Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
O futbolu dywagacje |
Wersja do druku |
Tabris
Snowflake
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 30-11-2011, 22:21
|
|
|
Kręcina odwołany. Najzabawniejszy w tym wszystkim jest fakt, ze wniosek o dymisje zgłosił sam Lato. |
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 30-11-2011, 22:49
|
|
|
A to przypadkiem nie było tak, że został przez resztę działaczy do tego "delikatnie zachęcony" (znaczy postawiony pod murem)?
W każdym razie dobrze się stało. Jeden mniej. Została już tylko całą reszta tego związku :P |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 01-12-2011, 15:15
|
|
|
wczoraj obejrzałem fajny komentarz z jednego z związku. Powiedział mniej więcej tak. Powinno się pozbyć Latę , Wszystkich związkowców i mnie, bo jestem w tym związku. Polska piłka stoczyła się na dno:).
Edit jutro jest losowanie par na Euro 2012 |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 03-12-2011, 18:53
|
|
|
Jak wam podoba się losowanie:). |
Even for a little while
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 03-12-2011, 19:04
|
|
|
W jednej grupie są pijacy, bankruci i mięczaki. A oprócz nich Grecja, Rosja i Czechy. >] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 04-12-2011, 17:47
|
|
|
Z Kręciny zrobili kozła ofiarnego. Kogoś musieli zdymisjonować, żeby sprawiać wrażenie, że coś się dzieje. Zmiana prezesa zresztą nic nie da. Tej instytucji jedna osoba nie uleczy. Potrzebna jest bomba, a potem trzeba to zaorać i posiać kartofle. Tymczasem nowa Minister Sportu pisze listy do UEFA. Widać nie wie, że to jedna i ta sama mafia. To właśnie UEFA (albo FIFA, jeden pies) groziła nam wykluczeniem z rozgrywek międzynarodowych gdy wprowadzono kuratora do związku bo związek ma być niezależny, a nie upolityczniony.
Losowanie zupełnie mi się nie podoba.
Pamiętam bowiem ten optymizm gdy mieliśmy grupę z Koreą, Portugalią i USA lub Niemcami, Austrią i Chorwacją albo Ekwadorem, Kostaryką i Niemcami. Z każdej z tych grup mieliśmy wyjść. Z tej też nie mamy prawa nie wyjść (zwłaszcza, że gramy u siebie). Tymczasem pewnie będzie jak zwykle. Dlatego miałem nadzieję na grupę śmierci z Anglią/Niemcami, Szwecją i Francją/Danią. Pewnie dostalibyśmy od każdego po 5:0 i poznalibyśmy swoje miejsce we wszechświecie, ale przegrać z takimi potęgami to nie wstyd i bylibyśmy świadkami niezłych widowisk. Może była by jakaś dramaturgia. Czasem obrona Częstochowy nam wychodzi. A teraz będziemy świadkiem 270 minut kopaniny z udziałem naszych po której i tak odpadniemy. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 04-12-2011, 18:15
|
|
|
Dembol napisał/a: |
Z Kręciny zrobili kozła ofiarnego. Kogoś musieli zdymisjonować, żeby sprawiać wrażenie, że coś się dzieje. |
Tak, a poza tym w tym związku pozostali nadal tacy sami krętacze jak Kręcina, tylko mniej medialni.
Dembol napisał/a: | Tej instytucji jedna osoba nie uleczy. Potrzebna jest bomba, a potem trzeba to zaorać i posiać kartofle. Tymczasem nowa Minister Sportu pisze listy do UEFA. Widać nie wie, że to jedna i ta sama mafia. |
Fakt, PZPN jest niereformowalny... I wątpię by ktoś to zmienił, bo ten cały beton jest nie do ruszenia. Jedyne wyjście to zbudować nową organizacje i stworzyć dla niej odpowiednie struktury. Tylko to by wtedy długo trwało i dodatkowo bylibyśmy z rozgrywek piłkarskich wykluczenie na kilka lat.
Dembol napisał/a: | osowanie zupełnie mi się nie podoba.
