Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-08-2007, 12:06
|
|
|
yyy............ to kto siada i przygotowuje papiery? |
|
|
|
|
 |
Tyczek 
♩♪♫♬

|
Wysłany: 29-08-2007, 12:16
|
|
|
Czemu mi się już nawet śmiać nie chce? |
|
 |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-08-2007, 12:21
|
|
|
no dobra, bedie to mialo jeden plus - teksty interenetowe bedzie oficjalnie obowiazywac prawo prasowe.... |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 29-08-2007, 12:25
|
|
|
To nie jest śmieszne, po prostu. To jest tragiczne, że ludzie mniej lub bardziej odpowiedzialni za losy tego kraju nie myślą, a tylko przetwarzają informacje. Czy nie lepiej byłoby na ich miejsce wstawić komputery, które zrobią to bezbłędnie i znacznie szybciej i taniej?
Kolejny przykład na to, że państwo nie chce rozwoju. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-08-2007, 12:26
|
|
|
Bianca napisał/a: | no dobra, bedie to mialo jeden plus - teksty interenetowe bedzie oficjalnie obowiazywac prawo prasowe.... |
Co znaczy, że:
1) W wypadku jakichkolwiek plagiatów możliwe będzie przelanie całego morza krwi plagiatorów.
2) Pirackie strony będą miały troszeczke trudniej.
Co nie zmienia sprawy, że przepis jest chory i niezdolny do życia. Chyba, że to metoda zapełnienia budżetu metodą "to teraz skażemy na grzywnę milion losowych obywateli".
Cytat: | To nie jest śmieszne, po prostu. To jest tragiczne, że ludzie mniej lub bardziej odpowiedzialni za losy tego kraju nie myślą, a tylko przetwarzają informacje. Czy nie lepiej byłoby na ich miejsce wstawić komputery, które zrobią to bezbłędnie i znacznie szybciej i taniej?
Kolejny przykład na to, że państwo nie chce rozwoju. |
Nie no, ta sprawa wymagała uregulowania już od dłuższego czasu. Jednak należy zauważyć, że tego typu rozwiązanie sytuacji - mimo, że dość logiczne - jest chyba najgłupszym możliwym. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-08-2007, 13:00
|
|
|
Wiecie, to już raz zostało wspomniane tu na forum i było nawet dyskutowane, czy warto się rejestrować. I szczerze mówiąc od tamtego czasu nic się nie zmieniło - już wtedy strona podpadała pod dziennik. Ba, podpadała od samego początku istnienia!
Prawda jest taka, że SN może w tym wypadku niewiele kombinować, bo to nie on uchwalił ustawę Prawo Prasowe, dość jasno precyzujące co jest prasą. A powstała ona z myślą o rozwoju technologicznym, żeby powstające nowe rozwiązania od razu mieściły się w przepisach, bez potrzeby ciągłego zmieniania. Tylko nikt nie przewidział, że powstanie taki internet, który będzie działał wedle innych zasad, a jednocześnie świetnie pasował do ustawowej definicji.
EDIT = oczywiście dobrze by było, gdyby zmieniono Prawo Prasowe, jak widać jednak obecny Sejm ma problemy nawet z popełnieniem seppuku, nie mówiąc o legislacji... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 29-08-2007, 13:25
|
|
|
Cytat: | Wiecie, to już raz zostało wspomniane tu na forum i było nawet dyskutowane, czy warto się rejestrować. I szczerze mówiąc od tamtego czasu nic się nie zmieniło - już wtedy strona podpadała pod dziennik. Ba, podpadała od samego początku istnienia! |
Nie, trochę się zmieniło. Wtedy mogliśmy, ale nie musieliśmy, dziś natomiast musimy, inaczej grozi nam grzywna i więzienie. Sprawę będzie trzeba dość poważnie rozważyć.
Kuriozum polega jednak na tym, że - gdybym np. zaczął prowadzić stronę, na której umieszczałbym co miesiąc swoje zdjęcie w nowej czapce, żeby moja rodzina wiedziała, jak wyglądam, to teraz ją również musiałbym zarejestrować w sądzie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Teukros 

