Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-05-2007, 19:23
|
|
|
Polecam zapoznanie się z odpowiednim artykułem na wiki ~~ |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 06-05-2007, 19:31
|
|
|
Wiki Cytat: | Bot jest programem wykonującym pewne czynności w zastępstwie człowieka. Czasem jego funkcją jest udawanie ludzkiego zachowania lub wykonywanie zautomatyzowanych czynności. Jest to w zasadzie prosta sztuczna inteligencja. |
Jeżeli dobrze zrozumiałam jest to program który uczy się zachowań ludzkich i w czasie nieobecności użytkownika podaje się za niego. Przeszukuje też strony w poszukiwaniu informacji... |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-05-2007, 19:35
|
|
|
"Uczenie się zachowań ludzkich" to przesada. Nie wiem co prawda, jak wygląda sprawa teraz, ale kiedy stykałem się z botami (w RO i na ircu + na forach - te ostatnie to jednak po prostu spamboty wklejające linki), chodziło o to, że miały ustawione odpowiednie odpowiedzi/zachowania, które zależały od tego, co aktualnie się dzieje (np. komenda /msg nickbota xdcc send #1 wysyła paczkę numer 1 jeśli bot ma za zadanie udostępniać pliki przez xdcc). W RO natomiast zachowanie botów zwykle sprowadzało się do zabijania wszystkiego w polu widzenia + rzucania paru tekstów na krzyż, jeśli widział, że jakiś gracz coś napisał. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-05-2007, 14:23
|
|
|
Załóżmy, że znalazłem wycieńczonego morskiego rozbitka. Co muszę zrobić, by przeżył spotkanie ze mną i odzyskał siły, przede wszystkim czym powinienem go karmić? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wiluS
akka\Semper fidelis
|
Wysłany: 07-05-2007, 15:02
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Załóżmy, że znalazłem wycieńczonego morskiego rozbitka. Co muszę zrobić, by przeżył spotkanie ze mną i odzyskał siły, przede wszystkim czym powinienem go karmić? |
Zależy czy ów rozbitek będzie widział i słyszał xd
Ja mam pytanie do czytelników mangi Berserk. Czy któryś z was byłby tak miły i zaspoilerował mi dalsze losy Gats'a? Anime kończy sie dość... dziwnie:/ |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 07-05-2007, 16:09
|
|
|
Spoiler Berserkowy
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Gatsa i Caskę uratował z opresji potężny NPC. Oboje zostali naznaczeni i jak magnes żelazo, tak oni ściągają wszelkie możliwe paskudztwo. Dodatkowo Caska przez swoje traumatyczne przeżycia straciła rozum i śmiertelnie boi się Gatsa. Opętany żądzą zemsty bohater wyrusza wyładować swoje frustracje na przeróżnych potworach. Pierwszy odcinek (i parę tomów mangi) Berserka dość dobrze obrazują to nowe hobby. Caska została w bezpiecznym miejscu, ale po pewnym czasie postanowiła z niego wywędrować...
Obecnie manga trochę straciła mroczny klimat na rzecz stworzenia drużyny fantasy i nie widać zakończenia na horyzoncie. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-05-2007, 09:55
|
|
|
Liczba ludności w Polsce drastycznie spada.
Ja mam takie pytanie - czy GDZIEKOLWIEK udało się wprowadzić politykę prorodzinną, która by faktycznie DZIAŁAŁA? Bo jak długo żyję o takim przypadku nie słyszałem, za to wiele o konieczności jej stosowania... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-05-2007, 15:10
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | czy GDZIEKOLWIEK udało się wprowadzić politykę prorodzinną, która by faktycznie DZIAŁAŁA? |
TAK. Oczywiście, to nie tak, że natychmiast będzie wyż demograficzny, ale dam sobie rękę uciąć, że mieliśmy jakieś (za diabła nie pamiętam jakie dokładnie) przykłady, gdzie wprowadzenie polityki prorodzinnej (typu zasiłki, becikowe wystarczające na więcej niż waciki, odpowiednie prawo pracy i tak dalej, i tak dalej) faktycznie zaowocowało we wzroście przyrostu naturalnego. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 08-05-2007, 16:49
|
|
|
Gość napisał/a: | Przepraszam może ktoś wie gdzie moge znaleść linki do Naruto
Nie, nie można. Na forum panuje zakaz rozpowszechniania linków do nielegalnych źródeł. Post poleci za 24 godziny. Mai |
Czemu ? ja bardzo chetnie udosepnie taki link i zycze milej zabawy.
http://dvd-video.search.ebay.co.uk/naruto_DVDs_W0QQfromZR34QQsacatZ2288 - Sama tez z tego mam pelno anime xD
PS: \Ponawiam prozbe o pomoc w znalezieniu Maski na twarz, a'la assassin. Albo, lepiej widzialam kiedys taka bluze z kapturem i jest podszyta takim slizgim materialem, ktory wystaje u gory, i go sie naciaga jak kakashi mial. Plosie :( ja juz sie z tym truje 3 dni :( |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-05-2007, 17:12
|
|
|
Lila - trzy posty wyżej jest link podany przez Irian. Kliknij w niego :) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 08-05-2007, 20:54
|
|
|
Widzialas co to jest ?? :P Chodzilo mi raczej o jakas Cosplay :P a nie maske od respiratora :P
Special Ops Series N95 Particulate Respirator Mask -> to nie dokladnie to czego szukam :D |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 08-05-2007, 20:57
|
|
|
Lila byłoby to bez wątpienia... interesujące ^^ aczkolwiek zapewnie niezupełnie odpowiadające Twoim oczekiwaniom... |
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-05-2007, 22:43
|
|
|
Wyglądem najbliższe ze znalezionych przeze mnie :P Zawsze możesz sobie po prostu uszyć, najprościej i będzie wyglądało dokładnie tak, jak będziesz chciała. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
|