FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 30-08-2007, 14:46   

Grisznak +1

Na moje oko wyglada na "a teraz my wam pokazemy w ostatnich dniach, jacy jestesmy dobrzy, to nas znowu wybierzecie"...
Przejdź na dół
Teukros Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 30-08-2007, 14:52   

Zobaczymy, jak to się rozwinie. Sądzę, że tak jak w przypadku innych "porażających afer", i ta rozejdzie się po kościach. Ale jak na manewr, mający na celu odzyskanie pozycji, jest cokolwiek dziwny - rzeczywiście, może przynieść zwiększenie popularności, ale opozycja za nic już nie pójdzie na żaden kompromis.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Shinigami-san Płeć:Kobieta
Straszny Pan Morderca

Grupy:
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 30-08-2007, 15:03   

Mam porażajacy problem. Chce sobie kupić tablet. Niestety moje fundusze są dośc ograniczone. Znalazłąm pare tabletów na allego (do 140 zł) ale nie wiem czy są one wystarczające. Szczególnie zastanawiają mnie te 512 poziomy nacisku. Czy to wystarczy żeby zrobić w miare dobry rysunek.
np ten tablet
http://allegro.pl/item239027487_super_kompletny_tablet_graficzny_xxl_z_piorkiem_i.html
lub ten
http://allegro.pl/item229001665_tablet_pentagram_o_pen_xl_usb_fv_gw_ss.html
są warte uwagi?

Numer Gadu-Gadu
1097863
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 30-08-2007, 15:26   

Bianca napisał/a:
Grisznak +1

Na moje oko wyglada na "a teraz my wam pokazemy w ostatnich dniach, jacy jestesmy dobrzy, to nas znowu wybierzecie"...

I do tego wniosku bym sie przychylił. Aczkolwiek faktem jest, że Kaczmarek miał zobowiązania z racji pełnionej funkncji, i skoro teraz zaczął na lewo i prawo rozgadywać rzeczy, których nie powinien, mimo upomnień, to faktycznie zamknąć go trzeba było. Dwóch pozostałych przypadków nie znam, więc się nie wypowiadam.
Powrót do góry
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 30-08-2007, 16:25   

Shinigami-san, radzę ci poczekać i uzbierać nieco większa kwotę na tablet Wacoma. A choćby i ten: Graphire 4 classic. Sama używam wersji XL, z roboczą powierzchnią A5 i do tej pory nie miałam z nim żadnych problemów. Co ciekawe - piórko nie potrzebuje żadnego zasilania i odpada wymiana baterii^^ Poza tym dostajesz jako bonus cd z Corel Painter Essential.

Nie mówiąc już o tym, że Wacom jest najlepszym producentem tabletów. O Pentagramach widziałam raczej negatywne opinie (niech jeszcze IKa się wypowie, ewentualnie spytaj na ircu, bo ona ma właśnie Pentagrama), a na 'super kompletny TABLET GRAFICZNY XXL' zwyczajnie żałowałabym tych 130zł.
Zastanów się, ewentualnie poczekaj do 18tki, tak jak ja zrobiłam.

Straszny Pan Morderca

Grupy:
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 30-08-2007, 16:40   

18stkę mam za rok - jak dla mnei za długo. Na ten tablet co podałaś kase jestem w stanie uzbierać w miecha. Tylko muszę bardzo zacisnac pasa. Chyba warto podnieść poprzeczke cenową do 200 - 250 zł. jakieś jeszcze propozycje odnośnie tabletów?

Numer Gadu-Gadu
1097863
fm Płeć:Mężczyzna
Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 30-08-2007, 17:01   

Zna ktoś może wygodny program do zmiany encodingu z divx/xvid na h264? Chodzi mi o to, by zachować jakość (lub trochę poprawić), a zmniejszyć objętość pliku. Ostatni program jaki używałem starał się być za bardzo sprytny i z szerokoekranowych robił wysokoekranowe filmy (jego nazwa akurat wyleciała mi z pamięci).

GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 30-08-2007, 17:12   

Shinigami-san napisał/a:
jakieś jeszcze propozycje odnośnie tabletów?

Po prostu wpisz w google 'wacom graphire' i rzuć okiem na ceny w różnych sklepach oraz na warunki dostawy.
W tym wypadku naprawdę nie warto wydawać pieniędzy na sprzęt innej firmy.

Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 30-08-2007, 17:23   

Jeśli chodzi o niskie ceny, to Skąpiec jest dobrą stroną do szukania.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 30-08-2007, 17:23   

Powiem tak...
Pentagram to ZUO (aczkolwiek są osoby, które się nim zachwycają). Piórko się ciężko prowadzi i jest na baterie. Linie nie są gładko zaokrąglone, ale widać wyraźnie zagięcia (jeśli wiesz, o co chodzi). Po pewnym okresie bezawaryjności piórko oszalało - po uruchomieniu któregokolwiek z programów graficznych, kursor radośnie wędruje w górę panelu i skacze po wirtualnych klawiszach funkcyjnych. Oprogramowanie się gryzie najprawdopodobniej, chociaż próbowałam i reinstalacji, i zmian ustawień, i instalacji na czystym systemie - bez zmian. W tym momencie ma on takie odbicia, że człowieka trafia szlag.

W porównaniu do Pentagrama XL, Wacom jest jak limuzyna (miałam przyjemność zakosić kiedyś kuzynowi Intuosa). Lżej się prowadzi piórko.

Jeśli chcesz kupować tablet - kup Wacoma, nic tańszego, z dolnej półki. Nawet Wacom o polu A5 jest lepszy od Pentagrama XL. Zbieraj.
Howgh.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 31-08-2007, 10:50   

1) Co robić, jeśli Media Player Classic uparł się wywalać błąd przy próbie łapańia screnów? Ponoć skuteczne jest wywalenie czegoś skąś. Kto wie czego i skąd?
2) Co oznacza, jeśli firewall wywala mi informacje "port scan is loged" i czy mam się tym martwić?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 31-08-2007, 11:13   

Zegarmistrz napisał/a:
1) Co robić, jeśli Media Player Classic uparł się wywalać błąd przy próbie łapańia screnów? Ponoć skuteczne jest wywalenie czegoś skąś. Kto wie czego i skąd?

zamknąć MPC
start->uruchom, regedit
wejść do klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest
wywalić cały podklucz Media Player Classic (HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\Media Player Classic)
na wszelki wypadek zrestartować kompa
uruchomić MPC i spróbować łapać screeny

Zegarmistrz napisał/a:
2) Co oznacza, jeśli firewall wywala mi informacje "port scan is loged" i czy mam się tym martwić?

Jeśli przy wchodzeniu na IRC to nie (bo to normalne).

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 31-08-2007, 11:19   

Bezimienny napisał/a:
Jeśli przy wchodzeniu na IRC to nie (bo to normalne).

Normalnie, podczas korzystania z komputera.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 31-08-2007, 11:29   

Cintra napisał/a:
No i w całej tej ustawie nie pada nawet słowo "komputer"czy "internet" - co w sumie jest oczywiste jeśli jest z 1984 roku... wydawało mi się zawsze, że prawo powinno być dostosowywane do zmieniającej się rzeczywistości, ale to widocznie nie jest takie oczywiste ^^'

Jak to nie:
Cytat:
1. prasa oznacza [...] prasą są także wszelkie istniejące i powstające w wyniku postępu technicznego środki masowego przekazywania, [...]

To, że nie pojawia się słowo nie znaczy, że ustawa nie jest dostosowana. Co nie zmienia faktu, że rozwiązanie jest straszliwie nieekonomiczne.

cintra Płeć:Kobieta

PostWysłany: 31-08-2007, 18:06   

Ysengrinn napisał/a:
Jak to nie:
Cytat:
1. prasa oznacza [...] prasą są także wszelkie istniejące i powstające w wyniku postępu technicznego środki masowego przekazywania, [...]

To, że nie pojawia się słowo nie znaczy, że ustawa nie jest dostosowana. Co nie zmienia faktu, że rozwiązanie jest straszliwie nieekonomiczne.

oj, przegapiłam ten fragment. Ale tak jak mówisz, to jest takie... nieżyciowe. Przecież większość z tych stron na siebie nie zarabia, są one czysto prywatne. Żeby jeszcze ta rejestracja bezpłatna była, ale tak to... to trochę dziwnie.
Poza tym strony internetowe rządzą się trochę innymi prawami niż prasa klasyczna...
Powrót do góry
Strona 61 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi