Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Krwawa Jatka - Komentarze |
Wersja do druku |
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 05-04-2010, 10:55
|
|
|
Teraz będziesz się do wszystkie tak przyczepiał, czy w końcu ci się znudzi? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-04-2010, 11:03
|
|
|
Zwyczajnie pytam. Dotychczas w swoim postach opisywałeś krzywdy jakie robiłeś przeciwnikom, nie sobie, więc czuję się trochę zdziwiony. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 05-04-2010, 15:00
|
|
|
No właśnie mnie dziwi, że smoku nie atakuje mnie prawie w ogóle, więc to wykorzystuje. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2010, 12:14
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | - Wiem, to dziwne, prawda? Otóż jestem nietypowym Jedi. Mogę nie tylko kontrolować swoją moc na najwyższym poziomie, ale także mogę kontrolować, jak i blokować twoje umiejętności. |
Jeżu wrogi, czy Ty potrafisz cokolwiek poza kopiowaniem, ściąganiem i kradzieżą zdolności innych? |
Cóż, kanonicznie Imperator tak robił.
Niemniej Repli, gdzie u Ciebie w Portrecie stoi, iż jesteś Jedi. I to na poziomie powyżej Mistrza? Że o szczególnie rzadkiej zdolności wygaszania i pochłaniania Mocy (rodzina Hornów, dla przypomnienia) nie wspomnę? Ja mam usprawiedliwienie fabularne w Multiświecie, jakie Ty masz?
Takoż, przepraszam za przerwę. Wieczorem przed świętami padła mi sieć i dopiero teraz zatłukłem odpowiedzialnego gremlina. Dodam iż net padł mi w momencie wysyłania powyższego tekstu.
Odpowiadając na powyższe pytanie - bo rudy wbrew pozorom bardzo rzadko atakuje jako pierwszy. To raz. Dwa, skoro atak o sile porównywalnej z Big Bangiem nie zadziałał na Ciebie, atakowanie "na pałę" mija się z celem. Poczekam aż sam się podłożysz ^^ |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 06-04-2010, 14:06
|
|
|
Mówiłem, że portret uzupełnię po walce. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 06-04-2010, 14:15
|
|
|
Repli, przypominam, że przeciwnik musi się mieć na czym oprzeć. Czyli: portret aktualizujesz PRZED walką. Ewentualnie po walce, ale podczas walki nie używasz żadnej ze zdolności, które zamierzasz dopisać w bliżej nieokreślonej przyszłości :P. Nie ma stwarzania kolejnych umiejętnoąści, bo pojawiła się akurat taka potrzeba - zabawa polega na tym, że masz co masz i tym musisz manipulować.
*edit* Poza tym, Panowie (obaj): czy nie wydaje Wam się, że ta eskalacja mocy zrobiła się absurdalna i nudna? Zaraz naprawdę zaczniecie w siebie rzucać galaktykami ;) Narzućcie sobie jakieś ograniczenia, bo w ten sposób nie dojdziecie absolutnie do niczego. ja tam bym wolała zobaczyć Waszą walkę na przykład na miecze i bez magii, cobyście mogli zastosować pomysłowość, a nie kolejne wielkie moce niszczące wszechświaty. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 06-04-2010, 14:26
|
|
|
...a ja z taką niecierpliwością czekałem na Supernova Blast :/ |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 06-04-2010, 14:42
|
|
|
Przepraszam, Costly. Wiem, że łamię Ci serce i w ogóle... :P
Choooociaż, może specjalnie dla Ciebie niech się tymi galaktykami rzucają, ciekawe co będzie, jak im się pomysły na zwiększanie skali skończą :> |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:10
|
|
|
Sięgnie się po lektury, nie tylko pomoce audiowizualne.
Costly napisał/a: | ...a ja z taką niecierpliwością czekałem na Supernova Blast :/ |
Wcześniej mieliśmy Giga Drill Breaker.... |
Ostatnio zmieniony przez Serika dnia 06-04-2010, 15:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:16
|
|
|
Serika został jeszcze Bing Bang, albo Wielki Krach, a potem może być Absolutna Nicość(nie taka że jest, ale jej nie ma, czyli nic nie ma wraz ze wszystkim co było, bo rzeczywistości niczego nie było, nawet tej rzeczywistości niczego). Starałem się łopatologicznie wytłumaczyć. Teraz idę sprawdzić czy zdanie jest prawdziwe, czy nie prawdziwe. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:19
|
|
|
*facepalm*
Czy ja mam Wam wydzielić przestrzń nieoznaczoną "Nieskończony Multiświat minus Nieskończona ilość Światów", id est Krwawą Jatkę Unlimited do rzucania się galaktykami i pochodnymi? --"
Proponowane zasady:
- wszystkie chwyty dozwolone
- dowolna eskalacja mocy dozwolona
- wycieczki osobiste NIEDOZWOLONE
- kto nie chce, niech nie czyta i się nie denerwuje |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:24
|
|
|
W kontekście tego co u się dzieje nagle strasznie trywialnym i pozbawionym stylu wydaje się mój pomysł sprzed jakiegoś czasu, aby z Velgiem zmierzyć się na arenie w szachy ;p |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:30
|
|
|
Zależy jaka będzie stawka rozgrywki.
Seriko, powrót do starego Multiświata? >]
To nie przejdzie, jako niekanoniczne.
Tak jakby Jatka była kanoniczna... |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:34
|
|
|
Jestem za. Nawet z chęcią z kimś zagrał w szachy. Od wieków nie grałem, więc byłbym łatwym kąskiem.
Szczerze ostatnią walką trzymającej kupy widziałem podczas pojedynku Velga z Karelem. Czytałem jedynie urywki. Chyba były one z początku.
Właściwie radziłbym wszystkim przeczytać pierwsze walki Krwawej jatce(Tam nie wykorzystano nic co rozwaliło chociaż skrawek areny, a ludzie kombinowali to co mieli zanadrzu, będąc poszkodowani podczas utarczek). Obecnie ta zabawa podrasowuje jedynie ego użytkowników. Biedna Avalia. Co się stało z jej tworem. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:39
|
|
|
Caladan napisał/a: | Biedna Avalia. Co się stało z jej tworem. |
Nope. Jeśli już to Yuby ;)
Ale ja serio proponuję - jeżeli jest zapotrzebowanie społeczne na wolną amerykankę, to tak naprawdę nie widzę przeszkód. Obecny regulamin zakłada ograniczenie mocy dlatego, że większości osób to przeszkadza. Jeśli są osoby, które to bawi i zamierzają kisić się z tym we własnym gronie, nikomu nie przeszkadzając, to mają moje błogosławieństwo :) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|