Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 22-02-2012, 07:35
|
|
|
Cytat: | Uchyl sobie okno, zamknij jak się zacznie robić za zimno i tak w kółko. Zdecydowanie mniej psychozogenne niż sztuczny upał w środku zimy. |
Bardzo mądre, a potem człek dziwi się czemu takie rachunki za ogrzewanie. Od razu przypomina pewne spotkanie spółdzielcze w sprawie podzielników. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 22-02-2012, 07:59
|
|
|
Jednym z mniej przyjemnych doświadczeń dnia jest konieczność odłożenia kanapek z nutellą na później. ._. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-02-2012, 08:01
|
|
|
Caladan napisał/a: |
Bardzo mądre, a potem człek dziwi się czemu takie rachunki za ogrzewanie. Od razu przypomina pewne spotkanie spółdzielcze w sprawie podzielników. |
Zakładam, że Loko nie może sobie tych grzejników po prostu przykręcić, więc co proponujesz, żeby zrobił? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 22-02-2012, 08:27
|
|
|
Skleroza boli. Zapomniałam że laborki Na Zadupiu [tm] zaczynamy dopiero za 3 tygodnie. Także bardzo (nie)radośnie zmartwychwstałam po 6 rano i pojechałam Na Zadupie [tm]. Po czym zaczaiłam, że dzisiaj ich nie ma, jak nikt poza mną z mojej grupy tam nie zmierzał. A teraz już się nie zdrzemne, bo kolejne są na 10:30. FML. |
|
|
vries
|
Wysłany: 22-02-2012, 17:48
|
|
|
PKP wycięło wszystkie połączenia na trasie Gliwce-Bytom i muszę sobie szukać nowej roboty, bo nie mam czym dojechać. To znaczy mam, ale trwałoby to pół dnia. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 22-02-2012, 19:00
|
|
|
Vodh napisał/a: | Uchyl sobie okno, zamknij jak się zacznie robić za zimno i tak w kółko. Zdecydowanie mniej psychozogenne niż sztuczny upał w środku zimy. |
Tak staram się robić, ale gdy temperatura jest odpowiednia dla mnie, ciepłolubny znajomy z terrarium może mieć inne zdanie. Grzejników przykręcić się nie da i nigdy nie dało =='
Najgorsze są nocne dylematy: zostawić okno otwarte do rana i skrobać wijowi szron (przesadzam, choć raz taka sytuacja zdarzyła mi się z ptasznikiem) czy zostawić zamknięte i rano wyślizgiwać się z przepoconego koca.
Dzisiaj jest jakoś lepiej, ale i tak liczę na szybkie zakończenie sezonu grzewczego i późne nadejście lata. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 22-02-2012, 19:45
|
|
|
Weź duży ręcznik porządnie zamocz w lodowatej lodzie i rzuć na kaloryfer tak żeby był rozłożony na większości żeberek i je zasłaniał. Trochę obniży temperaturę i zwiększy wilgotność w pokoju, co jest bardziej komfortowe. W razie potrzeby jak już ręcznik wyschnie znów moczysz i tak samo. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 22-02-2012, 19:48
|
|
|
Możesz też spróbować spać pod samą poszewką/prześcieradłem. Ja tak robiłam w lecie. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Riv3n
|
Wysłany: 22-02-2012, 20:36
|
|
|
Mój plan na wieczór kawa + papieros nie wypalił bo papierosy mi się skończyły a nie mam kasy na następną paczkę, świat jest okrutny :( |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 22-02-2012, 21:18
|
|
|
Sasayaki napisał/a: | Możesz też spróbować spać pod samą poszewką/prześcieradłem. Ja tak robiłam w lecie. |
Ja mam taki cienki, spsuty śpiwór, który robi za koc.
Nanami, dziękuję za radę. Dostosuję się. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-02-2012, 06:03
|
|
|
Caladan napisał/a: |
Tja. Naucz się czytać. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Whisper
ot, zwykły Księciunio
|
Wysłany: 24-02-2012, 21:29
|
|
|
Nienawidzę, po prostu nienawidzę, gdy ktoś zdradza mi całą fabułę książki (w tym zakończenie, postaci które umierają, wątek miłosny i ciekawostki), gdy jeszcze jej nie ukończyłam. Ba! Zaczęłam ją dopiero co. A teraz zero przyjemności z przeczytania czegoś, o czym już wiedziałam. Przeklinam Cię ojcze!
Dodatkowo: jestem głodna, a o tej godzinie źle to wróży. Zostaje tylko przecierpieć do rana, chociaż pewnie znowu obudzę się z naczyniami pod poduszką, nie zdając sobie sprawy, skąd one się tam wzięły. Ot, zagadka. |
_________________ Mówią, że jeśli człowiek mówi do Boga, to jest to modlitwa, ale jeśli Bóg mówi do ciebie, to jest to schizofrenia? - Fox Mulder
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 24-02-2012, 21:38
|
|
|
Whisper napisał/a: | nienawidzę, gdy ktoś zdradza mi całą fabułę książki |
Nigdy byś się nie domyśliła, że zabójcą jest mleczarz.
Whisper napisał/a: | jestem głodna, a o tej godzinie źle to wróży. |
Późne posiłki generują bardzo fajne koszmary, jedz! :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Whisper
ot, zwykły Księciunio
|
Wysłany: 24-02-2012, 21:42
|
|
|
Co do mleczarza to z pewnością, haha :D Natomiast:
BOReK napisał/a: | Whisper napisał/a:
jestem głodna, a o tej godzinie źle to wróży.
Późne posiłki generują bardzo fajne koszmary, jedz! :D |
Fajne koszmary?! I to miałoby mnie przekonać?! Takowoż: idę zajrzeć, co ja w takim razie mam w lodówce ^^ |
_________________ Mówią, że jeśli człowiek mówi do Boga, to jest to modlitwa, ale jeśli Bóg mówi do ciebie, to jest to schizofrenia? - Fox Mulder
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 24-02-2012, 22:57
|
|
|
Whisper napisał/a: | Fajne koszmary?! I to miałoby mnie przekonać?! |
YES! Niewiele jest rzeczy fajniejszych niż dokopanie przerażającej istocie, która w efekcie zmienia się w przerażoną. |
|
|
|
|
|
|