Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 07-03-2007, 16:47
|
|
|
Jesli widzialam i mialm to w reku, wersji anglieskiej ( Filmowa wersja z napisami angielskimi po japonsku ) to jak nie ma :/ Tylko swojej nie moge dostac :/ Nikt nie chce sprzedac tego ! |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-03-2007, 16:51
|
|
|
Luna napisał/a: | Jesli widzialam i mialm to w reku, wersji anglieskiej ( Filmowa wersja z napisami angielskimi po japonsku ) to jak nie ma :/ Tylko swojej nie moge dostac :/ Nikt nie chce sprzedac tego ! |
Nie uważasz tego za trochę mało prawdopodobne, żeby coś zostało wydane i nie było o tym nigdzie ani słowa? Znajdź mi chociaż jednego linka, że coś takiego faktycznie istnieje... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
|
Wysłany: 07-03-2007, 16:52
|
|
|
tak...
Dopisane:
*Zalamana* Jest po angielsku... Ale to jest gra... Mai... OTOME !!!!! Kurde !! jak moglam przeoczyc ! A Mai Hime Jest tylko po angielsku na PSP... Nie ma problemu :P tez mam :D
Do tego jeszcze sa 3 + w postaci :P Tru Tu Tu ! 4 Gier na PSP po angielsku ! :D Hurra ! |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-03-2007, 11:41
|
|
|
Kto mi opowie jakąś scenkę, która mogłaby przytrafić się każdemu (z codziennego życia), ale która nadawałaby się do przerobienia na zabawną/błyskotliwą historyjkę/anegdotkę?
Na warsztatach dostałam zadanie, aby (wykorzystujac zmysł obserwacyjny) zaobserwować jakieś wydarzenie i opisać je w zabawny sposób (wykorzystując talent literacki =_=').
Problem w tym, że u mnie się nic nie dzieje! Codziennie pokonuję tą samą drogę i spotykam tych samych ludzi i mój zmysł obserwacyjny się przytępił...Najbardziej wybuchowym wydarzeniem przez ostatni tydzień było jak autobus, którym jechałam z zawrotną prędkością został trzy razy wyprzedzony przez ten sam rower...
Bardzo proszę o pomoc...plissss... (jakieś surowe, krótkie wydarzenie, ja je już przerobię jak trzeba)
To jest na jutro... |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 08-03-2007, 12:06
|
|
|
Nie wiem, czy chodzi ci o coś takiego, ale przedstawiam: wycieczka do Szczecina - w telegraficznym skrócie
Tam gdzieś jest taki post, co pisałam go na chybcika^^, o pewnym dość zabawnym zdarzeniu... |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 08-03-2007, 12:28
|
|
|
momoko napisał/a: | Nie wiem, czy chodzi ci o coś takiego, ale przedstawiam: wycieczka do Szczecina - w telegraficznym skrócie |
Zabawne, ale nie mogę tego użyć :(
Chodzi o: zasłyszaną rozmowe, przyuważone wydarzenie (owszem, mogę byś jego częścią), ale którego byłabym świadkiem albo uczestnikiem przez ostatni tydzień. Więc wchodzi w grę tylko to, co mogłabym przeżyć/zobaczyć na trasie autobusowej MZK - dom-uczelnia, na przystanku, w domu lub na uczelni, na trasie (piechotą): dom-przystanek, przystanek-uczelnia, uczelnia-przystanek oraz przystanek-dom. |
G.F.
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 08-03-2007, 15:12
|
|
|
Ale to ma być coś bardziej skomplikowanego (bo nie wiem ina ile ma być to opowiadanie), czy coś prostego w stylu:
Paniusia idzie niespiesznie na przystaniek. Autobus już stoi. Paniusia przystaje żeby poprawić włosy, przeygładzić spódniczkę itp. Autobus odjeżdża. Niedoszła pasażerka rzuca się w pogoń wymachując torbą.
Bo nie wiem, jak pomóc... |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 08-03-2007, 15:24
|
|
|
To ma być coś prostego, co dzięki błyskotliwemu ubraniu w słowa i zabawnej (ewentualnie ironicznej) poincie staje się ciekawe. Musi być krótkie i błyskotliwe (tym błyskotliwym to ja już bym się zajęła, potrzebuję tylko jakiś materiał=wydarzenie, głupia rozmowa, coś typu "kwiatki"), ok pół stronicy zeszytowej (kratka pod kratką). |
G.F.
|
|
|
|
|
DeadJoker
Soul Loser
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-03-2007, 21:57
|
|
|
Ja mam pytanie: w zasadach zabawy w Multiświecie napisano, że należy gdzieś zrobić portret swojej postaci i że powinien być temu poświęcony temat. Tylko ja nie widzę takiego tematu... |
_________________ Za czasów rycerstwa, smoków i komuny
Nim łamanie kołem całkiem wyszło z mody
Gdy inkwizytorzy nosili shotguny
Autor tego posta przeżywał przygody
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
DeadJoker
Soul Loser
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-03-2007, 15:21
|
|
|
I użytkownik Multiświata, czyli ja też powinien tam opisać swoją postać, tak? |
_________________ Za czasów rycerstwa, smoków i komuny
Nim łamanie kołem całkiem wyszło z mody
Gdy inkwizytorzy nosili shotguny
Autor tego posta przeżywał przygody
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 09-03-2007, 15:26
|
|
|
Jeśli bierzesz udział w Queście, to sie by to bardzo przydało innym jego użytkownikom :) |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 09-03-2007, 19:29
|
|
|
Jak powszechnie wiadomo cyborgizacje nie są już modne, teraz liczą się nanity i nanotechnologia. Czy istnieje polskie słowo podobne do "cyborgizowany" które określałoby osobe ulepszoną za pomocą nanotechnologi? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-03-2007, 17:13
|
|
|
znanotechnologizowany, znanotechnicyzowany?
znaniony?:PXD |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-03-2007, 18:19
|
|
|
Byłbym dźwięczny, gdyby ktoś mądrzejszy ode mnie wyjaśnił wyczerpująco o co chodzi z tym sporem o pancerz i zbroję. Konkretnie - czemu pewne ludziska się upierają, że jak coś jest elastyczne, to to koniecznie musi być pancerz, a zbroja może być jeno sztywna?
Głównie interesuje mnie:
a) na czym wyżej wymienione ludziska opierają swą tezę;
b) jaka jest etymologia wyrazu "Panzer" od którego wziął się polski "pancerz"; nie pogardzę też etymologią (ale taką porządną) wyrazu "zbroja";
Mój słownik wyrazów obcych uważa, że dawno dawno temu pancerz to była elastyczna część zbroi - konkretnie skórzany podkład, do którego przyszywano płytki. Nie wykluczam, że ludziska opierają się właśnie na tym, choć taka zbroja była jak najbardziej elastyczna, nawet jeśli niewygodna. Z doświadczenia wiem jednak, że takie rzeczy ludziom zwykle nie przeszkadzają...
Przyznam się, że pachnie mi to pomysłami rodem z bractw rycerskich, które już nie jeden raz się popisały tym, że wszystko wiedzą lepiej, nawet od historyków... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|