Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 11-12-2009, 17:15
|
|
|
Update:
Bo się nagle okazło, że mój egzemplarz książki ma kilka niezadrukowanych stron, przez co wypadł mi kawałek rozmowy i wyjaśnień ze strony jednego z bohaterów. Mam ochotę kogoś elegancko zjechać.
Bo chrzaniony stan podgorączkowy zdaje się subtelnie sugerować, że zabawa jeszcze nie skończona. Po prawie trzech tygodniach kurowania się. |
|
|
|
|
|
DeadJoker
Soul Loser
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-12-2009, 18:53
|
|
|
Bo myślałam, że Kloszard z workiem jest najdziwniejszym osobnikiem, jakiego zobaczę w tym roku szkolnym, ale wczoraj spotkałam Pijanego Oszołoma z Akordeonem i Sztucznymi Kwiatkami.
Siedzę sobie w tramwaju, a tu wchodzi taki Oszołom (mógł mieć ze 40 lat) i zapijaczonym, ochrypłym głosem krzyczy, że ktoś ma mu ustąpić miejsca. I oczywiście przyczepił się do mnie. Po krótkiej wymianie argumentów (podczas której próbowałam go przekonać, że nie ustąpię, bo walczyłam w Wietnamie i jestem kombatantką) zaczął mi wygrażać, że pójdę do piekła. W końcu wysiadł. Dowiedziałam się jeszcze, że jest po dwóch piwach i zamierza wypić następne.
No przecież nie będę ustępować miejsca gościowi, który jest w sile wieku, zdrowy i jeszcze nieuprzejmy i pijany.. |
_________________ Za czasów rycerstwa, smoków i komuny
Nim łamanie kołem całkiem wyszło z mody
Gdy inkwizytorzy nosili shotguny
Autor tego posta przeżywał przygody
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-12-2009, 20:13
|
|
|
Bo naJUkochańsza wiTryna z UBEr filmikami zażądała od osoby, która co tydzień dodawała na koncie translacje z VN Umineko, żeby zdjęła filmiki i procederu zaprzestała. Akurat jak chciałam zobaczyć ten fragment, bo wcześniejszych z Ange nie mogłam psychicznie przetrzymać, a te z testem i walką widziałam. W dodatku z komentarzy na LJ wynika, że sceny z Beatrycze (i Battlerem) została w anime przycięte. Mam ochotę dorwać tego ktosia, któremu przeszkadzało to tłumaczenie i zrobić mu krzywdę! Arrrghh...
Dlaczego jak polubię jakąś serię to muszą być takie jazdy. Chyba tylko manga im się jakoś udała, ale ostatnio jakoś nie ma nowych tłumaczeń... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 11-12-2009, 20:47
|
|
|
Tren, a co powiesz, jak ja muszę czekać na Blazer drive, bo niektórzy z tłumaczeniem się nie śpieszą, a zalegają z chapterami z około pół roku |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-12-2009, 21:50
|
|
|
Ponad półroczne czekanie też mam za sobą. Tyle czekałam na zobaczenie nowego odcinka Gintamy. W dodatku utknęłam w połowie Shinsengumi arc. Mój wewnętrzny fangirl cierpiał.
Tyleż samo czekania na drugi sezon Code Geass.
I czekanie na nowe rozdziały mang w ramach ćwiczenia cierpliwości. Przy tej okazji też ponarzekam, bo wczoraj przeczytałam przypadkiem duży spojler do nowego rozdziału FMA. Szlag! |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
|
Wysłany: 11-12-2009, 22:43
|
|
|
Bo okres przedświąteczny mnie dobija, a rodzina jeszcze bardziej. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-12-2009, 18:29
|
|
|
hm...bo właśnie mi chomiczek umarł... |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-12-2009, 19:39
|
|
|
Bo epic fail w drukarni. Jak Ouran kocham ktoś tego cholernego Jacka przeklął, albo mnie, jedno z dwojga! Bo to już NIE jest śmieszne... |
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 13-12-2009, 02:34
|
|
|
Bo ostatnie 2 tygodnie przed Świętami. A tutaj 2 kolokwia, 2 konsultacje i kartkówka + sprawdzian z angielskiego. A po Świętach mam miesiąc nauki na 6 egzaminów. Hahaha. 6 egzaminów....ta, na pewno to zdam. Ech......sypie mi się, oj, sypie... |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 13-12-2009, 13:55
|
|
|
Bo śnieg. Wszędzie biało. Zuo.
Bo myśl o Świętach (czyt. zjeździe rodzinnym) mnie dobija. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 13-12-2009, 19:42
|
|
|
Bo medycyna tradycyjna nie działa, leki przeciwbólowe też. Ssssłodko >.< |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 13-12-2009, 20:54
|
|
|
Bo przez szkołę po raz kolejny mogę sobie odpuścić oglądanie anime(poza 1 odc dziennie na Hyperze)... |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 13-12-2009, 20:54
|
|
|
Urufu napisał/a: | Bo śnieg. Wszędzie biało. Zuo.
Bo myśl o Świętach (czyt. zjeździe rodzinnym) mnie dobija. |
Podpisuję się pod tym! Tyle, że póki co raczej dotkliwy chłód zamiast śniegu. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 13-12-2009, 20:59
|
|
|
Bo tu nie ma śniegu TT____TT Czeeeemu?! Brak śniegu to brak czekolady po wygranym zakładzie. No i ja kocham śnieg. Chlip, w domu był...
Bo zjadłam COŚ i teraz mi źle... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 14-12-2009, 01:10
|
|
|
Bo przez ostatnie kilka godzin bolała mnie głowa. Teraz też boli, ale po prysznicu i zażyciu tabletki (zwykle nie zażywam, ale czasami po prostu inaczej się nie da) czuję się już nieco lepiej. Wcześniej nie mogłam nawet wyartykułować krótkiego zdania, bo miałam wrażenie, że mi głowa pęknie. Myślałam, że umrę na tym trzygodzinnym przedstawieniu. Zacznę walić czołem w fotel przede mną albo oskubię sobie palce do krwi. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
|