Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ale miałem piękny sen... |
Wersja do druku |
ka_tka
|
Wysłany: 04-01-2004, 17:21
|
|
|
Fabularne to fajne są... Mi się ostatnio śniło, że byłam na jakiejś dyskotece szkolnej (pomińmy to, że na takie nie chodzę oraz to, że odbywała się ona na dworze, i do tego na terenie podstawówki ^^'') i sama nie wiem skąd miałam w torbie płytki Megumi. Ktoś je wywęszył, puścił i przez cały wieczór nikt nie chciał słuchać nic innego O__o Potem (rano było - dziwne...) podjechał jakiś samochód, facet wyciągnął łapę i chwycił torbę mojej koleżanki. Złapałam za nią i przez jakąs chwilę ciągnęłam się za wozem, aż w końcu zamknęli okno ^^' Wtedy z koleżanką wyruszyłyśmy w ich poszukiwaniu w podróż po jakimś dziwnym, pustym, ale zarazem wyjątkowo ładnym świecie. Cały czas mam przed oczami śliczną scenę - ogromna równina, albo i pustynia, dookoła pasy drzew ze złotymi liściami a samym środkiem przelatuje chyba z tysiąc białych gołębi, jakby uciekających przed pociągiem (takim starym, sprzed wieków, czarnym, no jak on się nazywa? ^^''), a właściwie przed samą lokomotywą... Szkoda, że nie umiem malować, ładny obraz by powstał ^___^ |
|
|
|
|
|
Xella
|
Wysłany: 25-02-2004, 10:50
|
|
|
Sny???? Hmm... ze Slayersami to chyba ze trzy, cztery miałam...
Jak Xellosik mi pomógł i siem ożeniliśmy^^
Potem jakoś śnił mi się ślub Zela i Liny^^ i jak Amelia wyraziła sprzeciw to Lina napuściła na nią meduzę^^ Ja byłam druchenką i stałam w parze z Xellem^^ (Xell!!!!! Leki na uspokojenie!!!!Szybko!!!).
A potem to w ogóle jakaś saga. Lina i Zel mają synka Phibiego a ja i Xell Gava!!!! I jakieś takie perypetie różne, już dokładnie nie pamiętam. Ale wiem, że końcówka tego snu była koszmarna!!!! Przyszła do nas Luna i zobaczyłam jej twarz!!! Jakieś pioruny zaczęły strzelać i ...się obudziłam bo mi grad zaczął walić w szyby:(...
A trzeci to tylko trochę Slayersowski. Śnił mi się polski (moja polonistka jest wariatką jak nie mazoku^^). I kazała mi zrobić referat o potworach. I zrobiłam... miał tytuł : "Świat, chronologia i mazoku">wiem, że debilne< na podstawie powieści "Slayers". I gadałam całą lekcję o Xellosie, płci, złości, mocach i tym podobnych. A najlepsze, że dostałam z tego 6!!!^^ Gdyby tak mogło być.... |
|
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 29-02-2004, 01:46
|
|
|
ja miałem fajny sen
ściło mi się że jestem automatem do coli i prowadzę konwersacje o świecie z parkometrem, a wszystko to w scenerii nuklearnej III wojny światowej. ten sen miałem 3 razy |
_________________ przepraszam wszystkich |
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 29-02-2004, 01:49
|
|
|
mi sie dzisisj śnio ze byłam w obozie koncentracyjnym. ustawili nas w dwuszeregu i zazali sie rozdielić po pięć na drewniane przemoczone biegunką łóżko. Modliłam sie o nóż by sie zabić. Obmyśla;am plany ucieczki bo podpadłam kapo okradając go. na końcu powiedzieli mi że to wycieczka dydaktyczna _^_.
co za sen _^_ |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-08-2004, 20:30 Reaktywuję temat... dlaczego? Bo tak!
|
|
|
Pozwolę sobie reaktywować ten topic, bo mi się niezmiernie podoba i basta!
Jeśli chodzi o sny stricte mangowe to miałam sny wyłącznie Slayersowe (a jeśli jakieś inne, to nie pamiętam). No to tak. Kiedyś sniło mi się, że Amelia została porwana przez jakiegoś wampira... i na tej podstawie powstał "Flame" XD Kilka dni później przysniło mi się, że Lina i Gourry wzieli ślub a potem robili sobie bachora ==' To był dziwny sen. I to tyle jeśli chodzi o sny mangowe.
Pozostałe moje sny nieraz są w scenerii mangowej, choć nie są związane z żadną serią. W ten sposób wyszło mnóstwo artów i pomysłów na opowiadania... Dokładnie dwa dni temu przyśniło mi się coś, co można nazwać "Koszmarem w krainie słodkich wróżek".
