Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ale miałem piękny sen... |
Wersja do druku |
ka_tka
|
Wysłany: 07-12-2003, 10:03
|
|
|
Polecam zajrzeć do jakiegoś sennika w necie, sprawdzić znaczenia poszczególnych przedmiotów/zdarzeń, a potem popróbować po swojemu złożyć to w jedną całość. Fajne rzeczy wychodzą :P |
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 07-12-2003, 18:01
|
|
|
ok, tylko skąd wziąść taki sennik? może adresik?:) |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 07-12-2003, 18:04
|
|
|
nie znam adresików, ale dam ci jeden: www.google.pl, tam masz wyszukiwarkę, wpisujesz "sennik" i viola! :P |
|
|
|
|
|
Rurokesusu
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Spod spódnicy Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 07-12-2003, 19:20
|
|
|
http://www.polskiinternet.com/sennik/
Tu masz jeden, link umieszczony też na moim blogu. |
_________________ Niech Lady of Nightmares błogosławi na zawsze te Forum!
Under the ice you will belive
Under the ice you will be free |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 07-12-2003, 19:57
|
|
|
Więzienie
~ być w nim - czeka cię przyjemna niespodzianka
~ widzieć je - zapewnione stanowisko
~ kogoś siedzącego w nim widzieć - zdawać egzamin
czeka mnie przyjemna niespodzianka, czyli zdam egzamin i dostanę jakieś stanowisko XD
może czeka mnie przyjemna niespodzianka i będę śpiewać solo cicha noc w szkolnym przedstawieniu? ^^ |
|
|
|
|
|
Gaori Gabriev
|
Wysłany: 07-12-2003, 22:38
|
|
|
Siemanko
DAwno nie pisałem, ale ten temat przykuł mojš uwagę.
Sam próbowałem zinterpretować swoje sny.Zwłaszcze że czasami mam prorocze sny.
Jeoeli ktooe z was ma znaczenie słowa "dziewczyna"(ostatnio taki sen miałem)to nie napisze.
z góry dziękuje |
_________________ Pozdrawiam wszystkich.
Gaori Gabriev
marekjarek@poczta.onet.pl
Gadu-gadu: 3968737 |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 04-01-2004, 14:09
|
|
|
U mnie sny można podzielić na kilka typów: zwykłe, koszmary i fabularne.
Zwykłe nie są godne większej uwagi: albo jeżdżę autobusami i tramwajami, gdzieś łażę, tudzież jestem na uczelni (całe szczęśćie bardzo rzadko mi się to zdarza :D).
Koszmary: Upadki z dużych wysokości, pościgi kończące się często łaskotaniem, śmierć własna, psy, węże, pająki, gigantyczny Gargamel :P - to tylko nieliczne. Raz mi się nawet udało utopić. No, i jeden przypadek zobaczenia tego, co jest po śmierci, o czym wspominałem wcześniej. Ciekawy był jeszcze sen pościgowy, w którym rzucono we mnie... nóż elektryczny... po trafieniu poraził mnie prądem :P.
Fabularne: Tu różnie: Z reguły przygody w Czteroświecie z czasów dzieciństwa tudzież w świecie Slayersów. Raz mi się śniło że ratowałem Schalę :P... Teraz czekam na jakiś sen z Rinoą ;)))). |
|
|
|
|
|
Rurokesusu
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Spod spódnicy Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 04-01-2004, 14:32
|
|
|
A mi się dzisiaj śniła taka wielka świątynia (w Krakowie?) Buddy, którą wybudował Konron XD hmm... z piasku ^^"
"Świątynia - znajdziesz pocieszenie" no zobaczymy ^^ |
_________________ Niech Lady of Nightmares błogosławi na zawsze te Forum!
Under the ice you will belive
Under the ice you will be free |
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 04-01-2004, 14:36
|
|
|
wam też sie sniło coś zwiazanego z forum O_o'?
Bo mi sie śnił Distant (_^_) mówiący o Wielkim Planie Agendy. |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 04-01-2004, 14:47
|
|
|
Ach.... *____________* Sny, sny, sny... Jeżeli już pójść tropem Bambosha, to moje sny wyglądają podobnie, tyle że kategorie nazywaja się trochę inaczej:
1) Sny zwykłe: nic się w nich nie dzieje, po przebudzeniu zwykle ich nie pamiętam
2) Sny fabularne: dotyczą zwykle tego, co oglądnełam/przeczytałam/usłyszałam, oczywiście dostosowane do realiów snów. Co ciekawsze pamiętam i zapisuję. Najczęściej są fantastyczne, ale zdarzają się też bardziej realistyczne. Często na pograniczu koszmaru.
3) Sny kontrolowane: rzadko, ale jednak (skąś mam przecież ten nick Yumegari, co? ^^). Najczęściej zawierają odpowiedzi na dręczące mnie pytania, zawierają wskazówki i ostrzeżenia. Jeżelimają postac fabularną, to mogę ją dowolnie kształotować. Po prostu wiem, co się wydarzy i mam na to wpływ. cecha rozpoznawcza: wiem, że śnię i mogę w dowolnym momencie się obudzić.