Pamiętam bowiem ten optymizm gdy mieliśmy grupę z Koreą, Portugalią i USA lub Niemcami, Austrią i Chorwacją albo Ekwadorem, Kostaryką i Niemcami. Z każdej z tych grup mieliśmy wyjść. Z tej też nie mamy prawa nie wyjść (zwłaszcza, że gramy u siebie). Tymczasem pewnie będzie jak zwykle. Dlatego miałem nadzieję na grupę śmierci z Anglią/Niemcami, Szwecją i Francją/Danią. Pewnie dostalibyśmy od każdego po 5:0 i poznalibyśmy swoje miejsce we wszechświecie, ale przegrać z takimi potęgami to nie wstyd i bylibyśmy świadkami niezłych widowisk. Może była by jakaś dramaturgia. Czasem obrona Częstochowy nam wychodzi. A teraz będziemy świadkiem 270 minut kopaniny z udziałem naszych po której i tak odpadniemy. |
Ogólnie grupa jest dla nas wymarzona. Ruscy, Czesi, czy Grecy prezentują podobny do nas poziom. Kluczem do wszystkiego będzie mecz otwarcia z Grecją. Jeśli go wygramy to będzie dobrze. Jeśli przegramy to wiadomo... A co do samego losowania, to ze względu na to, że nie mam skłonności masochistycznych nie chciałem by wylosowano dla nas Niemców. W ostatnich latach już wystarczająca nam nakładli. Starczy tego. |
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 12-12-2011, 12:48
|
|
|
To się Brożek nawojował.Grzeje tam lawę odkąd tam trafił, wiec nie widzę sensu by Smuda go dalej powoływał do kadry. |
|
|
Tabris
Snowflake
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 22-12-2011, 19:57
|
|
|
Dla mnie samoobrona
Sędzia popełnił moim zdaniem gafę, a trener Az zrobił prawidłowo, aby jego piłkarze zeszli z boiska. |
Even for a little while
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 22-12-2011, 20:09
|
|
|
Zawodnik jak najbardziej zasłużenie dostał czerwoną kartkę. To nie było sportowe zachowanie. To nie było zachowanie, które można popierać, czy choćby tolerować. W żadnym wypadku piłkarz nie może kopać kibica. Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. Ale...
Szkoda, że ten baran dał radę się mniej więcej zasłonić. Może jakby dostał te kopniaki gdzieś, gdzie naprawdę boli, to by jego móżdżek zaczął funkcjonować. Wcale mi go nie żal. Jednak osoba publiczna, taka jak piłkarz nie może się zachowywać w ten sposób. Zwłaszcza na meczu.
Przez jednego idiotę pewnie narobił sobie sporych problemów. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 22-12-2011, 20:32
|
|
|
Z takimi bandytami, lub jełopami trzeba działać ofensywnie, bo lubią wyciągać ostre rzeczy, gdy przegrywają . Jak ochrona dopuściła do wyskoczenia takiego chłoptasie to nie dziwię się bramkarzowi jego zachowania. On stał z tyłu od nadchodzącego gościa i działał pod wpływem impulsu.
Z tego co wiem Trener drużyny przeciwnej dosyć znana osobistość holenderskiej piłki skomentowała to zdarzenie. w ten sposób. Najbardziej mnie ujęło jak jacyś tam kibice drużyny przeciwnej zaczęli bić brawo za skopanie chuligana;).
"I saw that Esteban was attacked and that he defended himself," De Boer said to Eredivisie Live after the game was abandoned.
"I don't know how I would have reacted but I can definitely understand Esteban's reaction." |
Even for a little while
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 22-12-2011, 22:05
|
|
|
Caladan napisał/a: | Dla mnie samoobrona |
Na początku tak, a później to już tylko wyładowywanie agresji na tym pajacu.
Luik napisał/a: | Zawodnik jak najbardziej zasłużenie dostał czerwoną kartkę. To nie było sportowe zachowanie. | Tak Luik, to nie było sportowe zachowanie ;p
Cytat: | Przez jednego idiotę pewnie narobił sobie sporych problemów. |
Cóż nie musiał do niego doskakiwać z kopniakami, ale mimo wszystko Holenderska federacja piłki nożnej i tak anulowała mu tą kartkę. Wzięli go w obronę pewnie dlatego bo uznali, że z bandytyzmem trzeba walczyć na wszelkie możliwe sposoby. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|