Lud "wróżkopodobnych" (które później nazywać będziemy Faerie ^^) to z pozoru szczęśliwe, piekne istotki, którym o świcie wyrastają motylkowe skrzydełka, a o zachodzi te skrzydełka im znikają. Jak to zwykle bywa, z pozoru. Ja byłam Faerie tuż przed osiągnięciem pełnoletności (przy czym NIE wiem, ile lat powinna mieć pełnoletnia Faerie ^^) i miałam sporo problemów. Kraina Faerie miała dwa zasadnicze problemy: zarazę i bestię. Pierwszy objaw zarazy to zmiana koloru skóry na dłoniach i przedtramionach, potem osłabienie organizmu, a nastepnie długa, powolna i bolesna śmierć ^^ I moja najlepsza przyjaciółka właśnie jest w stadium osłabienia organizmu :( Co do bestii - jest to wilkopodobna istota, która każdej nocy zżera conajmniej 10 Faerie ^^ Innymi słowy:sielanka. Każdej pełni Faerie mają szanse na ucieczkę - uprzednio wylosowana 15-ka rusza o zmierzhu na południe, gdzie podobno świat jest lepszy, nie ma zarazy ani bestii. Ofkorz to nie wygląda tak różowo. A więcej nie będę opisywać, bo napiszę opowiadanie na podstawie tego snu ^^ Resztę moich snów kiedy indziej, bo wam się nie będzie chciało czytać :P |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-04-2006, 15:06
|
|
|
Zreanimuję temat, bo miałam dzisiaj sen wybitnie fazowy... Otóż śniło mi się, że odwiedzili mnie Totem i Miya, przy czym Totem dał mi w prezencie czarnego kota, którego ja natychmiast zgubiłam, po czym z Miyą szukałyśmy tegoż kota na dworcu głównym w Gdańsku. Kota rozumiem, bo czytałam wczoraj fika o Krzywołapie, ale Totem z Miyą? :> Dziubki, przyznajcie się, kombinujecie coś? :> |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 24-04-2006, 17:25
|
|
|
Nie wiem jak Totem, ale ja od razu przyznaję się bez bicia, że o niczym nie wiem ani (jeszcze) nie kombinuję! Chociaż jeśli Ci się kiedyś zgubi jakiś kot, daj znać, pomogę w szukaniu (taaa, gdzie Legnica, a gdzie Gdańsk, oł łel :P).
Chlip, a ja większości swoich snów nie pamiętam, zaledwie same porozrzucane skrawki.. T_T |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-04-2006, 21:27
|
|
|
>_>
<_<
<gwiżdże niewinnie, patrząc w inną stronę>
mm?
Dworzec główny w Gdańsku, powiadasz?
A właziliśmy do Empiku?
Tam obok jest taka dziwna winda, możnaby się w niej np. zgubić...
Albo może obok, na tym obniżonym placyku?
Czy łaziliśmy po peronach? ^__^ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-04-2006, 01:30
|
|
|
A wiesz, że nie pamiętam... Pamiętam tylko, że byłam przeświadczona, że to dworzec w Gdańsku. To pewnie trauma przez dwugodzinne dojazdy na zajęcia. >.> |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 25-04-2006, 19:18
|
|
|
moje sny są zawsze bardzo pomieszane, pełne dziwacznych zdarzen, niesamowitych przygód i wielu ciekawych rzeczy. może dlatego, że odzwierciedlają moje marzenia, związane głównie z ciekawym życiem. czasami mam inne marzenia i w tedy mam też inne sny |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-08-2006, 08:58
|
|
|
Śniło mi się dziś, że będąc w bliżej nieokreślonym mieście i wstępując do knajpy z chińskim żarciem trafiłem na zjazd około 10 taunków. Wiem, że byli tam Zeg i Seri chyba...
Jakoś się podczepiłem, a potem znalezliśmy się u mnie w domu, gdzie zjazd miał nocować (liczba osób powiększyła się chyba do 32). Co ciekawe mama nie miała nic przeciwko temu, żeby w m4 spało tyle ludzi, zaznaczyła tylko, żeby ludzie aby nie spać w parach mieszanych (było bodaj 20 przedstawicielek płci pięknej). Koniec końców jednak tanuki wybrały spanie w jakiejś większej budzie, którą we śnie posiadał przy domu jeden z moich znajomych z klasy. Zkaręcony sen strasznie, ale to u mnie standard (pominąłem parę wątków pobocznych :P |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:01
|
|
|
Zakręcony? Powiedziałbym, że realistyczny;p. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:18
|
|
|
Cytat: | liczba osób powiększyła się chyba do 32) | Brzmi znajomo ==
Parę dni temu śniło mi się iż jestem bojówkarzem - terrorystą samobójcą (odpowiedni pas ze staromodnym dynamitem miałem) Młodzieży Wszechpolskiem.
Podobno obudziłem się z krzykiem >3 |
|
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:46
|
|
|
Keii napisał/a: | Śniło mi się dziś, że będąc w bliżej nieokreślonym mieście i wstępując do knajpy z chińskim żarciem trafiłem na zjazd około 10 taunków... |
Widze ze zjazdy pozostawiają lekkie zmiany w psychice ;), heh, może kiedyś tez się mi uda wybrać :) |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:52
|
|
|
gadrael napisał/a: | Widze ze zjazdy pozostawiają lekkie zmiany w psychice ;), heh, może kiedyś tez się mi uda wybrać :) |
Tyle, że ja właśne nie byłem na zjeździe ;> |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|