4) Koszmary: Wachlarz jest szeroki. Najczęsciej giną w nich osoby, które kocham, ale pojawiało się w nich mnóstwo wampirów (dopóki nie przeczytałam książek pani Rice - teraz sny o wampirah zaliczam do przyjemnych XDDD). Ostatnio dużo śnię o tragedii osób mi nie znanych - szczególnie anonimowych małych dzieci.
5) Sny idiotyczne: Połączenie fabularnych i zwykłych. Pamiętam je, ale są tak debilne, że szkoda gadać^^"
6) Sny Prorocze: Baaaaardzo rzadkie. Mówiąc szczerze, to nie bardzo mam zdolności medium. Moje sny nieczęsto się sprawdzają... A szkoda.
Ogólnie rzecz biorąc - ja wolę sny interpretować. muszę się pochwalić, ze mi to całkiem nieźle wychodzi... XDDD |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
Wysłany: 04-01-2004, 15:00
|
|
|
Aria -> ekhmm ... to raczej był tylko sen. Choć w sumie w pewnych okolicznościach proroczy.
Sny kontrolowane to moja specjalność. Już nie jeden dręczący mnie problem programistyczny rozwiązałem we śnie. Ma się wtedy takie fajne wrażenie jakby ktoś inny podawał rozwiązanie i to wszystko tłumaczył.
Koszmary nigdy. Raczej to ja we śnie jestem czyimś koszmarem... Nie pytać o szczegóły. ;]
Sny prorocze raczej mam myśli prorocze. Czasami nachodzą mnie dziwne przeczucia w stylu "to jest to " tak właśnie będzie i oczami wyobraźni widzę jak to będzie. Taki rodzaj snów na javie. Szkoda tylko, że zazwyczaj przeczucia dotyczą tzw. przeciwności losu. Całkiem spory procent się sprawdza. |
_________________ Never surrender, never give up...
http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3 |
|
|
|
|
Inai Nerse
|
Wysłany: 04-01-2004, 15:40
|
|
|
ja jak w grze nie wiem co zrobić, to odkładam grę az do czasu, kiedy mi sie przyśni rozwiązanie ^^ działa prawie zawsze...
a poza tym, to ja mam prorocze sny. kiedyś mi się śniło, że moi rodzice pochylają się nad moim łóżkiem z podniesioną klapą i coś mówią. po pewnym czasie, kiedy ścieliłam, przyszli i zaczęli komentować, jaki ja mam bałagan pod klapą... no cóż... był to dla mnie taki rodzaj składzika na graty ^^" |
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 04-01-2004, 15:57
|
|
|
nie mówcie mi o proroczych snach O_o, mi sie kiedyś sniła własna przyszłość a przy okazji śmierć.
miałam męża, dwójkę uroczych dzieci. ucałowałam męża gdy szedł odprowadzić dzieci do przeczkola a ja poszłam sie położyć spać.
budze sie (w śnie) a jakś kobieta stoi nademna ze sztyletem w ręce, mój brzuch cały we krwi... widze własne wnęczności..
"dlaczego...?" kobieta przytula sie do mnie i placze "bo kocham twojego męża..." uciekła zostawiając mnie w spazmach śmierci.
i nie żeby to był koniec! potem mi sie śniło że byłam duchem i 2 dni odwiedzalam moich bliskich którzy mnie nie widzieli <najgorsze było to że nie wiedziałam ze jestem ducham> nie widziałam swojego cieni ani odbicia w lustrze.. potem po pary komplikacjach z tymi na górze poszłam do nieba i tu sie sen skończył.
przez tydzień byłam przekonana ze wkrótce umre O_O |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 04-01-2004, 15:59
|
|
|
Fakt, powinienem wspomnieć jeszcze o snach kontrolowanych, idiotycznych i proroczych.
Kontrolowane w przeciwieństwie do tych Yumi u mnie nie przynoszą z reguły żadnych rozwiązań. Po prostu są kontrolowaną wersją zwykłych, ew. fabularnych.
Z proroczych pamiętam tylko jeden: śniło mi się że mam w domu ślepego szczeniaka, który otworzył oczy. W parę godzin po obudzeniu się dowiedziałem się że szczeniak którego mamy wziąć otworzył oczy :P.
Idiotyczne są z reguły połączeniem zwykłych i koszmarów.
I fakt, niektóre koszmary mają fabułę, z tym że nie ma happy endu :P.
A jeszcze jak jesteśmy przy fabularnych, to mają zakończenie otwarte, zamknięte, tudzież urywają się w połowie akcji (co jest wnerwiające :P). |
|
|
|
|
|
Inai Nerse
|
Wysłany: 04-01-2004, 16:02
|
|
|
jak mnie fabularne sie przerywają w połowie akcji to zawsze kilka dni później mam ciąg dalszy ^^"
a czasem śni mi sie kilka razy ten sam fabularny... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|