatego, że pamiętam twoje, a także kilku innych osób, wypowiedzi o islamie |
Cieszę się, iż przyznałeś, że oceniasz ludzi po pozorach i nie obchodzi Cię, co mają do powiedzenia. W dawnych czasach ludzie tacy jak Ty palili czarownice na stosach, gdyż uważali je za zacofane, złośliwe i szkodliwe dla ludzi. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-08-2006, 11:24
|
|
|
Nie będę się kłucic że w innych religiach nie ma oszołomów bo sama wiem najlepiej ze są i jest ich sporo. Ale.
Ale w Islamie ginac za wiarę od razu idziesz do nieba. Chyba w żadnej dużej religii poza tym tak nie ma. A to, zechciej zaóważyc, wręcz niebotycznie podwyższa liczbę zamachowców, terrorystow i tego typu oszołomstwa.
Nie, nie każdy terrorysta na świecie jest arabem, ale jestem w stanie się założy że makabryczna większosc w Libanie nimi jest. A o Libanie jest tu mowa.
Tot: Podejrzewam że w sytuacji wyżej opisanej nie obchodziłoby mnie nic pza moim wlasnym przetrwaniem. A co za tym idzie nie walczylabym o jakieś miasto bo po co? Oczywiście nie bież tego do sibie i nie reaguj slowotokiem bo rozumiem twoje racje i podziewiam bochaterską postawę twoich przodków którym chciało się robi coś czego ja bym nie ruszyła. Tylko nie zgadzam się że to powstanie BYŁO jakieś szczegulnie wspaniałe jak to kreują media.
No i jeszcze możecie mi laskawie powiedze dlaczego ta baba lezie po to dziecko wśrób ostrzału tylko po to by nim pomacha w góże? Czy chciała je pokaza jako łatwy cel czy co? |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-08-2006, 11:47
|
|
|
kropla napisał/a: | 1. Ile w praktyce tak na oko kosztuje sprowadzenie z zagranicy mangi w oryginale? (chcialem sobie sprawic na mikolaja troche ああ、女神さま do kolekcji:-)) |
Zależy gdzie kupujesz... większość solidnych sajtów jak cdjapan czy amazon.co.jp podaje szczegółowo koszty przesyłek, a jeśli ceny są podane z podatkiem, to de facto zapłacisz niżej bo ci go zdejmą. A jeśli utrzymasz zawartość przesyłki poniżej 50 euro, żadnych ceł u nas nie będzie. Większość tomów AMG już dawno zalega w stujenowcach, więc problemu RACZEJ nie będzie... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 01-08-2006, 11:49
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cieszę się, iż przyznałeś, że oceniasz ludzi po pozorach i nie obchodzi Cię, co mają do powiedzenia. W dawnych czasach ludzie tacy jak Ty palili czarownice na stosach, gdyż uważali je za zacofane, złośliwe i szkodliwe dla ludzi. |
Podejrzewam, że twoi przodkowie Ysen palili fanow palenia czarownic. Tzn. Luteran, Kalwinów, Zwienglistów i Anglikan...
Ktoś mi powie, czy przestaniecie wreszcie robic burdel na moim pięknym forum, czy będę musiał dać wam obu osty? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-08-2006, 11:59
|
|
|
Cytat: | Tylko nie zgadzam się że to powstanie BYŁO jakieś szczegulnie wspaniałe jak to kreują media.
