Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ankieta: zjawisko homoseksualizmu |
Homoseksualizm jest zjawiskiem: |
Szkodliwym |
|
27% |
[ 19 ] |
Nieszkodliwym |
|
72% |
[ 50 ] |
|
Głosowań: 69 |
Wszystkich Głosów: 69 |
|
|
|
Wersja do druku |
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-05-2010, 20:07
|
|
|
Zagłosowałam na nieszkodliwe. Nie wpływa to na mój sposób postrzegania jako człowieka a co kto i z kim robi to jego sprawa |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Satoshi
Yaoi Fanboy :3
|
Wysłany: 16-05-2010, 20:25
|
|
|
Nieszkodliwy. A tak właściwie to nasuwa mi się pytanie co dokładnie miało by być szkodliwe.
Brak potomstwa? Nie sądze by to miało jakiś wielki wpływ na populacje ludzi w skali globalnej - mało tego, sądze że gdyby było nas połowe mniej to by nam dobrze zrobiło. ;p
"Zaburzenie estetyki"? Myśle, że jeżeli kogoś obrzydza widok 2 mężczyzn lub kobiet trzymających sie za ręce, to naprawde ma problem. A jeśli chodzi o jakieś obściskiwania się, pocałunki itp. publicznie, to IMO jest to niesmaczne niezależnie od płci czy orientacji - to dla mnie poprostu buractwo. :)
Hmmm co jeszcze może być szkodliwe... yy... adopcja? Wydaje mi się, że sama w sobie nie była by szkodliwa, bo to trochę tak jak by odmawiać praw rodzicielskich samotnym rodzicom, i argumentując to "Dziecko potrzebuje obojga rodziców!!". Ale mimo wszystko raczej na daną chwilę był bym takim adopcją przeciwny. Wydaje mi się, że społeczeństwo nie jest jeszcze na to gotowe, i takie dziecko spotkało by się z 2 razy gorszym traktowaniem niż sami homoseksualiści. Ale nie ma co wchodzić w ten temat głębiej... :P
Tak więc myśle, że to "zjawisko" nie jest szkodliwe samo w sobie. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 16-05-2010, 21:17
|
|
|
Ech, faktycznie, chyba byłam nieprecyzyjna. Słowa "szkodliwe" i "nieszkodliwe" wydawały mi się po prostu lepsze od "złe" i "ni ziębi ni grzeje". Chodzi tu o czysty, suchy "pozytyw-negatyw" tylko tyle. Chodzi tu o samo zjawisko, nie adopcje, estetykę i tym podobne.
Uff... naprawdę ciężko napisać coś jeszcze, bo to mogłoby zasugerować coś co zepsułoby całe badanie.
Proszę pamiętać że podchodzę do rzeczy pod względem historycznym.
I dziękuję Mai za książkę, zajrzę :] |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-05-2010, 21:29
|
|
|
Satoshi napisał/a: | Wydaje mi się, że sama w sobie nie była by szkodliwa, bo to trochę tak jak by odmawiać praw rodzicielskich samotnym rodzicom, i argumentując to "Dziecko potrzebuje obojga rodziców!!". |
To kompletnie nie tak. Samotni rodzice są samotnymi rodzicami, bo urodziło im się dziecko, to ich dziecko. Co innego pozwalanie rodzicowi na wychowywanie własnego dziecka mimo tego, że ma pewne trudności, a co innego dawanie go obcym ludziom. Zestaw czynników potrzebnych do tego, by dziecko rodzicom odebrać powinien mimo wszystko różnić się od tego potrzebnego by komuś bezdzietnemu dziecko ofiarować. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-05-2010, 21:38
|
|
|
W takiej formie w jakiej zostało zadane mogę na pytanie odpowiedzieć tylko w jeden sposób - nie wiem. Nie znam się na tym, nie uważam, bym miał prawo się wymądrzać, więc nie zamierzam zmyślać - a jeżeli Sas miała na myśli moją opinię na ten temat to zdecydowanie źle ujęła pytanie.
(na usprawiedliwienie powiem, że studia mnie spaczyły - przywiązuję dużą wagę do precyzji wypowiedzi i nie obraziłbym się, gdyby reszta ludzkości też tak robiła) |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Satoshi
|
Wysłany: 16-05-2010, 22:00
|
|
|
Vodh napisał/a: | Satoshi napisał/a: | Wydaje mi się, że sama w sobie nie była by szkodliwa, bo to trochę tak jak by odmawiać praw rodzicielskich samotnym rodzicom, i argumentując to "Dziecko potrzebuje obojga rodziców!!". |
To kompletnie nie tak. Samotni rodzice są samotnymi rodzicami, bo urodziło im się dziecko, to ich dziecko. Co innego pozwalanie rodzicowi na wychowywanie własnego dziecka mimo tego, że ma pewne trudności, a co innego dawanie go obcym ludziom. Zestaw czynników potrzebnych do tego, by dziecko rodzicom odebrać powinien mimo wszystko różnić się od tego potrzebnego by komuś bezdzietnemu dziecko ofiarować. |
Trochę źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o dosłowne porównanie tych dwóch rzeczy, tylko raczej o obalenie tego dziwnego (w moim przekonaniu) argumentu, który zresztą często słysze. Sam chyba przyznasz, że owy argument brzmi conajmniej głupio w obu przypadkach. |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 16-05-2010, 23:17
|
|
|
Homoseksualizm jest szkodliwy jedynie w sferze kopulacyjnej. Z ich związku nie zrobią się dzieci,a rodzina stworzona przez nich będzie nie zdrowa psychiczne (szkoda dzieci). Na ich emerytury muszą w Polski społeczeństwie płacić dzieci związków heteroseksualnych, czyli taka osoba jak ja traci. Po za tym nie przeszkadzają dopóki nie zaczynają manifestować.
