Obsydianowa Kaplica MAC |
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-06-2009, 18:23
|
|
|
Altruista napisał/a: | Właśnie też chciałem napisać, że Shizuku to wolna dusza. No chyba, że Serika szykuje ją dla kogoś. |
Tak, wiem, że jest to wyjątkowo niekonstruktywny spam, ale...
Prych! |
|
|
Velg
|
Wysłany: 14-06-2009, 22:38
|
|
|
Po poście Arii: 0_O :D
Edit: Cóż, przynajmniej od teraz wiem, że mam talent artystyczny. To się ceni :P |
|
|
Velg
|
Wysłany: 15-06-2009, 12:08
|
|
|
Niniejszym mianuję Ryuzakiego generałem-porucznikiem (w reorganizowanej armii MACu najwyższy stopień generalski) oraz szefem Wojskowych Służb Porządkowych. Sam zaś zamieniam swój tytuł Najwyższego Jenerała na stopieńł konetabla. |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-06-2009, 16:29
|
|
|
Ojej jak uroczo^_^ |
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 15-06-2009, 16:29
|
|
|
jeśli chodzi o mnie to ja lubie krótkie posty =]
...
nie doceniłam Cie nie schlebiaj sobie =D |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Echu_17
|
Wysłany: 16-06-2009, 17:58
|
|
|
Velg napisał/a: | Niniejszym mianuję Ryuzakiego generałem-porucznikiem (w reorganizowanej armii MACu najwyższy stopień generalski) |
Nie ma czegoś takiego jak generał-porucznik
Shizuku napisał/a: | Ojej jak uroczo^_^ |
Z której strony? |
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 16-06-2009, 18:24
|
|
|
Karel gdzie ty teraz jesteś, w Sea czy w świątyni? bo nie wiem czy mam pisać o tej tawernie.
Velg twierdzi że jestem pochwycona, wyznam szczerze że nic jeszcze o tym nie wiem, narazie wcinam pizze i słucham ballad Karela |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-06-2009, 18:35
|
|
|
Echu - jest (a raczej był) taki stopień jak generał-lejtnant. Lejtnant znaczy tyle co porucznik, acz nie wiem co ten pierwszy zrobił Velgowi, że zastąpił go tym drugim. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 16-06-2009, 20:47
|
|
|
Tytuły wojskowe stosowane przez Velga zaczerpnięte zostały z historii armii Francuskiej. Pretensje do żabojadów, nie naszego Pierwszego Sekretarza. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 16-06-2009, 21:26
|
|
|
Wikipedia napisał/a: | Lieutenant-general - the highest general rank of the French army |
To a propos generała-porucznika.
Aria napisał/a: | Velg twierdzi że jestem pochwycona, wyznam szczerze że nic jeszcze o tym nie wiem, narazie wcinam pizze i słucham ballad Karela |
I właśnie podczas tego naszli Cię ludzie Ryuzakiego. Aczkolwiek nie będę miał pretensji, jeśli uciekniesz z konwoju. ;)
(a pojmanie Ciebie to efekt dezinformacji, którą zapoczątkował Altruista :P Wstydź się :P) |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-06-2009, 14:55
|
|
|
Velg, ja nie mogę odpowiadać za to, że kobieta zmienną jest. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-06-2009, 17:41
|
|
|
Velg napisał/a: | Wikipedia napisał/a: | Lieutenant-general - the highest general rank of the French army |
To a propos generała-porucznika. |
A mnie Wikipedia mówi co innego. No, chyba, że chodzi Ci o stopnie historyczne, to funkcjonują dwie formy - skoro uważasz, że "Generał porucznik" brzmi lepiej od "Generała lejtnanta", to nie moja sprawa, niemniej w żadnym wypadku nie jest to stopień najwyższy, a drugi w kolei. Tak też mówi powyższy link:
Wikipedia napisał/a: | Lieutenant General is a military rank used in many countries. The rank traces its origins to the Middle Ages where the title of Lieutenant General was held by the second in command on the battlefield, who was normally subordinate to a Captain General.
In modern armies, Lieutenant General normally ranks immediately below General and above Major General; it is equivalent to the navy rank of Vice Admiral, and in Air Forces with a separate rank structure, it is equivalent to Air Marshal. A Lieutenant General heads up an Army Corps, made up of typically three Army Divisions, and consisting of around 60,000 soldiers. |
No, ale to tak tylko celem sprostowania - pardon za offtopic. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-06-2009, 20:41
|
|
|
Roger that. W związku z wizytą w uniwersum SEEDA coś sobie z stamtąd przywłaszczę.
Nie ma to jak grzebanie w fabule by znaleźć furtki. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
|