|
Wysłany: 29-08-2007, 14:27
|
|
|
Poczytałem tą ustawę. Patrząc przez pryzmat nakładanych przez nią obowiązków, rejestracja nie wydaje się uciążliwa. Pytanie jednak, czy zarejestrowanie nie będzie rodziło skutków finansowych (o których nie ma mowy w ww. ustawie). Ktoś zna się na księgowości? |
|
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

|
Wysłany: 29-08-2007, 14:41
|
|
|
Zeg - owszem musiałbyś, ale wedle ustawy, która weszła w życie w roku 1984, a po prostu do tej pory nikomu się nie chciało zastanawiać nad wykładnią tego przepisu. Teoretycznie mogli Cię zahaltować już wtedy, tylko nikogo to nie interesowało.
BTW - czy mi się tylko wydaje, że podano dokładnie te same przykłady co poprzednim razem? Bo jeśli tak, to póki co dalej chyba nikogo nie interesuje (a zacznie, gdy ktoś już wejdzie w konflikt z prawem i "przy okazji" wypłynie brak rejestracji). |
 |
|
|
|
 |
cintra 

|
Wysłany: 29-08-2007, 22:48
|
|
|
Teukros napisał/a: | Pytanie jednak, czy zarejestrowanie nie będzie rodziło skutków finansowych (o których nie ma mowy w ww. ustawie). |
dzisiaj mówili o tym w dzienniku, podobno rejestracja kosztuje 40 złotych, tylko nie pamiętam czy to na miesiąc czy rocznie.... :/
No i w całej tej ustawie nie pada nawet słowo "komputer"czy "internet" - co w sumie jest oczywiste jeśli jest z 1984 roku... wydawało mi się zawsze, że prawo powinno być dostosowywane do zmieniającej się rzeczywistości, ale to widocznie nie jest takie oczywiste ^^' |
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

|
Wysłany: 30-08-2007, 12:35
|
|
|
Co w zasadzie mam o tym myśleć?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4444845.html
Dobra, sytuacja nie jest normalna, ale Wyborcza i inne media tyle razy już piały o zamachach stanu, a w ciągu ostatnich 2 lat doszło w tym kraju do tylu afer, które - w kraju, w którym jedynymi politykami z jajami nie jest para żałosnych gnomów - wystarczyłyby, żeby wykoleić 15 rządów, że nie wiem, czy to nie jest kolejne bicie piany. |
 |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

|
Wysłany: 30-08-2007, 12:43
|
|
|
Po pierwsze jeśli to byłby zamach stanu, to zaczęliby od zajęcia stacji telewizyjnych i schwytania ludzi wpływowych, a nie niewygodnych świadków. Ta akcja przede wszystkim zaszkodzi rządowi.
Cytat: |
Tymczasem Wojciech Brochwicz, pełnomocnik Kaczmarka zapewnia, że jego klient jest niewinny |
Ehm... To przypadkiem nie jest koleś, który z Miodowiczem i Jarucką upupił Cimoszewicza? |
 |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-08-2007, 13:43
|
|
|
Generalnie wierzę Wyborczej tak samo jak Rydzykowi, więc jestem raczej spokojny. |
|
|
|
|
 |
Teukros 

|
Wysłany: 30-08-2007, 14:00
|
|
|
Cytat: | Generalnie wierzę Wyborczej tak samo jak Rydzykowi, więc jestem raczej spokojny. |
Wszyscy o tym piszą. Zdaje się, że pierwsza dała sygnal Rzeczpospolita - vide http://www.rzeczpospolita.pl/index.rol
Swoją drogą wygląda na to, że to nie koniec aresztowań. |
|
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-08-2007, 14:24
|
|
|
Teukros napisał/a: | Cytat: | Generalnie wierzę Wyborczej tak samo jak Rydzykowi, więc jestem raczej spokojny. |
Wszyscy o tym piszą. Zdaje się, że pierwsza dała sygnal Rzeczpospolita - vide http://www.rzeczpospolita.pl/index.rol
Swoją drogą wygląda na to, że to nie koniec aresztowań. |
Wiesz, ja nie neguję tego, że coś się dzieje, ale twierdzenia pismaków, że to zamach stanu, stan wojenny czy coś w ten deseń. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|