Jak chodzi o zbytni rozrost ludzi na ziemi, matka natura wymyśliła wojnę, która również przyspiesza rozwój ludzkości.
Moja tolerancja jest bliżej szkodliwości, ale nie zagłosowałem. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-05-2010, 23:30
|
|
|
Crofesima napisał/a: | A stare panny też są szkodliwe? |
Well, jeżeli przyjąć, że homoseksualiści "są szkodliwi", to nie ma bata - stare panny i starzy kawalerowie również. Jedni i drudzy są tak samo nieproduktywni, ale single przynajmniej w części przypadków z własnej woli. A ponieważ ich "styl życia" jest dla olbrzymiej większości populacji bardziej atrakcyjny niż "styl życia" homoseksualistów to cóż - wedle tej logiki są prawdziwą zarazą, przy której kochający inaczej to mały pikuś. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-05-2010, 23:42
|
|
|
Caladan napisał/a: | ,a rodzina stworzona przez nich będzie nie zdrowa psychiczne |
...że jak proszę? Jeśli miałeś na myśli, że dziecko nie dostanie wzorca mama+tata=rodzina, a w szkole będą się śmiali, to z łaski swojej wyrażaj się jaśniej, a nie porównuj zdrowych ludzi do "chorych psychicznie", ze stwierdzoną jednostka chorobową i udokumentowaną historią choroby psychicznej.
Caladan napisał/a: | Na ich emerytury muszą w Polski społeczeństwie płacić dzieci związków heteroseksualnych, czyli taka osoba jak ja traci. | Tak samo jak płacisz na wszystkich, którzy są bezdzietni, albo samotni.
Caladan napisał/a: | Jak chodzi o zbytni rozrost ludzi na ziemi, matka natura wymyśliła wojnę, która również przyspiesza rozwój ludzkości. | ...W jaki niby sposób a) matka natura wymyśliła wojnę (skoro to pomysł ludzki), b) jak wojna wpływa na przyspieszenie rozwoju ludzkości? |
|
|
|
|
|
Satoshi
|
Wysłany: 17-05-2010, 00:10
|
|
|
Caladan napisał/a: | Moja tolerancja jest bliżej szkodliwości, ale nie zagłosowałem. |
Tak, to mi przypomina, że istnieje tolerancja i tolerancja... Ostatnio rozmawiałem ze znajomymi i akurat nawinął się temat rasizmu. I muszę zacytować wypowiedź jednej znajomej, "Ja jestem tolerancyjna ale osobiście uważam, że murzyni do asfaltu."... Mi poprostu ręce opadły i stwierdziłem że nawet nie ma sensu dalej dyskutować.
Caladan napisał/a: | Na ich emerytury muszą w Polski społeczeństwie płacić dzieci związków heteroseksualnych, czyli taka osoba jak ja traci. |
Nie jestem ekspertem w dziedzinie prawa, ale czy emeryci z dziećmi i wnukami nie dostają emerytur czy poprostu ich dzieci je płacą, bo nie rozumiem. :x |
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-05-2010, 07:48
|
|
|
Caladan napisał/a: | Na ich emerytury muszą w Polski społeczeństwie płacić dzieci związków heteroseksualnych, czyli taka osoba jak ja traci. |
Ta. Osoby bez dzieci płacą większe podatki, niż dzieciate, bo nie dotyczy ich cały szereg ulg. Homoseksualiści w dodatku nie mogą się wspólnie rozliczać, co w sporej ilości przypadków powoduje, że płacą większe podatki, niż para, rozliczająca się razem. Ergo - póki co geje nas utrzymują, nie odwrotnie.
Co do emerytur, ZUS się sypie tak czy siak i jakoś nie sądzę, żeby nawet przymusowa reorientacja wszystkich homo miała tu pomóc... Ja na emeryturę z ZUSu nie liczę w każdym razie, odkładam na 2 i 3 filarze i na koncie oszczędnościowym. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-05-2010, 08:14
|
|
|
Caladan - były badania. Nie ma żadnych, powtarzam ŻADNYCH, naukowych podstaw, żeby twierdzić, że dzieci wychowywane w związkach homoseksualnych rozwijają się gorzej od dzieci z rodzin tradycyjnych - pod wszystkimi względami. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-05-2010, 08:17
|
|
|
Irian napisał/a: | odkładam na 2 i 3 filarze i na koncie oszczędnościowym. |
Oj, to pilnuj, bo tam jeszcze większe szulerstwo jest czasem, niż w ZUSie.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-05-2010, 08:57
|
|
|
Historia pokazuje, że obiektywne badania po latach okazują się zupełnie błędne (ostatnio chyba nawet szybciej dzięki mediom masowym). Tak samo i w tym przypadku poczekam na jej weryfikację,
EDIT: Ponieważ w zasadzie lubię znać podstawę, gdy ktoś się na coś powołuje, to tak samo tutaj chętnie dowiem się kto badał i kiedy, chętnie poczytam. Na poparcie mojej tezy powyżej też mogę co nieco znaleźć, ale wątpię by ktoś nie znał przykładów. ;] |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-05-2010, 09:41
|
|
|
Ekonomia, etyka... Ludzie, co to tutaj ma do rzeczy? Mój mały zaściankowy rozumek podpowiada mi od razu, że TO jest złe i szkodliwe i nie ma żadnego usprawiedliwienia. Trędowatemu chociaż współczuć można, bo chory i cierpi i sam nie wybierał, a tu? Sami wybrali, więc nawet pożałować się nie da. Nie dość, że nienormalni, to jeszcze chcą się w społeczeństwo wpasować. A że to nie choroba? Tym gorzej dla nich, bo wtedy nie ma usprawiedliwienia żadnego. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|