|
Żyjemy w epoce relatywizmu, jakbyś nie zauważyła. Znaczy to tyle, że absolutnie ŻADNA wartość nie jest tak samo ważna dla każdego. Wszelkie dyskusje na ten temat tak naprawdę pozbawione są jakiegokolwiek sensu, bo nie widziałem jeszcze, by ktoś zmienił swój stosunek do wartości pod wpływem dyskusji. Pozostaje Ci więc żyć ze świadomością, że dla całkiem sporego procenta społeczeństwa twój system wartości jest czasem wręcz obrzydliwy. To działa oczywiście w obie strony. Polecam więc więcej dystansu do tego. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 01-08-2006, 16:39
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Książka dość stara i nie mam pojęcia jak z dostępnością, na pewno jednak "dosmaczana" (np. wg niej córa króla się zakochała w kowalu Wolandzie, a nie została zgwałcona... Tyle co ja zauważyłem), nie tylko dlatego, że pisana za poprzedniego ustroju (co pociąga za sobą udowadnianie ponad wszelką wątpliwość, że Rusi Kijowskiej wcale nie zakładali wikingowie). Mimo to napisana dobrym stylem i przystępnie, a przynajmniej część informacji jest prawdziwa;P. Choice is yours.
|
To pewnie w tej książce Odyn nie powiesił się na Yggdrasilu na 9 nocy, tylko usnął pod drzewem:D
A czy miałeś do czynienia może z taką książka: "Mitologia germańska", Stanisław Piekarczyk?
wa-totem napisał/a: |
Zależy gdzie kupujesz... większość solidnych sajtów jak cdjapan czy amazon.co.jp podaje szczegółowo koszty przesyłek, a jeśli ceny są podane z podatkiem, to de facto zapłacisz niżej bo ci go zdejmą.
|
Hmm, a mógłbyś polecić jakieś solidne sajty poza cdjapan i amazon.co.jp? Piszę tutaj, a nie na priva, bo może się komuś innego też przydadzą:) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-08-2006, 18:11
|
|
|
Problem w tym, że te dwa mają w zasadzie wszystko co trzeba...
Modelarstwo mnie nie interesuje, polowanie na okazje odradzam - za duże ryzyko. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 01-08-2006, 18:16
|
|
|
Cytat: | Hmm, a mógłbyś polecić jakieś solidne sajty poza cdjapan i amazon.co.jp? Piszę tutaj, a nie na priva, bo może się komuś innego też przydadzą:) |
www.jpqueen.com
Same mangi taniutkie, przesyłka nie za bardzo, ale nie wiem czy gdzie indziej lepiej. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 02-08-2006, 10:11
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cieszę się, iż przyznałeś, że oceniasz ludzi po pozorach i nie obchodzi Cię, co mają do powiedzenia. W dawnych czasach ludzie tacy jak Ty palili czarownice na stosach, gdyż uważali je za zacofane, złośliwe i szkodliwe dla ludzi. |
nie oceniam ludzi po pozorach. po prostu czytałem to, co pisałeś o islamie jaki to jest zły i w ogóle. wyciągnąłem wnioski z twoich wcześniejszych postów i tyle.
IT. napisał/a: | Nie będę się kłucic że w innych religiach nie ma oszołomów bo sama wiem najlepiej ze są i jest ich sporo. Ale.
Ale w Islamie ginac za wiarę od razu idziesz do nieba. Chyba w żadnej dużej religii poza tym tak nie ma. A to, zechciej zaóważyc, wręcz niebotycznie podwyższa liczbę zamachowców, terrorystow i tego typu oszołomstwa.
Nie, nie każdy terrorysta na świecie jest arabem, ale jestem w stanie się założy że makabryczna większosc w Libanie nimi jest. A o Libanie jest tu mowa. |
całkowicie się z tobą zgadzam. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 10-08-2006, 22:17
|
|
|
"Kto mi powie...", że ma film "Miś" w jakimkolwiek formacie w domu?
Zgłoszę się do takowej osoby na PM, bo mam palące pytanie dotyczące jednej sceny ~~ |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 11-08-2006, 09:38
|
|
|
Kto mi powie co ludzie widza w filmach typu Jackass... Wczoraj moja siostra ze woim chłopakiem zaśmiewała się do nieprzytomności ajk facet zjeżdzał dołym tyłkiem po niecheblowanej desce. Czy to jest normalne?
