Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-03-2007, 18:59
|
|
|
Ad 1. Po użyciu szukania Anime News Network:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/search.php?searchbox=read+or+die
Ad 2. Po użyciu szukania na forum
Nie ma tematu o cosplayu.
Sugeruję, przed zadawaniem pytań, na które odpowiedzi można znaleźć używając odpowiedniego searcha, owego searcha użyć. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 17-03-2007, 23:10
|
|
|
może ktoś mi powiedziec, co to za anime "a children of a lesser god"?
dziś sidziałam przed telewizorem i na trafiłam na anime. (obcojęzyczne _-_) a na końcu tytuł: "children of.."
nie ma recenzji, ale może ktoś oglądał?
dobre?
złe? dlaczego?
polecicie mi?... |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-03-2007, 23:11
|
|
|
Innymi słowy: R.O.D. istnieje jako manga, 3-odcinkowa OAVka (dobra), oraz 26-odcinkowa seria TV (kiepska). Recenzje obydwu są na Tanuku. Filmu wedle mojej wiedzy nie ma.
Tematu o cosplayu nie ma (i chyba nigdy nie było) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-03-2007, 23:17
|
|
|
Martita - na jakim kanale, czy to aby na pewno anime i czy dobrze przepisałaś tytuł, bo AnimeNewsNetwork nic na ten temat nie wie. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-03-2007, 23:20
|
|
|
Martita napisał/a: | może ktoś mi powiedziec, co to za anime "a children of a lesser god"? |
Anime? nie słyszałem, jest natomiast taki film |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-03-2007, 23:54
|
|
|
Martita napisał/a: | co to za anime "a children of a lesser god"? |
To jeden z odcinków Gilgamesha, a dokładnie trzeci - "Dzieci gorszego Boga" :) To anime, które kiedyś leciało na Hyperze. Nie oglądałam całości, ale tyle ile oglądałam- podobało mi się.
Tak mi się przynajmniej wydaje.
Ale na Tanuki recenzja jest, więc możesz sobie sprawdzić. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 18-03-2007, 14:09
|
|
|
Poszukuję książki traktującej o Japonii, która zawierałaby opis dziejów skrócony do, dajmy na to, jednego rozdziału... Chodzi mi o coś pokroju notki w wikipedii, tyle, że musi to być literatura, użycie wiki się wyda i źle skończy ^^; I zdecydowanie nie chodzi mi o żadną cegłę (*obraca w łapkach Tubielewicz*), bo ten zarys dziejowy to ma być mniej więcej 1/30 mojej pracy semestralnej, wspomniany tylko przy okazji dokładniejszego opisywania dwóch okresów, i jakoś nie uśmiecha mi się przekopywanie przez 400 stron historii szczegółowej po to tylko, żeby wszystko poskracać i spłodzić góra jedną stronę maszynopisu...
Właściwie nie obraziłabym się, gdyby książka ta (bądź inna) posiadała też coś w rodzaju zarysu kultury, bo to też dość trudno pozbierać z szerszych opracowań i sensownie pozlepiać w jedną całość... Pomoże ktoś? ^^; |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-03-2007, 20:01
|
|
|
Czy kiedykolwiek był zjazd Tanukowców |
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-03-2007, 22:42
|
|
|
O boze... i to ile ! |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-03-2007, 22:55
|
|
|
Nie, to trochę nie tak. To, co potocznie na tym forum nazywa się "zjazdami" to prywatne spotkania grupki zaprzyjaźnionych użytkowników (oraz ich znajomych) i z oficjalnym zlotem forum nie ma nic wspólnego. Zjazdu jako takiego nie było i nie planujemy nic takiego w najbliższym czaie (ani prawdopodobnie w ogóle ^^'). |
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-03-2007, 09:34
|
|
|
A to ciemu ?? Wiesz ilu by bylo Ludu ?? :D Tez bym pewnie byla :P ( mozna by bylo jakies cosplaye itp :P Bylo by fajnie :D |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-03-2007, 10:30
|
|
|
A potem osoby odpowiedzialne za organizację takiej imprezy poszłyby siedzieć. I ja wcale NIE żartuję. Jeśli chcecie, umówcie się na jakimś konwencie, jest ich od metra. Ale żadnych wypadów i wyskoków na naszą odpowiedzialność. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 19-03-2007, 13:40
|
|
|
Nieoficjalny zjazd grupki znajomych to jedna sprawa. Oficjalny "zlot" forumowy (zwłaszcza taki, na którym są nieletni), to już zupełnie co innego - przede wszystkim dla tego, że w drugim przypadku to administracja/moderacja forum (organizatorzy zjazdu) będzie odpowiedzialna, jeśli któremuś z uczestników przyjdzie do głowy coś głupiego (albo np. wywróci się na równej drodze i nogę złamie - o poważniejszych wypadkach nawet nie warto wspominać). Wątpliwe jest, by kiedykolwiek komuś z nas chciało się w coś takiego bawić. Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, by, jak to już wspomniała Avellana, użytkownicy forum sami, prywatnie umawiali się na spotkania (np. przy okazji jakichś konwentów) - tak długo, jak długo nie będzie się to nazywało "Zjazd forum Tanuki". |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-03-2007, 14:29
|
|
|
Nie znam się wystarczająco, ale do głowy przebija mi organizacja zlotu przez ekipę Zg(red)ów z PSX Extreme, którzy jakoś czynili masowe imprezy. Być może jakoś rozłożyli odpowiedzialność przez wprowadzenie zasad typowych imprez, na które się wchodzi jak na koncerty i tego typu rzeczy. Wówczas każdy przychodzi jak na jakiś bal i się bawi. Nie wiem jednak czy tak było, ze względu na początek akapitu. Wydaje mi się, że sprawa z "siedzeniem" jest przesadzona. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-03-2007, 14:33
|
|
|
Zapytałem się z czystej ciekawości, aby bardziej zorientować w tym świecie. Całkowicie popieram zdanie Seriki, Avellany i Bezimiennego, bo sam doświadczyłem kiedyś tam wyjazd jako opiekun moich kolegów na koncert, już nigdy więcej. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|