Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-06-2007, 21:00
|
|
|
Włączasz moderowanie, zaznaczasz temat, wybierasz "Przenieś" i tam zaznaczasz dział, który stworzyłeś, niewidoczny dla użytkowników. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 05-06-2007, 14:07
|
|
|
Co oznacza "emo" (np. w "emo boy Ulquiorra") ? W Wikipedii pisali, że to odmiana rocka, ale jakoś nie widzę powiązania z Ulquiorrą ? |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 05-06-2007, 14:17
|
|
|
Teukros napisał/a: | Co oznacza "emo"? |
Szczerze mówiąc nie wiem, ale u nas w angli tak mówią na ciężkie przypadki Gotów i Metalowców. Do tego z tego co wiem Emo się lubi ciąć, nosic dziwne ciuchy, rekawiczki gotyckie, moze glany. Kolczyki: w noc, brew, uska... takie ja mam pojecie o tym :P |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Ewan
8th Fallen Angel
|
Wysłany: 05-06-2007, 14:33
|
|
|
Cóż, to pojecie angielskie o tym Lila. W rzeczywistości emo, to ludize mający problemy ze swoja psychiką, uważający sieza skrajnie beznadziejnych, a odnajdujący zamiast wyśmiania, "zrozumienie" w muzyce, mówiącej tak jak myślą. Samo słowo, tak jak w Wikipedii pisali, okresla odmianę rocka, przez wielu uważaną za "gorszą". Całość zabawy polega na tym, że teksty pisane są w deseń "jak ja siebie nie nawidzę, zaraz palnę sobie włeb/pochlastam się/cokowliek-sobie-wymyślicie-z-samobójstwem". Jakiś ktoś się nasłucha takiej muzyki apotem chodzi taki ni to dyskotekowy chłopczyk (ubrany zwykle bardzo grzecznie), ni to goth (malowane oczy i paznokcie) i z dziwaczną grzywką. Emo bardzo często robiąz igły widły i wmawiają sobie, że dany problem ich przerasta, nawet jeśli tak nie jest... Nie obrażając kobiet, CAŁY czas zachowują się jakby mieli okres... Przepraszam o WIELE gorzej...Sypią tekstami w deseń "bo Ty mnie nie rozumiesz, nikt mnie nie rozumie, dlatego się zabiję"... Potem oczywiście śmiertlenie się dziwiączemy są wyśmiewani, piętnowani, osamotnieni itd. itp. Tyle moge powiedzieć o emo z autopsji (mam bierzący przedmiot do analizy w gronie swoich znajomych). Nie mam na celu nikogo obrazić, żeby nie było. To porpostu moja interpretacja tego zjawiska.
Edit: co to ma wspólnego z Uliqorrą? Jakby nie patrzć wygląda jak rasowy Emo. |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 05-06-2007, 19:03
|
|
|
Arikarus napisał/a: | Kto potrafi zrobić na forum aby kosz funkcjonował poprawie np. jak usuwam post to żeby sam automatycznie trafiał do kosza :) lub jak przenosić post do kosza z góry wielkie thx :) |
Znalezienie odpowiedniej modyfikacji forum albo 50 zł na konto. Czyli: tego w standardzie nie ma (przynajmniej dla phpBB). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 06-06-2007, 15:18
|
|
|
1) może ktoś mi powiedzieć....
a) wiele bluzga, że zakończenie anime Gantz jest głupie/w stylu gonzowskim,/whatever.
Może mi ktoś zaspoilerować i uargumentowac, dlaczego? Jestem bardzo ciekawa, a za anime nie mam ochoty się brac. Manga jest o wiele lepsza!
2) Czy ktoś może mi polecić:
a) mangi romatyczne?
b) mangi, które mają "powazną" kreskę w stylu Gantz? To fajna odskocznia od dużych oczu;))
to tyle;)) |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 06-06-2007, 15:19
|
|
|
2. a) Na przykład Video Girl Ai, Ichigo 100%, jakiekolwiek szojce, których jest po prostu masa. A polecić szczególnie mogę I"s. |
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 06-06-2007, 18:57
|
|
|
a i jedno dziwne pytanie -_-
mam drukarkę, i korci mnie, by wydrukować pewien rysunek...
ale nie wiem, czy na za jednym zamachem (tj. wydrukowanie obrazka) może pójsć cały nabój z tuszem? _-_
drukuję zazwyczaj tekst...
09-183.jpeg oto i on! |
|
Plik ściągnięto 49 raz(y) 28,52 KB |
|
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 06-06-2007, 19:09
|
|
|
jeżeli będziesz drukować w formacie a4 to raczej nie powinno dużo tuszu "zejść" ponieważ nie jest to ciemny rysunek. Najwięcej zejdzie na włosy ale napewno nie cały tusz. |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 06-06-2007, 19:32
|
|
|
Jak masz nowy pojemnik, to możesz tym zadrukować jeszcze całkiem sporo kartek, nawet w wysokiej jakości ;]. Przynajmniej powinno się dać. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-06-2007, 19:45
|
|
|
Po części świątynnej GONZO poszło z historią we własnym kierunku (manga nie zamierzała za bardzo się kończyć, więc niby mieli do tego prawo). Spoiler co do zakończenia Gantza:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Tym razem na ofiarę polowania został wybrany Kurono. Tradycyjną rozwałkę dało się nawet oglądać, ale w pewnym momencie wszyscy zaczęli filozofować jak to ludzie w rzeczywistości są bardziej podli od GANTZA. W ostatnim odcinku bohater razem z (chyba) umierającą laską ucieka z pola bitwy. Z bliżej niewyjaśnionych przyczyn przenoszą się na stację metra z 1 odcinka. Wskakują na tory (widok z oczu - bardzo tandetna animacja 3D) i rozjeżdża ich pociąg. W ostatnim momencie Kei plagiatuje zakończenie Cowboya Bebopa (czyli składa dłoń w pistolecik i mówi "Bang!")
|
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-06-2007, 08:52
|
|
|
Jak podzielić plik dźwiękowy na mniejsze? |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 07-06-2007, 09:03
|
|
|
Pokroic go? Czy sformatowac i pokroic?
AudioGraberem lub po prostu Nero Sound Edytorem.
Robisz wypalanie plyty muzycznej w nero. Wciagasz plik na liste. Prawy *klik* i masz opcje Edytowania. Tam kroisz, formatujesz, zmieniasz, co tylko chcesz. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 07-06-2007, 09:45
|
|
|
Możesz też skorzystać z Gold Wave'a, bardzo dobry program do zabawy plikami dźwiękowymi ;) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-06-2007, 10:17
|
|
|
Dzięki, już sobie poradziłem. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|