A poza tym kto mi powie dlaczegu eufemizmy są takie popularne, w koncu to tylko ogulnie przyjęty rodzaj kłamstwa więc czemu? |
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 12-08-2006, 18:41
|
|
|
IT. napisał/a: | Kto mi powie co ludzie widza w filmach typu Jackass |
Jak w maksymalnych skrócie chodzi o to że standardowe samce homo sapiens lubią robić "głupie rzeczy" balansując nie kiedy na granicy utraty zdrowia lub w ekstremalnych przypadakach życia, co więcej lubią ból a najbardziej to że potrafią sie po tym pozbierać i na koniec najważniejsze pochwalić swoim kumplą przy piwie czego dokonali słysząc w zamian " to było niezłe stary " i to właściwie wszystko. Tylko że z reguły takie sytuacje przy których można zrobić sobie krzywdę wychodzą mimochodem - nawet jeśli towarzyszy to uprawianiu jakiegoś ekstremalnego sportu - ale Jackass wprowadza całą tą zabawę na wyższy poziom - oni to prowokują te sytuacje - mnie to śmieszy - oczywiście są słabsze momenty (czyt. pomysły) ale np. fajnie jest zobaczyć jak koleś przebrany za wielka mysz wchodzi do klatki z pumą i zaczyna ją irytować albo zakłada sobie meduzę na głowę stwierdzając przy okazji że wygląda teraz jak rasta.
IT. napisał/a: | A poza tym kto mi powie dlaczegu eufemizmy są takie popularne, w koncu to tylko ogulnie przyjęty rodzaj kłamstwa więc czemu? |
Bo ja wiem czy są znowu takie popularne - może jak patrzymy na środki masowego przekazu zwłaszcza na TV to tak (chociaż są wyjątki np. Magazyn "Nie" Jerzego Urbana - ogólnie nie polecam ani się z tym wydawnictwem nie utożasamiam ale tam zamiast np. napisać że ktoś coś ukradł pisze się że dana osoba to i to "za****ła" ale to tylko taka ciekawstka ekstremum) ale w życiu codziennym wali się z reguły prosto zmostu. Ogólnie jest też taka tendencja do zmiękczania i wygłaskiwania - nie napisze się ktoś jest oszustem tylko manipulantem - że ktoś coś ukradł tylko że przywłaszczył - okey przyznam IT. sam nie wiem o co wtym chodzi nazwijmy to modą na takie właśnie rozwiązania. |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 16-08-2006, 14:53
|
|
|
Kto mi powie: Co to znaczy ze Japonia i Rosja nie podpisały porozumienia po II Światowej? Znaczy ze formalnie są w stanie zawieszenia broni? I jakie są tego następstwa dyplomatyczne?
Z innej beczki.
Pytanie do istot piszących: Jak ograniczyc opisy?
Mam tragiczną dla mnie manię opisywania wszystkiego w najdrobniejszych szczegułach: Historii miejsca gdzie odbywa się akcja, wieżeń, sytuacji politycznej i społecznej... Co tylko. Całe nieszczęsne tło do opowiadania na dwie strony. Jak się z tego wyleczyc? Miał ktoś podobne problemy? |
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-08-2006, 15:31
|
|
|
Poczytaj Dona Browna...pod względem kondensacji i ścieśniania facet jest naprawdę dobry.
Co się tyczy Japonii i Rosji to z prawnego punktu widzenia obydwa kraje są w stanie wojny, bo nie został podpisany traktat pokojowy (sensu stricte traktat kończący II WW, który miał być ukoronowaniem konferencji pokojowej nie miał, podobnie jak ta konferencja, miejsca). Jakie są tego konsekwencje jeśli chodzi o ruch między tymi krajami - nie wiem. Na pewno jednak brak zakończenia wojny jest przyczyną ciągłego sporu o Kuryle, obecnie zajmowane przez Rosję, do których pretensji Japonia nie wyrzekła się do dziś. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|